به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، پس از گذشت حدود ۲ ماه از اقدام رژیم آل خلیفه در سلب تابعیت آیتالله شیخ «عیسی احمد قاسم» رهبر شیعیان بحرین، مردم انقلابی این کشور همچنان برای دفاع از رهبر خود در صحنه حاضر هستند و در برابر منزل ایشان تحصن کردهاند.
روز۱۴ آگوست، مصادف با سالروز استقلال بحرین از استعمار انگلیس است. این درحالی است که آل خلیفه این روز را به رسمیت نمیشناسد و نمیپذیرد که این روز یک روز ملی باشد و در آن جشن گرفته شود؛ چراکه این رژیم دستنشانده، دوست نداشت حامیان انگلیسیاش از بحرین خارج شوند؛ ولی این مردم بحرین بودند که انگلیسیها را مجبور به خروج از کشور کردند.
در آستانه برگزاری جلسه محاکمه شیخ عیسی قاسم و در شرایطی که احتمال بروز هر نوع حماقتی از سوی رژیم آل خلیفه در این خصوص وجود دارد، مردم بحرین در مناطق مختلف این کشور به تظاهرات علیه رژیم حاکم پرداختند.
آل خلیفه از ابتدا به دلیل اینکه علما در خط مقدم دفاع از حقوق مردم بودند، بازداشت آنها را در دستور کار خود قرار داد؛ به نحوی که در ابتدای حوادث و اعتراضها، اقدام به بازداشت ۷۰ روحانی کرد. امروز نیز بر اساس اطلاعات منتشر شده، دستکم ۴۰ عالم دینی در زندانهای آل خلیفه به سر میبرند. طی روزهای اخیر نیز نزدیک به 12 نفر از سوی آل خلیفه بازداشت شدند.
علت حملات آل خلیفه به علما این است که آنها از آرمانهای خود و مردم دست برنداشته و کوتاه نیامدهاند .مردم نیز در دفاع از جایگاه علما، همواره در صحنه اعتراضات حضور فعال داشته و حمایت خود از علما را با برگزاری راهپیمایی و تحصن در نقاط مختلف کشور اعلام کردهاند.
بر اساس گزارشهای واصله از بحرین طی 24 ساعت گذشته، نظامیان آل خلیفه در مناطق «بوری» و «ستره»، با گاز اشکآور به سوی تظاهراتکنندگان حملهور شدند.
بحرینیها در منطقه «المصلی» در اعتراض به محاکمه شیخ عیسی قاسم با سلاح الله اکبر به انتقاد از آل خلیفه پرداختند .در معامیر، درگیریهایی میان جوانان انقلابی این منطقه با مزدوران رژیم رخ داد.
جوانان بحرینی در منطقه «بلاد القدیم» نیز در آستانه محاکمه شیخ عیسی قاسم به میدان آمدهاند .صداهای تکبیر در میدان الفداء در منطقه دراز، منطقهای که منزل شیخ عیسی قاسم در آن قرار دارد، طنینانداز شدهاست.
اطراف منزل آیتالله عیسی قاسم، مملوء از تظاهرکنندگان و حامیان این روحانی برجسته است .نظامیان رژیم همه گذرگاههای منطقه الدراز (حدود 11 گذرگاه) را بستهاند و به ساکنان به شرط تطابق آدرس اجازه میدهند، موضوعی که سبب انزوای اجتماعی این منطقه شدهاست. حتی خویشاوندان ساکنان منطقه به علت تطابق نداشتن آدرس با ساکنان منطقه اجازه ورود به درون منطقه را نیافتهاند.
در منطقه «جدحفص» بحرین، جوانان انقلابی راهها را در اعتراض به محاکمه شیخ عیسی قاسم بستهاند.
این در واقع اعتراض آتشین مردم این مناطق به محاکمه شیخ عیسی قاسم است و تداوم راهپیمایی مردم در دفاع از شیخ عیسی موجب افزایش ناامیدی آل خلیفه از نابودی انقلاب و خاموش کردن شعلههای آن شدهاست.
جلسه دادگاه شیخ عیسی قاسم، که قرار بود 6 مرداد برگزار شود، به علت حضور نیافتن وی و تشدید تظاهرات مردمی به تعویق افتاد و به امروز (24 مرداد) موکول شد.
در عین حال به گفته نزدیکان شیخ عیسی قاسم، وی دادگاه مذکور را فاقد صلاحیت قانونی دانسته و این بار نیز در جلسه محاکمه حاضر نخواهد شد.
رژیم آل خلیفه در راستای سیاست سرکوب مخالفان، شیخ عیسی قاسم را به «پولشویی و کمک به تروریسم» متهم و در تاریخ 20 ژوئن (31 خرداد) وی را از حق شهروندی محروم کرد.
جالبتر اینکه شیخ عیسی قاسم خود، یکی از واضعان و تدوینکنندگان قوانین کلان ازجمله قوانین تابعیت در این کشور بودهاست؛ اما وی اکنون با حکم نهادهای دولتی بحرین، با سلب تابعیت رو به رو شدهاست.
شیخ عیسی در سال 1971 عضو شورای مؤسسان تدوین قانون اساسی بحرین بود؛ اما از سالهای 1990 اندک اندک تحت فشار خاندان حاکم قرار گرفت.
اقدام عجیب آل خلیفه در سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم، بلافاصله واکنشهای شدید بینالمللی را به دنبال داشت. بهطوری که در همان روزهای اوّل دبیر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد «این تصمیم دولت بحرین طبق قوانین بینالمللی مسلماً غیرقابل توجیه است». در ماه گذشته کشورهای عضو اتحادیه اروپایی نیز اقدام دولت بحرین را محکوم کردند.
با این حال، علیرغم تلاشهای گسترده رژیم آل خلیفه برای فرونشاندن اعتراضات مردمی طی پنج سال گذشته، امروز در بحرین علما هستند که اوضاع را مدیریت میکنند و وحدت و یکپارچگی در قول و عمل آنان متبلور شدهاست. دیگر برای مطالبات مردم بحرین سقفی وجود ندارد؛ تنها سقف موجود لغو تمامی اقداماتی است که علیه مردم اتخاذ شده و رژیم باید گزینه مذاکره را درپیش گیرد. بنابراین بر خلاف سالهای اولیه قیام، اکنون خواستههای معترضان یکی شده و میان رهبری مردم بحرین و علما اتحادی مثالزدنی وجود دارد.
امروز کسانی که کفنپوش به منطقه الدراز در اطراف منزل شیخ عیسی قاسم میآیند، میدانند که بیتردید ضرب و شتم و حتی کشتار بیرحمانه نظام در انتظار آنان است و کسی که در الدراز متحصن میشود برای شهادت آمادگی کامل دارد و تجربه نیز این موضوع را ثابت کردهاست.همانطور دو هفته پیش، هنگامی که یک خودروی نظامی در وسط روز به نزدیکی منزل آیتالله شیخ عیسی قاسم آمد، تنها طی چند دقیقه مردم خود را به منطقه رساندند و در مقابل این خودروی نظامی ایستادند و این موضوع پیام واضحی دارد که مردم میگویند که به خاطر مذهب و عقیده و دین خود آماده هستیم تا کشته شویم.
نکته دیگر در انقلاب مردم بحرین ماهیت مسالمتآمیز آن است. مردم از طریق راههای منطقی و مناسب در صدد تحقق مطالبات خود بوده و هستند .اما از آنجا که سعودیها نیز در پس پرده و حتی گاه بهطور علنی و گستاخانه به دنبال اجرای اهداف پلید خود هستند، طبعا برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان و وخیم کردن اوضاع تلاش میکنند و حل بحران را نمیخواهند. در همین راستا سعودیها از شنیدن صدای مردم توسط آل خلیفه جلوگیری کرده و آل خلیفه را به انجام اقدامات غیرعاقلانه وا میدارند؛ که این عمل میتواند آتش خشم مردم را شعلهور و نتایج زیانباری برای رژیم حاکم در پی داشته باشد.
علاوه بر آنچه که گفته شد، سکوت سنگین جامعه جهانی و سازمان ملل متحد در قبال تحولات اخیر بحرین بیش از هر صدای دیگری به گوش میرسد. جامعه جهانی که همواره مواضع خود را بر پایه و اساس اهداف و اغراض سیاسی ـ جناحی اتخاذ کردهاست، در بحرین نیز تاکنون امتحان خود را با سرشکستگی پس داده است و به نظر نمیرسد در آینده نزدیک شاهد تغییری در این زمینه باشیم. مواضع سازمان ملل متحد بهعنوان بزرگترین و مهمترین نهاد حامی حقوق بشر در جهان نیز، در قبال تحولات بحرین تنها لکه ننگ دیگری بر پیشانی این سازمان به همراه داشته است.
از سوی دیگر، رسانههای عربی نیز که اکثر آنها وابسته به کانونهای قدرت و ثروت در خاندان سعودی هستند، وقایع و تحولات بحرین را یا سانسور میکنند و یا آنها را وارونه جلوه میدهند. بر همین اساس، آنچه که از شدت اقدامات سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه علیه مردم به بیرون درز کرده، تنها گوشهای از واقعیت کنونی در بحرین بوده و تمام آن نیست. از این رو عدم برخورداری بحرینیها از حمایت جامعه جهانی و سانسور رسانهای اخبار و تحولات این کشور که در واقع با هدف سرپوش نهادن بر جنایتهای آل خلیفه صورت میگیرد، بر مظلومیت مردم بحرین افزودهاست.
در هر صورت، مقامات مستبد و دیکتاتور آل خلیفه باید این حقیقت آشکار را درک کنند که نمیتوانند تمامی علما و چهرههای برجسته این کشور را بازداشت و محاکمه کنند. علمای بحرین طی سالهای اخیر ثابت کردهاند که با یکدیگر همصدا بوده و نوعی وحدت و همدلی و همبستگی میان آنها وجود دارد. در طول این سالها هیچگاه شاهد انشقاق در صفوف علمای بحرینی نبودهایم.
انتهای پیام/ 421