بعد از میشل اوباما چه کسی شایسته این جایزه است؟

باروت خیس جایزه‌ای با طعم خفت و خواری

اوایل فروردین ماه و در پایان اردوهای راهیان نور اعلام شد ایران می‌خواهد جایزه‌ای به میشل اوباما همسر رئیس‌جمهور امریکا اهدا کند.
کد خبر: ۹۹۳۹
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۷ - 21January 2014

باروت خیس جایزه‌ای با طعم خفت و خواری

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روزنامه جوان، اوایل فروردین ماه و در پایان اردوهای راهیان نور اعلام شد ایران میخواهد جایزهای به میشل اوباما همسر رئیسجمهور امریکا اهدا کند. این خبر کوتاه تا حدی بهتآور بود، اینکه چرا باید ایران به همسر رئیسجمهور کشوری که سابقه دشمنیاش با ملت ایران بر هیچ کس پوشیده نیست، جایزه بدهد؟ مگر همسر اوباما چه خدمتی به کشورمان کرده است؟ عنوان جایزه نیز جالب توجه بود «باروت خیس»

کسانی که از کارکرد باروت در مسائل نظامی آگاهی دارند به خوبی میدانند زمانی که باروت به عنوان «خرج» در گلوله به کار میرود، اگر رطوبت کند، دیگر منفجر نخواهد شد و عملاً کاربرد اسلحه را از بین میبرد. این مسئله برای کسانی که در زمانهای گذشته با تفنگهای سر پر کار میکردند، به کرات اتفاق میافتاده است و یکی از دردسرهای سربازها خشک نگه داشتن باروتها بوده است.

اما چرا باید جایزهای به این عنوان به میشل اوباما اهدا شود؟ دلیل این کار به حدود یک ماه قبل از اعلام خبر باز میگشت؛ اختتامیه اسکار سال ۲۰۱۳ که با حضور میشل اوباما برگزار شد. در این مراسم بانوی اول امریکا جایزه بهترین فیلم جشنواره را به «آرگو» داد. آرگو فیلم آشنایی برای ما ایرانیان بود؛ فیلمی هالیوودی که روایت مغرضانهای علیه تسخیر لانه جاسوسی داشت. این فیلم ضد ایرانی با حمایت لابیهای قدرتمند سینمای امریکا سال گذشته بیشتر جوایز مهم سینمایی ایالات متحده را از آن خود میکرد و اسکار میتوانست نقطه اوج آن و تضمین فروش بالای این فیلم در پخش داخلی و بینالمللی باشد.

 «اعطای جایزه اسکار به فیلم ضد ایرانی «آرگو» از سوی همسر اوباما، اعضای شورای سیاستگذاری کنگره رهاورد سرزمین نور را بر آن داشت تا جایزهای تحت عنوان «باروت خیس» را به کسی بدهند که به صورت ناخواسته و به رغم میل باطنی خود، خدمت بزرگی به انقلاب کرده است.»

سردار سلیمانی مسئول سازمان اردویی راهیان نور با اشاره به اهدای جایزه اسکار توسط میشل اوباما به فیلم اسکار میگوید: «مردم باید بدانند عقبه این قبیل جوایزی که اهدا میشود، هنری نیست بلکه مسائل سیاسی را در موضوع دخالت میدهند و به واسطه این حرکت و افشاگری لازم بود که ما هم تقدیر و تشکری از عامل این حرکت داشته باشیم.»

در مراسمی که در شلمچه و با حضور نمایندگانی از ۲۷ کشور برگزار شد، اولین جایزه «باروت خیس» به همسر رئیسجمهور امریکا اهدا شد. قرار بود در این مراسم سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع ایالات متحده در کشورمان نیز حاضر شود و به نمایندگی از میشل اوباما جایزه را بگیرد اما سفارت سوئیس به رغم دعوت مکرر حاضر به همکاری و حضور در مراسم اعطای جایزه نشد، به همین دلیل شرکت پست «باروت خیس» را به سفارتخانه سوئیس در تهران تحویل داد.

همان طور که اعطای جایزه اسکار فیلم آرگو توسط همسر رئیسجمهور امریکا بازتابهای زیادی به همراه داشت، واکنش فرهنگی کشورمان نیز توانست توجه رسانهها را به خود جلب کند. کاری که زیاد به مذاق غربیها خوش نیامد. اما جایزه باروت خیس، تنها به میشل اوباما ختم نشده است و از این پس همان طور که در معرفی اولیه اینجایزه آمده است، شخص یا اشخاصی که به صورت ناخواسته و به رغم میل باطنی خود، خدمت بزرگی به انقلاب کرده باشند، میتوانند خود را جزو نامزدهای دریافت اینجایزه بدانند.

با آنکه هنوز زمانی برای اعطای دومین جایزه «باروت خیس» اعلام نشده است، اما باید انتظار داشت همان طور که در سال گذشته پاسخ اعطای یک جایزه ضد ایرانی با این حرکت فرهنگی داده شد، امسال نیز مسیر و سمت و سوی «باروت خیس» به دشمنان فرهنگی باشد. باروت خیس میتواند برنده یک جایزه بینالمللی باشد برای پاسخ به بیاحترامیهایی که غربیها علیه ملتهای آزادهای مانند کشورمان روا میدارند. پاسخی محترمانه اما سرشار از حس تحقیر. همان طور که امسال و در اوایل دوره برگزاری اینجایزه، نمایندگانی از چندین کشور جهان حضور داشتند، مسئولان برگزاری اهدای جایزه «باروت خیس» باید تلاش کنند، وجهه بینالمللی آن را تقویت کنند تا افکار عمومی جهان نسبت به این واکنش هوشمندانه کشورمان به تهدیدات آگاه شوند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار