به گزارش خبرنگار دفاع پرس از خوزستان، به مناسبت روز جهانی مسجد، جشنواره بسیج مساجد و محلات در مسجد جامع خرمشهر برگزار و از برترین ائمه جماعت، عضو هیئت امنا، خادم، کانون و مساجد خرمشهر تجلیل شد.
امام جمعه خرمشهر در این مراسم بر لزوم سوق دادن مساجد به سمت مسجد تراز اسلام تاکید کرد و گفت: برای تبدیل شدن به مسجد تراز اسلام باید برخی جنبهها را در نظر داشت که ساخته شدن، تجهیز و مدیریت توسط مردم از ویژگیهای یک مسجد تراز اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین سید نبی موسوی فر افزود: با توجه به این ویژگیها، دستگاه دولت باید کمترین نقش را در مساجد داشته باشد و اگر نیاز به نظارت هست این نظارت ها باید غیرمستقیم و نامحسوس باشد.
لزوم ایجاد جاذبه در مساجد
وی با تاکید بر اینکه باید برای جذب و حفظ جوانان و نوجوانان در مساجد کوشید، ایجاد جاذبیت در مساجد را راهکار نیل به این هدف دانست و افزود: برای ایجاد جذابیت در مساجد می توان به ایجاد جاذبه در ساختمان مسجد، برنامه های فرهنگی و کادر مسجد اقدام کرد.
امام جمعه خرمشهر توضیح داد: رعایت اصول رفاهی و بهداشتی، داشتن امام جمعه فعال و پرتلاش، پایگاه بسیج و کانون فعال، داشتن برنامه فرهنگی متنوع و طبق تقویم مناسبتی، اقامه سه وعده نماز و همچنین برگزاری کلاس های قران و کمک درستی به صورت مستمر در مساجد می تواند درایجاد جذابیت برای جوانان نقش به سزایی داشته باشد.
حجت الاسلام موسوی فر همچنین از راه اندازی صندوق های قرض الحسنه و خیریه در مساجد به عنوان دیگر راهکار نیل به این هدف یاد کرد و با اشاره به اجرای طرح توسعه مسجد جامع خرمشهر از اعمال تمام این موارد در این مسجد پس از بهره برداری از آن خبر داد.
دشمن زیرساخت های اعتقادی جوانان را هدف گرفته است
رئیس هیئت رزمندگان و عاشقان ثارالله خرمشهر نیز در این مراسم زیرساخت های اعتقادی را هدف کنونی دشمن برای حمله به نسل جوان دانست و اظهار کرد: امروزه حمله به زیرساخت های اعتقادی در حوزه اجتماعی و دینی از سوی دشمنان شکل گرفته و انجام کارهای روبنای تاثیر جدی بر مقابله با این هجمه ها ندارد و باید به تقویت جایگاه و حمایت از مساجد توسط تمام مجموعه ها و دستگاه های اجرایی و نهادهای انقلابی پرداخته شود.
سرهنگ عبدالمجید عقیلی ادامه داد: امروز شیوه جنگ نرم علیه جوانان و نوجوانان تغییر کرده و همه مجموعه ها باید در کنار هم بر اساس نوع هجمه مساجد و اقدامات خود را تغییر دهند.
وی با بیان اینکه این انتظار وجود دارد که نقش مساجدی همچون مسجد جامع پس از پایان جنگ پر رنگ تر شود، گفت: بعد از دوران جنگ تحمیلی و در پی بیانات رهبری در رابطه با لزوم اهمیت بیشتر به مساجد با توجه به هجمه فرهنگی دشمنان، طرح حمایت از مساجد در برنامه قرار گرفت و این ضروروت ایجاد شد که به ترفندهای جنگ نرم مجهز شوند.
مسجد تنها یک محور عبادی نیست
رئیس هیئت رزمندگان و عاشقان ثارالله خرمشهر در ادامه، به پیشینه نامگذاری روز جهانی مسجد اشاره کرد و افزود: مسجد به عنوان کانون اسلامی از صدر اسلام برای تمام جهان تبیین شده و تنها یک محور عبادی و مدیریتی نیست بلکه در طول تاریخ اسلام به عنوان محلی برای تجهیز در برابر هجمه به اسلام نیز بوده است.
وی اضافه کرد: مسجد در دوره های مختلف تاریخی در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی دینی و دفاع مقدس و حتی در حوزه های اقتصادی نیز نقش آفرین بوده است.
سرهنگ عقیلی افزود: در کشورهای مختلف و به ویژه در کشور ایران، مسجد به عنوان محور بازار اسلامی بوده و در بسیاری از شهرهای کشئور مرکزیت اقتصادی در بازر حول مسجد شکل می گرفته و در تبین اقتصاد اسلامی و احکام اسلامی و تذکر به رعایت فرآیند خرید و فروش اسلامی نقش داشته است.
این رزمنده دوران دفاع مقدس نقش مساجد در دوران مبارزه عیله رژیم ستم شاهی و دوران دفاع مقدس را نیز یادآور شد و گفت: مسجد جامع خرمشهر در دفاع ۴۵ روزه مرکز اطلاع رسانی و خبردهی بوده، نقش فرماندهی، امداد رسانی و پشتیبانی مرزها و جبهه ها را نیز داشته است و می توان گفت که تمامیت سنگر دفاعی در همین حوزه مسجد جامع شکل گرفت.
دشمن به دنبال خالی کردن مساجد است
جانشین فرمانده سپاه خرمشهر نیز در این مراسم، با تاکید بر کارکردهای مختلف مسجد در دوران های مختلف، خالی شدن مساجد را از اهداف دشمنان قسم خورده انقلاب و اسلام دانست.
کیوان منصوری با بیان اینکه تمام تلاش ها باید برای پرشدن مساجد باشد، افزود: مسجد به عنوان سنگر نظام است و اگر سنگر نظام خالی شود دشمن هم خوشحال می شود و دشمنان نظام نیز هر زمان دشمن توانستند مردم را از مسجد دور کنند خوشحال خواهد بود.
۲۱ اگوست ۱۹۶۹، معادل ۳۰ مردادماه سال ۱۳۴۸ مسجدالاقصی به دست صهیونیستها به آتش کشیده شد که بنا به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سیامین نشست سازمان کنفرانس اسلامی و تصویب اعضای این سازمان، این روز به نام روز جهانی مسجد نامگذاری شد.
انتهای پیام/