به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، درحالیکه نیروهای عراقی پس از آزادی کامل منطقه القیاره در 63 کیلومتری جنوب موصل، مشغول عملیات پاکسازی و مینروبی هستند، انفجار یک بمب توسط تروریستهای داعش در یکی از خانههای این منطقه در نزدیکی روستای «العوسجه» در استان نینوا، موجب کشته شدن 18 نفر و زخمی شدن 10 نفر از مردم عادی و نیروهای امنیتی شدهاست.
از سوی دیگر در بمباران مراکز تروریستهای داعش از سوی جنگندههای عراقی نیز، 11 تروریست ازجمله یکی از نزدیکان ابوبکر البغدادی کشته شدهاست.
در 2 عملیات انتحاری همزمان در منطقه طوزخورماتو در استان صلاحالدین نیز تروریستهای گروه تکفیری-صهیونیستی داعش 15 شهروند عراقی را شهید و مجروح کردند.
به گزارش شبکه خبری المیادین ابتدا یک خودروی بمبگذاری شده در منطقه سیروان در جنوب غربی طوزخورماتو منفجر شد؛ سپس یک فرد مسلح به این مکان حمله کرد.
بنا بر اخبار رسیده، پس از انفجار نخست، نیروهای بسیج مردمی به سرعت وارد محل شدند و اوضاع را تحت کنترل گرفتند و پس از آن درگیری روی داد؛ به همین علت تعداد شهدا و مجروحان اندک است. این منطقه مشرف به جاده تدارکاتی نیروهای عراقی است.
اعضای داعش این روزها در تلاش هستند تا با در اختیار گرفتن خطوط پشتیبانی و تدارکاتی نیروهای عراقی اگرچه برای ساعاتی بتوانند روند کمکرسانی نیروهای عراقی را مختل سازند.
گروه تروریستی داعش در اقدامی دیگر 15 نفر از شهروندان عراقی را در شهرستان «حویجه» استان کرکوک ربود و به پنج روستا در این منطقه حمله برد.
بر اساس گزارش شبکه خبری سومریه نیوز، یک منبع امنیتی عراق در این استان بیان داشت که تروریستهای داعش به بهانه اینکه این افراد به ساکنان این منطقه برای فرار از سیطره این گروهک کمک کردهاند، آنها را ربودهاند.
در پی شکستهای اخیر تروریستها در جنوب موصل، داعش برای اینکه حملات نیروهای عراقی به خود را دفع کند، از ساکنین مناطق تحت نفوذ خود بهعنوان سپر انسانی استفاده کرده، و اجازه خروج آنها را از منطقه نمیدهد.
فرماندار شهر الرطبه در استان الانبار نیز از انفجار 2 ایستگاه برق و آب توسط داعش خبر داد.
«عماد احمد» در گفتوگو با خبرگزاری آلمان گفت: عناصر داعش که در اطراف شهر پراکندهاند با نفوذ به ایستگاه آب و برق شهر الرطبه، آن را با بمبهایی با قدرت انفجار بالا منفجر کردهاند.
وی افزود: این انفجار باعث انهدام کامل این 2 ایستگاه شدهاست و قطع آب و برق تا زمان آزادسازی مناطق تحت سیطره داعش و ترمیم ایستگاهها ادامه خواهد داشت.
فرمانده عملیات استان غربی الانبار نیز انهدام تأسیسات زیربنایی و خدماتی در شهرهای عراق را اقدامی تلافیجویانه و ناشی از عصبانیت داعش از شکستهای اخیرش در استانهای الانبار و صلاحالدین، و نیز استیصال و ناتوانی آنان در حفظ مواضع خویش در این مناطق دانست.
سرهنگ «ولید الدلیمی» در این ارتباط اظهار داشت: عناصر داعش در داخل چاههای آب در 20 کیلومتری شرق الرطبه در استان الانبار بمبهایی قرار دادند؛ این چاهها منبع اصلی آب آشامیدنی در رطبه به شمار میآمدند.
الدلیمی همچنین درباره تحرکات گروه تروریستی داعش گفت: داعش با گردآوری نیروهای خود در صدد آن است تا شهر حدیثه واقع در 160 کیلومتری غرب رمادی را از سمت غرب و شرق آن مورد حمله قرار دهد.
وی گفت: مبارزان عشایر و نیروهای امنیتی برای مقابله با هرگونه حمله و یا پیشروی از سوی داعش به سمت شهر حدیثه در جایگاه خود مستقر شدهاند و جنگندههای ارتش عراق نیز با بمباران برخی از مواضع داعش، شماری از تروریستها را به هلاکت رساندند و برخی از خودروهای آنها را منهدم کردند.
فرمانده عملیات استان نینوا نیز از مهار آتش سوزی در چاههای نفت در حوزه نفتی القیاره در جنوب موصل خبر داد .سرتیپ «نجم الجبوری» گفت که تیمهای متخصص با کمک نیروهای امنیتی در القیاره موفق شدند آتش را در 2 چاه باقیمانده از 12 چاهی که توسط داعش به آتش کشیده شد، خاموش کنند.
وی افزود: گروه مهندسی در حال از بین بردن آثار خسارتهایی است که به خانهها و خیابانها وارد آمده است؛ تا ساکنان القیاره به زندگی طبیعی بازگردند.
همچنین در ادامه اقدامات پیشگیرانه دولت عراق به منظور ایمنسازی شهرها در برابر حملات تروریستی، حیدر العبادی نخستوزیر عراق دستور انتقال انبارهای سلاح و مهمات را به خارج از شهرها صادر کرد.
دولت عراق در بیانیهای اعلام کرد: العبادی به فرماندهی عملیات مشترک عراق دستور داد همه انبارهای سلاح و مهمات و حتی کارخانههای مهماتسازی و اسلحهسازی را به خارج از شهرها منتقل کند.
یک انبار بزرگ سلاح و مهمات متعلق به نیروهای مردمی عراق 2 روز پیش در منطقه العبیدی در شرق این کشور منفجر شد و بر اثر آن شماری از شهروندان غیرنظامی کشته یا زخمی شدند.
در حوزه تحولات سیاسی نیز جریان سیاسی و پارلمانی «ائتلاف ملی عراق»، همزمان با برگزاری نشستی به منظور بررسی مسائل سیاسی و امنیتی عراق، «عمار الحکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق را به جای ابراهیم الجعفری، به ریاست این ائتلاف برگزید.
ائتلاف ملی عراق، بزرگترین ائتلاف سیاسی در عراق است؛ که ابراهیم الجعفری وزیر امور خارجه فعلی (نخستوزیر اسبق) در سال 2009 آن را برای انتخابات پارلمانی 2010 بنا نهاد.
این ائتلاف سیاسی مکمل ائتلاف یکپارچه عراق به شمار میرود؛ که دربرگیرنده بیشتر جریانها و احزاب شیعی عراق بوده و شامل ائتلاف «دولت قانون» به ریاست نوری المالکی، مجلس اسلامی اعلا به ریاست عمار الحکیم، حزب الاصلاح به ریاست ابراهیم الجعفری، جریان صدر به ریاست مقتدی صدر، سازمان بدر به ریاست هادی العامری، حزب الفضیلة، فراکسیون «مستقلون» و شخصیتهای دیگر شیعی میشود.
این ائتلاف هماکنون بیش از 185 کرسی مجلس نمایندگان (پارلمان) عراق را در اختیار دارد؛ که اکثریت پارلمانی است و بر اساس همین حق تشکیل دولت و تعیین نخستوزیر را پیدا کرده است.
«حسن داناییفر» سفیر کشورمان در عراق نیز روز گذشته با رهبر ائتلاف دولت قانون و نخستوزیر سابق این کشور در بغداد دیدار و گفتوگو کرد.
نوری المالکی در این دیدار از کمکهای جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت عراق در مبارزه با تروریستها تشکر و قدردانی کرد.
سفیر ایران در این دیدار ضمن تأکید بر حمایت ایران از دولت و ملت عراق، خواستار تقویت همکاری با این کشور در مبارزه با تروریسم شد.
نخستوزیر سابق عراق در مورد مشارکت نیروهای عراقی در آزادسازی شهر موصل همچنین اظهار داشت: نیروهای امنیتی ما و بسیج مردمی و نیروهای پیشمرگه در صدد هستند تا پرونده داعش را در موصل به طور کامل ببندند و پیروزیهای اخیر نیز مقدمهای برای این آزادسازی بودند.
انتهای پیام/ 421