به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، باسم العوادی مدیر مرکز تحلیلهای سیاسی الصیاد لندن در یادداشتی نوشت: در چند روز اخیر رسانههای کشورهای حوزه خلیج فارس اخبار و گزارشهایی درباره سوء قصد به جان «ثامر السبهان» سفیر عربستان در بغداد منتشر کردهاند. رسانههای سعودی مدعی هستند که این سوء قصد توسط گروههای مسلح شیعه انجام شده است که وابسته به ایران هستند یا از سوی این کشور مورد حمایت مالی قرار دارند.
انتشار این خبر با چنین فضا سازی یک جو تمسخرآمیزی در میان عراقیها بوجود آورده است؛ چراکه آنان بخوبی میدانند یکی از شرایط حضور سفیر عربستان در بغداد تشویق ایران بوده است. در حقیقت، ایران شیعیان را تشویق کرد که با عربستان رابطه داشته باشند و این روابط قطع نشود و ضرورت ایجاب میکند که سفارت عربستان در بغداد بازگشایی شود. بنابراین، امکان ندارد که ایران مرتکب چنین اقدامی - سوء قصد به جان سفیر عربستان در بغداد - بشود؛ زیرا که این سوء قصد مستقیما متوجه تهران خواهد شد و این مسئله به یک خیزش بین المللی برای محکوم ساختن ایران تبدیل خواهد شد.
به همین دلیل، ایران همواره میکوشد به واقعیتهای جامعه و حکومت عراق نزدیک باشد و امکان ندارد خودش را در موقعیتی قرار دهد که تمام دستاوردهایش را طی 30 سال گذشته برای نزدیک ساختن به واقعیتهای عراق بدست آورده است از دست بدهد. بنابراین، ایران از تجربههای خود استفاده میکند و چه بسا از تجربه حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد استفاده کند؛ لذا امکان ندارد ایران در سوء قصد به جان سفیر عربستان در بغداد نقش داشته باشد. این براساس یک حساب ساده و اولیه است و به دور از تحلیلهای پیچیده سیاسی است.
خبر دروغین ترور نافرجام سفیر عربستان در بغداد به یک شوخی احمقانه میماند که برای فریب افکار عمومی کشورهای خلیج فارس و جهان عرب است و ملت عراق فریب چنین جوسازیهای رسانهای را نمیخورد؛ چرا که به جنبههای مختلف نفوذ، وسائل و شیوههای آن طی بحران کشورشان آشنا شدهاند.
اکنون این سئوال مطرح است چرا عربستان در چنین شرایطی خبر دروغین ترور نافرجام سفیر خود در بغداد را به طور گسترده منتشرکرده است و آن را از دستور کار رسانهای خود خارج نمیسازد؟
چندی قبل دختر شهید «غضنفر رکن آبادی» سفیر اسبق ایران در بیروت در سانههای ارتباط جمعی اعلام کرد عربستان سعودی برخی از اعضای پیکر پدرش را از بدنش خارج کرده است. رکن آبادی یکی از جان باختگان حادثه منا است. با این حال، انتشار این خبر باعث تحیر جامعه بشری شد.
زهرا رکن آبادی از وزارت خارجه ایران خواست تا مقامات سعودی را در مجامع بین المللی تحت پیگرد قرار دهد و قطع روابط تهران با ریاض نباید مانع از پیگری این پرونده شود و کسانی که در این حادثه نقش دارند، باید تحت پیگرد قضایی قرار بگیرند.
وی بر عمدی بودن فاجعه منا توسط عربستان سعودی تأکید کرد و گفت: با تحقیقاتی که از شاهدان فاجعه انجام دادیم و گفتوگو با افراد حاضر در صحنه متوجه شدیم که حاجیان به اصرار به خیابان 204 هدایت شدند و در نهایت خروجیها را بستند و چنین فاجعهای ایجاد شد.
دختر رکنآبادی با بیان اینکه اتفاقهایی که برای پدرش افتاد سؤال برانگیز است؛ پرسید چرا بعد از حادثه منا، سعودیها ادعا کردند غضنفر رکن آبادی به سفر حج نیامده است. چرا آنان بر دروغ خود پافشاری کردند تا ما محبور شدیم تصویر پاسپورت ایشان را نشان بدهیم؟
وی یادآور شد: روند شناسایی پدرم نیز بیدلیل طولانی شد در صورتی که با تطبیق نمونه DNA که از ایران فرستاده شده بود، شناسایی میتوانست زودتر انجام شود. دختر شهید رکنآبادی خاطرنشان کرد: هویت پدرم بعد از مدتها از روی عکس و گرفتن آزمایش شناسایی شد و پیکر وی جزو آخرین نفراتی بود که به جمهوری اسلامی ایران بازگشت.
رکنآبادی با بیان اینکه پدرش در دوران سفارت چندین بار مورد ترورهای نافرجام قرار گرفت، تصریح کرد: هیچکدام از ترورهایی که علیه این شهید انجام گرفته بود به نتیجهای نرسید اما در عربستان این پرونده شوم تکمیل شد و ایشان به شهادت رسیدند.
در اینجا دو حادثه برای قتل سفیران وجود دارد. اولین قتل که معلوم و روشن است، قتل عضنفر رکن آبادی در عربستان سعودی است، سپس برخی از اعضای پیکر او را به بهانه عدم شناسایی خارج ساختند و او را دفن کردند. حادثه دوم مربوط به ادعای سوء قصد به جان ثامر السبهان سفیر عربستان در بغداد توسط یک گروه ناشناس است این ادعا را یک مقام امنیتی که نخواسته نامش فاش شود، مطرح کرده است. اصحاب رسانه میدانند خبری که به نقل از مقامی که نخواسته نامش فاش شود، این خبر به ساختگی و دورغین بودن نزدیک تر است.
به همین دلیل، بسیاری از محافل اسلامی و منطقهای از ایران خواستهاند، موضوع غضنفر رکن آبادی و سایر شهدای منا را که در موسم حج سال گذشته جان خود را از دست دادهاند، مورد پیگرد قضایی قرار دهد.
منبع: تسنیم