به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، این اندیشکده انگلیسی در گزارش خود آورده است تنها درصورتی که نرخ مهاجرت به انگلیس به میزان قابل توجهی کاهش یابد، حداقل دستمزدها در این کشور به میزان ناچیزی افزایش خواهد یافت.
این اندیشکده در همین حال هشدار می دهد که این افزایش اندک نمی تواند خسارت های اقتصادی ناشی از برگزیت همچون کاهش ارزش پوند، افزایش نرخ تورم و کاهش رشد اقتصادی را جبران کند.
اندیشکده رزولوشن همچنین تصریح کرد که چنانچه دولت انگلیس طبق وعده اش، شمار مهاجران را از سقف کنونی 300هزار تن در سال به ده ها هزار تن کاهش دهد، شرکت های تجاری این کشور که به نیروی کار ارزان وابسته هستند با چالش جدی مواجه خواهند شد.
برپایه این گزارش 30 درصد از نیروی کار صنایعی همچون مواد غذایی و البسه از نیروی مهاجر به انگلیس تامین می شود.
در گزارش رزولوشن آمده است: «درصورتی که دولت انگلیس شمار مهاجران را کاهش دهد، این صنایع با مشکل جذب نیرو مواجه خواهند شد و بایستی به فکر چاره باشند.»
این گزارش تصریح کرد که افزایش مهاجرت طی سال های اخیر تاثیر کم و ناچیزی بر وضعیت دستمزدها داشته است.
«ترزا می» نخست وزیر جدید انگلیس ماه جولای گذشته اعلام کرد که دولتش پیام روشن مردم در خصوص وضعیت مهاجرت به این کشور را در جریان همه پرسی 23 ژوئن دریافته و در همین رابطه اقدامات لازم برای کنترل نرخ مهاجرت و مرزهایش به اجرا خواهد گذاشت.
بااین حال اندیشکده «رزولوشن» در این گزارش از دولت انگلیس خواسته است تا راهبرد کاهش مهاجرت را با توجه به چالش های یادشده موردبازنگری قرار دهد.
این نهاد تحقیقاتی بابیان اینکه دولت انگلیس بایستی سازوکارهای لازم برای اعمال قانونی حداقل دستمزدها و مقابله با باندبازی در ادارات را در اولویت قرار دهد، خواستار راه اندازی نهادی به منظور مقابله با قاچاق نیروی کار شد.
«تورستن بل» رئیس اندیشکده رزولوشن در گفت وگو با روزنامه گاردین گفت: «این گزارش نشان می دهد که مساله مهاجرت بسیار پیچیده و نیازمند واکنش صحیح است».
وی افزود: «کاهش شمار مهاجران به ده ها هزار تن بدین معناست که مهاجرت از اتحادیه اروپا نصف و از سایر کشورها نیز به شدت کاهش یابد».
بل تصریح کرد: «برای رسیدن به چنین هدفی ما نیازمند راه اندازی سیستم امتیازی برای اعطای روادید هستیم تا بتوانیم نیروی کار زیادی را به صورت موقت جذب کنیم».
رییس اندیشکده رزولویشن درعین حال بیان داشت که مهاجرت به خودی خود مشکل اقتصاد انگلیس را حل نخواهد کرد و افزود: «آن هایی که می گویند مهاجرت به نفع همه خواهد بود اشتباه می کنند، و به عکس آن هایی که می گویند مهاجرت پایانی بر همه مشکلات خواهد بود نیز در اشتباه هستند».
بر اساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس (او ان اس) نرخ خالص مهاجرت به انگلیس در 12 ماه منتهی به دسامبر 2015 میلادی 330 هزار تن بوده است که این رقم در قیاس با همین دوره زمانی در سال قبل از آن، 20هزار تن افزایش نشان می دهد.
نرخ خالص مهاجران اروپایی به انگلیس در دوره زمانی یاد شده 184 هزار نفر بوده است.
براساس گزارش آگوست 2015 دفتر آمار ملی انگلیس در حال حاضر در حدود 3 میلیون شهروند اروپایی در این کشور زندگی می کنند که معادل 5 درصد از کل جمعیت انگلیس است.
مساله کنترل مهاجرت نیروی کار اروپایی یکی از موارد بحث برانگیزی بود که در جریان همه پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه) حامیان برگزیت بشدت بر روی آن مانور دادند.
منبع: ایرنا