وزیر ارتباطات:

شبکه اجتماعی بومی از نمونه خارجی کم ندارد

محمود واعظی در همایش ملی حمایت از توسعه شبکه های اجتماعی بومی با رویکرد حفظ امنیت و حریم خصوصی گفت: مردم بدانند که شبکه های اجتماعی بومی چیزی از نمونه خارجی کم ندارد.
کد خبر: ۹۹۵۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۴ - 06September 2016

شبکه اجتماعی بومی از نمونه خارجی کم ندارد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، در این همایش دکتر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش ملی حمایت از شبکه های اجتماعی بومی گفت: شبکه های اجتماعی می تواند تهدیداتی هم داشته باشد ولی باید این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.

وی تاکید کرد: وظیفه ما آن است که مردم را متقاعد کنیم از شبکه های داخلی استفاده کنند تا هم از مزایای این فناوری استفاده کنند هم گرفتار معایب شبکه های خارجی نشوند.

واعظی با پیش کشیدن موضوع امنیت در شبکه های اجتماعی گفت: کنترل نهادهای امنیتی بر شبکه های داخلی و خارجی یکسان است و تصور اینکه شبکه های خارجی قابل کنترل نیستند اشتباه است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه یادآور شد: ما همواره گفتهایم که شبکههای اجتماعی تهدید و فرصت را با هم دارند، ولی با وجود آنکه جامعه ما با شبکههای اجتماعی متعدد وارداتی مواجه شده است حذف این شبکه ها مانند اینستاگرم یا تلگرام نمی تواند راهکار مناسب برای حل همه مسایل این حوزه باشد

وی افزود: باید بتوانیم مردم را متقاعد کنیم که اگر از شبکههای بومی استفاده کنند علاوه بر اینکه از تمام مزایای شبکههای اجتماعی بهرهمند می شوند تهدیدات و مشکلات شبکههای خارجی را نخواهند داشت.

واعظی در ادامه با یادآوری سیاست دولت تدبیر و امید در حوزه ارتباطات گفت: سیاست ما این ارتقای حقوق شهروندی و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است و این امر سبب شد تا نگاه دولت محدودیتی برای استفاده از محتوای سالم بینالملل بوجود نیاورد.

وی تاکید کرد واعظی ادامه داد: اگر شبکههای اجتماعی داخلی بوجود بیایند گام اول برداشته شده است و مردم باید بدانند که سیاست دولت این نیست که کسی را تحت نظر بگیرد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر  60یا 70 میلیون سیم کارت فعال وجود دارد آیا کسی احساس عدم امنیت و یا کنترل شدن سیم کارت خود را میکند.

وزیر ارتباطات موضوع فیلترینگ هوشمند را در راستای حفظ حقوق مردم و همچنین آرامش آنها در مواجهه با محتوای غیراخلاقی برشمرد و افزود: اکثریت مردم به دنبال امنیت و حفظ حریم اخلاق هستند که شبکههای اجتماعی داخلی میتوانند همه این موارد را با هم داشته باشند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: وزارت دستگاههای امنیتی بر تمام کاربران شبکهها و اپرواتورها یکسان است و اینطور نیست که تصور شود اگر از شبکه اجتماعی خارجی استفاده کنند نظارتی بر آنها صورت نمیگیرد.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد شبکه اجتماعی کار دولت نیست تصریح کرد: در سه سال گذشته زیرساختها را توسعه دادیم و ظرفیتها را چند برابر کردیم.

واعظی همچنین به تجربه سپردن خدمات الکترونیکی به شبکههای اجتماعی در کشور چین اشاره کرد و گفت: چه ایرادی دارد که در ایران نیز شبکه اجتماعی داخلی داشته باشیم و این کارها را به آنها بسپاریم.

وزیر ارتباطات ادامه داد: با شبکههای اجتماعی داخلی شاهد ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار و حتی آفریده شدن اقتصاد جدیدی خواهیم بود.

وی گفت: دانشگاهها و شرکتهای خصوصی با آگاهی از عزم وزارت ارتباطات برای حمایت از پدیدههای جدید کارهای جدید و جدی را آغاز کردند.

واعظی در پایان از تجربه تلخ دو شبکه اجتماعی داخلی گفت و ادامه داد: دو شبکه که پارسال لانچ شدند یکی به دویست هزار کاربر و دیگری به یک میلیون کاربر که رسید دیگر نتوانستند جواب دهند. به همین دلیل به فعالان این حوزه میگوییم که اگر اطمینان دهند شبکهای با ظرفیت مثلا ده میلیون کاربر داشته باشند از آنها حمایت خواهیم کرد.

منبع:ایسنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار