سردار ذوالفقاری:

مبادلات کالا توسط مرزنشینان منجر به افزایش امنیت مرزی می شود

فرمانده مرزبانی با بیان اینکه مبادلات کالا در مرزها توسط مرزنشینان منجر به افزایش امنیت و رعایت مقررات مرزی می شود، گفت: بازگشایی هرگونه مرز و یا معابر موقت برای مبادلات مرزی از اختیارات دولت است که در این راستا مرزبانی آماده همکاری و اقدام است.
کد خبر: ۱۰۰۶۲
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵ - 23January 2014

مبادلات کالا توسط مرزنشینان منجر به افزایش امنیت مرزی می شود

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار "حسین ذوالفقاری" فرمانده مرزبانی ناجا در سومین نشست مشترک مسئولان مرزبانی و نمایندگان شهرستانهای مرزی در مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک به مناسبت هفته وحدت، گفت: نمایندگان مجلس، مرزنشینان و مرزبانان نظرات یکسانی در خصوص وضعیت مرزها دارند اما در عمل این یک رنگی احساس نمیشود لذا لازم است به این دیدگاههای یکسان جهت داده شود تا دولت و مجلس به یک تصمیم مناسب برای حل معضل مرزنشینان برسند.

وی با تاکید براینکه مبادلات کالا توسط مرزنشینان در جهت بهبود وضعیت معیشتی آنان باید ادامه داشته باشد، افزود: البته این مبادلات با حذف برخی از معافیتهای گمرکی همراه است اما باید در مناطقی که دسترسی مناسب دارند، امکان مبادله فراهم شود تا برای مرزنشینان صرفه اقتصادی داشته باشد. 

فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به اینکه قاچاق سوخت هم اکنون مساله جدی برای کشور است تصریح کرد: متاسفانه تفاوت قیمت سوخت در داخل کشور نسبت به کشورهای همسایه منجر شده تا این محصول، صرفه اقتصادی فراوانی برای قاچاقچیان به همراه داشته باشد لذا قاچاقچیان با شگردهای مختلف از جمله لوله کشی در داخل زمین اقدام به انتقال سوخت میکنند. 
 
ذوالفقاری یادآور شد: بررسی وضعیت قاچاق ۱۵ کشور همسایه ما حاکی از آن است که آنان با چهار موضوع در مرزهایشان مواجه هستند از جمله قاچاق مواد مخدر، تروریست، قاچاق انسان و سلاح اما در کشور ما، علاوه بر چهار موضوع فوق با قاچاق سوخت، لوازم خانگی، انواع خوراکیها و سیگار نیز مواجه هستیم که این موضوعات در کشورهای پیرامون ما قاچاق نیست. 
 
وی افزود: در حال حاضر ماموران ما برای ممانعت از قاچاق کالاهایی نظیر لوازم خانگی و سیگار مجبور به درگیری مسلحانه با قاچاقچیان میشوند که خسارات زیادی برای ماموران و قاچاقچیان به همراه دارد.
 
این مقام انتظامی تاکید کرد: نمیتوانیم برای ارتقاء صنعت داخلی تا ابد به درگیریهای مسلحانه با قاچاقچیان ادامه دهیم بلکه لازم است به تولید کنندگان فرجه زمانی بدهیم تا بتوانند با محصولات خارجی به رقابت بپردازند درغیر این صورت لازم است تا ورود برخی از کالاها به کشور براساس تعرفههای متعارف دیگر کشورها انجام شود.
 
سردار ذوالفقاری، تصریح کرد: سیاستهای اقتصادی موجب شده است تا به طور روز افزون و مستمر نیروهای مرزی و دیگر نیروهای انتظامی کشور، بخش عمدهای از توان خود را صرف مبارزه با قاچاق نمایند و در موارد زیادی نیز درگیری مسلحانه داشته باشند؛ این روند در چند دهه گذشته و جود داشته بنابراین ضرورت دارد تا مسئولان امر فرجه زمانی منطقی برای حمایتهای همه جانبه از صنعت و تولید داخلی تعیین نمایند تا بتوانند به سطح زمانبندی با محصولات تولیدی دیگر کشورها برسند در غیراینصورت ادامه این روند هزینههای معنوی و مادی بسیار زیادی برای کشو ر و سازمانهای درگیر داشته و خواهد داشت.
 
وی یکی دیگر از مشکلات موجود در مرزها را معطلی رانندگان در مبادی رسمی هنگام ورود به کشور دانست و افزود: بر اساس بررسیهای انجام شده، طولانی شدن سیر مراحل قانونی منجر شده تا برخی از رانندگان حتی تا ۱۵ روز در مرزها بدون هیچ امکاناتی معطل بمانند بنابراین لازم است تا هرچه سریعتر این مشکل حل شود؛ مرزبانی برای حل این موضوع کمال همکاری را دارد و همه فرماندهان موظف به بررسی و اقدام شدهاند. 
 
سردار ذوالفقاری خاطرنشان کرد: بکارگیری افراد بومی در شرق کشور آغاز شده و موضوع استخدام از استانهای مرزی در الویت مرزبانی ناجا است. 
 
وی موضوع بازگشایی هرگونه مرز و یا معابر موقت برای مبادلات مرزی را از اختیارات دولت دانست و اعلام کرد: در این راستا مرزبانی آماده همکاری و اقدام است.
 
فرمانده مرزبانی ناجا، خواستار افزایش اعتبارات مرزها شد و گفت: در سال ۸۹، ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ردیف بودجه به مرزبانی اختصاص داده شد که این رقم امسال به ۵ میلیارد تومان رسیده که تا امروز تنها ۵۰ درصد آن تحقق یافته است.
 
وی با اشاره به اینکه، مرزبانی به منظور کاهش نیروی انسانی، شیب امکانات را به سمت سیستمهای الکترونکی پیش میبرد، تصریح کرد: به دلیل طولانی بودن مرزهای کشورمان، با تهدیدات و آسیبهای زیادی نیز در مرزها مواجه هستیم بطوریکه امسال بیش از ۳۰۰ درگیری مسلحانه بین نیروهای مرزبانی و قاچاقچیان، اشرار و گروهکها بوقوع پیوسته بنابراین لازم است تا ضمن افزایش اعتبارات در تخصیص نیز تسریع شود.
 
ذوالفقاری ادامه داد: مرزبانان ما با شرایط سختی به حفاظت و نگهبانی در مرزها میپردازند لذا حمایت از آنان در راستای افزایش انگیزه خدمتی امری ضروری است که لازمه آن حمایتهای معنوی و مادی مسئولان محترم اعم از دولت، مجلس و ستاد کل نیروهای مسلح است.
 
نظر شما
پربیننده ها