به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس،« محمد نهاوندیان»، رئیس دفتر رئیس جمهور روز دوشنبه در نشست شورای اداری استان تهران، با تبریک هفته دولت و تقدیر از خدمتگزاران به ملت، اظهار داشت: دولت به عنوان اداره کننده اجرایی نظام پیشران برنامه ها و تحقق بخش اهداف نظام است، لذا چنانچه در این هفته از دستاوردهای دولت سخن گفته می شود، این دستاوردها متعلق به نظام و همه مردم ایران است.
رئیس دفتر رئیس جمهور لزوم نگاه به شرایط گذشته و ارزیابی جایگاه دست یافته را مورد تأکید قرار داد و گفت: توشه گرفتن از این دو برای ترسیم و دستیابی به افق های پیش رو ضروری است و هفته دولت، هفته فرداهای بلندی است که در مقابل ملت ایران قرار دارد.
نهاوندیان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی صرفاً مربوط به بخش اقتصادی نیست بلکه رویکردی است که ابعاد و ساحت های دیگر اجتماعی و سیاسی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد، اظهارداشت: زمانی که در سیاست های اقتصاد مقاومتی از درون زا و برون گرا بودن اقتصاد سخن گفته می شود، تحقق این شاخصه ها نیازمند ابعاد سیاسی داخلی و خارجی و حتی اجتماعی و فرهنگی است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی تحقق رشد پویا و اهداف چشم انداز بیست ساله به عنوان اهداف اصلی مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: اساس اقتصاد مقاومتی حرکت هدفمند و رو به جلو و دستیابی به رشد و توسعه پایدار است.
نهاوندیان با بیان اینکه رشد و پیشرفت از ویژگی هایی برخوردار است و هدف اصلی، دستیابی به پیشرفت عزتمندانه است، افزود: در مسیر رشد پایدار، اصول و ارزش های انقلاب اسلامی را باید حفظ کرد، لذا هر پیشرفتی مطلوب نیست، بلکه باید توأم با عزت باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری یکی از اصلی ترین ارزش های دوران انقلاب و دفاع مقدس را حراست از عزت کشور و مردم دانست و گفت: در سال های اخیر دولت گام های مهمی در این زمینه برداشته است که افتخارآفرین است.
نهاوندیان با اشاره به مؤلفه های عزت، اظهار داشت: یکی از اصلی ترین مؤلفه های عزت، توسعه اختیارمندانه است و هر جا که امکان انتخابگری یک ملت بیشتر شود، آن ملت از عزتمندی بیشتری برخوردار است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری اضافه کرد: اگر دشمنان توانستند محدودیت و تحریم را تحمیل کنند به نحوی که تصمیم گیری و انتخاب ها را محدود و تحت تأثیر قرار دهند، بی تردید مسیر معکوس عزتمندی پیش رو خواهد بود.
نهاوندیان گفت: اینکه امروز هیأت های مختلف تجاری و صنعتی کشورهای مختلف برای مشارکت در طرح های توسعه ای کشور مرتباً به دنبال ملاقات با مسئولین ایران اسلامی هستند، بخشی از عزتی است که با حرکت دلسوزانه و صبورانه در سه سال گذشته حاصل شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه امروز بین آنهایی که تحریم را تحمیل کردند اختلاف نظر افتاده و رژیم صهیونیستی به شدت عصبانی است، اظهار داشت: امروز حتی در آمریکا وحدت رویه موجود بین کنگره و قوه مجریه شکسته شده و بدعهدی ها و بدحسابی های آمریکا مورد اعتراض اروپا و دیگر کشورهای دنیا است و این توفیق بزرگی است که به دست آمده است.
نهاوندیان سوق یافتن یک فرد یا جامعه از جایگاه انفعالی تبعیت به جایگاه فعال و تأثیرگذار را شاخصه دیگر عزت دانست و گفت: زمانی نفت به عنوان ابزار سیاسی در دست ایران و اعضای اوپک بود به نحوی که تهدید به استفاده از این ابزار طرف مقابل را ناگزیر به کوتاه آمدن می کرد، اما چه شد که این ابزار به دست طرف مقابل افتاد و آنها با استفاده از ابزار نفت، تهدیدات ظالمانه خود را اعمال می کردند؟ بدون تردید ادامه چنین پیشامدی موجب افزایش قدرت و عزت ما نبود.
وی افزود: اما امروز نقطه عزت اینجاست که تحریم ها را بدون از دست دادن هیچ بخشی از فناوری هسته ای شکسته ایم و قطعنامه ای که بر مبنای ادعای باطل صادر شده بود توسط همان مدعیان ابطال گردید و صنعت نفت نیز در کمتر از 6 ماه احیاء شده و توانستیم خودمان را به جایگاه قبل از تحریم ها برسانیم و اینها همه نشانه های عزت و اقتدار است.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: خارج شدن از انفعال و دستیابی به جایگاه نقش فعال، قدرت چانه زنی و اثرگذاری بالاتر ، نشانه های عزت است و امروز به واسطه اقدامات انجام شده این نشانه ها تحقق یافته است.
نهاوندیان احساس امنیت را مؤلفه دیگر عزت فرد و جامعه دانست و گفت: امروز مردم در مناسبات اجتماعی احساس امنیت می کنند و احساس می کنند که در امن ترین و کم ریسک ترین کشور منطقه حضور دارند لذا خارج شدن از هر گونه نگرانی و رسیدن به اینکه امروز کسی جرأت تعرض به کشورمان را ندارد، نشانه دیگر عزت است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری تأکید کرد: وجود رهبری عزیز، انسجام دولت و ملت برخورداری از توان نظامی، امنیتی، اقتصادی، دیپلماسی و پیوندهای اجتماعی مؤلفه های عزت هستند و امروز در مقایسه با گذشته شاهد تقویت هر چه بیشتر این مؤلفه هستیم.
نهاوندیان تصریح کرد: به جای اینکه مرتباً در ذهنیت جامعه روی کاستی و ضعف ها تکیه شده و تصویر سیاه و ناامید کننده ارایه شود، آیا بهتر نیست بر نقاط قوت و پیشرفت متمرکز شده و با اتکا به آن گام های بیشتری در مسیر توسعه و رشد پایدار برداریم؟
رئیس دفتر رئیس جمهور، عدالت محور بودن را پایه و بنیان اساسی پیشرفت در ایران اسلامی دانست و گفت: پیشرفت و رشدی را ضامن دوام و قوام می دانیم که توأم با عدالت باشد.
نهاوندیان با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در اقدامات و فعالیت های خود بر لزوم حرکت در مسیر عدالت تأکید داشته است، گفت: اینکه توانستیم در سه سال گذشته تورم بالای 40 درصد را به زیر 9 درصد کاهش داده و رشد فزاینده بیکاری را مهار و تعداد شاغلین افزایش یابد به معنای پیمودن رویکرد عدالت محورانه است و به فضل الهی امسال با افزایش اشتغال زایی نرخ بیکاری پایین تر خواهد آمد.
رئیس دفتر رئیس جمهور، کنترل تورم و اقدام دولت در اجرای بیمه سلامت را از دیگر جنبه های رویکرد عدالت محورانه دولت یازدهم دانست و گفت: اقدام دولت در اجرای بیمه سلامت صرفاً جنبه درمانی نداشت بلکه رویکردی مبنی بر عدالت بود و بسیاری از خانواده ها را از نگرانی پیامدهای ناشی از بیماری های ناخواسته خارج کرده است و بیمه سلامت از جمله اقدامات افتخارآمیز دولت محسوب می شود.
نهاوندیان حمایت از فناوری های نوین و شرکت های دانش بنیان را مورد تأکید قرار داد و گفت: دولت یکی از اولویت های اساسی خود را حمایت از شرکت های دانش بنیان و جوانان فعال در این عرصه قرار داده است و تعداد این شرکت ها که در طول دولت یازدهم به ثبت رسیده و مورد حمایت قرار گرفتند، واقعاً قابل توجه است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر مبارزه جدی دولت با رانت، انحصار و فساد، اظهار داشت: پرچم حرکت اقتصادی دولت مبتنی بر رقابت، شفافیت و بهبود فضای کسب و کار است و معتقدیم با رقابت پذیری و شفافیت، ریشه بسیاری از رانت ها و فسادها خشکانده می شود.
نهاوندیان تصریح کرد: اگر چه مسیر مبارزه با فساد دشوار و دارای هزینه است، اما دولت دولت یازدهم این مسیر را با قوت و جدیت پیموده و آن را ادامه خواهد داد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه شاخص های دستیابی به رشد پویا و پایدار را مورد اشاره قرار داد و گفت: جامعه و سیستم مدیریتی که به رشد پویا و پایدار معتقد است،باید از دیدگاه بلند مدت برخوردار باشد، لذا هیچ مسئولی حق ندارد تصمیم گیری کوتاه مدت داشته باشد.
نهاوندیان برخورد ریشه ای با فساد را از دیگر مؤلفه های دستیابی به رشد پویا و پایدار دانست و گفت: در برخورد ریشه ای با فساد تفاوت نگاه پوپولیستی با دیدگاه اصولی این است که در تحلیل مسایل، فقط تظاهر و به اقدامات نمایشی و تبلیغاتی اکتفا نمی شود، بلکه به طور اصولی ریشه های موضوع مورد بررسی قرار می گیرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به مسأله حقوق های نامتعارف و ناعادلانه، اظهار داشت: این مسأله را می شد با اقدامات ظاهری و برخورد با چند نفر خاص و تبلیغاتی کردن موضوع به پایان رساند، اما بی تردید چنین برخوردی ریشه ای و اصولی نیست، اگر چه اگر تخلفی صورت گرفته حتماً باید با آن برخورد شود و برخورد هم شده است، اما برخورد ریشه ای این است که قوانین، مقررات و استثنائاتی که کسی یا کسانی را مجاز کرده تا به نفع خود تصمیم بگیرند، بررسی و به طور اساسی حل و فصل شود.
نهاوندیان افزود: دولت این موضوع را در آیین نامه اجرایی سال 95 و قبل از شروع این اتفاقات، مورد توجه قرار داده و اینگونه استثنائاها که ذی نفعان برای خود تصمیم گیری کنند را ممنوع کرده بود و این اقدام دولت یک برخورد ریشه ای است که دولت قبل از شروع این ماجراها نسبت به آن تصمیم گیری کرده بود.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: دولت اقدامات خود را در مسیر مبارزه با فساد با قوت ادامه خواهد داد و برخورد ریشه ای را با فساد را لازمه رشد پویا و پایدار می داند.
نهاوندیان خاطر نشان کرد: بجای اینکه انرژی جامعه را در برخورد شخصی و گروهی تلف کرد، باید این انرژی را در برخورد ریشه ای به منظور اصلاح ساختارها متمرکز کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور، لزوم تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد را از مؤلفه های دیگر دستیابی به رشد پویا دانست و گفت: مدیران بخشی از فرصت و اهتمام خود را به تربیت نیروهای جوان مصروف کنند و امروز سرمایه گذاری روی نیروی انسانی یک وظیفه است.
نهاوندیان حضور مردم در صحنه را به عنوان یکی دیگر از مؤلفه های مهم دستیابی به رشد پویا و پایدار مورد اشاره قرار داد و گفت: تضمین رشد و توسعه پایدار به این است که مردم در صحنه باقی بماند و بی تردید بدون حضور مردم اهداف انقلاب در عرصه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به ثمر نخواهد نشست.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه هر کدام از مدیران در مدیریت نظام سهم و نقش دارند و باید نسبت به آن احساس مسئولیت کنند، گفت: مدیر مسئولیت پذیر باید هر روز این سوال را از خود مطرح کند که برای اصلاح امور چه وظیفه ای بر عهده دارد. بدون تردید اگر هر کدام از ما مدیران سهم خود را بشناسیم و به میزانی که اختیار داریم به آن عمل کنیم، حرکت عزتمند پیشرفت ادامه خواهد یافت.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری