سرهنگ پاسدار فرهاد شامحمدی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس با اشاره به راهاندازی بنیاد حفظ آثار از سال ۱۳۸۳ اظهار داشت: بنیاد حفظ آثار استان مرکزی پس از راهاندزای فعالیت خود را در حوزههای تحقیق و پژوهش، با جمعآوری اسناد مکتوب، اسناد ستاد پشتیبانی، عکسها، فیلمها، نقشهها و کالکهای دفاع مقدس آغاز کرده است.
وی افزود: تا کنون حدود ۷۰ هزار سند دفاع مقدس جمعاوری شده است و ۷۵ هزار قطعه عکس را نیز شناسنامهنویسی کردیم. همچینن در حوزه بازخوانی عملیاتها، بازخوانی هشت عملیات انجام شده و چهار عملیات نیز در دست اقدام است.
شامحمدی با اشاره به انتشار سالانه سه عنوان کتاب در حوزههای خاطره و رمان اذعان کرد: در یکی از کتابخانههای عمومی شهر اراک کتابخانه تخصصی دفاع مقدس را با بیش از چهار هزار عنوان کتاب راهاندازی کردهایم.
وی با بیان اینکه از این استان ۷۵ هزار رزمنده به جبهههای حق علیه باطل اعزام شدهاند، افزود: استان مرکزی در هشت سال دفاع مقدس ۶ هزار و ۲۰۰ شهید، ۱۲ هزار جانباز و ۴ هزار آزاده تقدیم انقلاب کرده است. ما نیز در بنیاد حفظ آثار استودیویی را برای ضبط خاطرات رزمندگان فراهم کردهایم که تاکنون نزدیک به دو هزار ساعت مصاحبه ثبت و ضبط شده است و روزانه مصاحبه با این عزیزان ادامه دارد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی ثبت نزدیک به ۶۰۰ نقطه در قالب جغرافیای وقایع که در مجموعه تحقیق و پژوهش انجام گرفته را نیز یکی دیگر ار فعالیتهای این بنیاد عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه اسناد و خاطرات رزمندگان تنها برگ برنده برای حفظ حماسهآفرینیهای هشت سال دفاع مقدس در آینده است، اظهار داشت: تنها چیزی که میتوان به آیندگان منتقل کرد همین خاطرات، دستنوشتهها و اسناد دفاع مقدس است که یکی از ماموریتهای اصلی ما نیز همین میباشد.
شامحمدی افزود: علیرغم اینکه بودجه قابل توجهی برای اینکار پیشبینی نمیکنند، ولی ما با توان استانی توانستهایم اقدامات خوبی را انجام دهیم.
وی در پایان با اشاره به راهاندازی سازمانهای تازه تاسیس در بنیاد گفت: ظاهر قضیه که خوب است و امیدواریم باطن آن نیز که همان اعتبارات، بودجه و سازماندهی این قضیه است نیز پشتیبانی شود. امید داریم با توانی که آقای کارگر در این کار گذاشتهاند، آیندهٔ روشنی پیش روی ما باشد.