به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روابط عمومی نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ خلبان "حسن شاه صفی" فرماندهٔ نیروی هوایی ارتش صبح امروز در دومین همایش سراسری واحدهای امر به معروف و نهی از منکر نهاجا که با حضور فرماندهان و مسئولان ارشد این نیرو در هتل نهاجا برگزار شد، ضمن تبریک ایام الله ۱۹ بهمن و دههٔ فجر گفت: خطر گروههای تکفیری همهٔ ما را تهدید میکند، باید توجه کنیم که امر به معروف را برای اصلاح جامعه و نهی از منکر را برای اصلاح بیخردان به کار بگیریم.
وی افزود: زبان، دست و قلب ۳ ابزار مهم برای امر به معروف و نهی از منکر است که هیچگاه نباید آنها را از دست بدهیم و از هر ۳ این ابزار برای امر به معروف و نهی از منکر بهره بگیریم.
امیر شاه صفی خاطر نشان کرد: برخی جزییات در امر به معروف بسیار مهم است که نباید هیچگاه آن را از یاد ببریم. باید امر به معروف را در کلاممان رعایت کنیم و بدانیم که برخی از مصیبتها نیز به واسطه اعمال خود ما نازل میشود.
فرماندهٔ نیروی هوایی ارتش تصریح کرد: مشکل اصلی ما این است که هنوز خودمان به آمادگی واقعی برای امر به معروف و نهی از منکر نرسیدهایم و از خودمان نپرسیدهایم که ما کجای این جریان قرار داریم.
وی همچنین اذعان داشت: آمر به معروف باید توجه داشته باشد که خودش از انجام کار بد و ناپسند خودداری کند و بعد سعی در اصلاح دیگران داشته باشد و اگر شخص آمر به معروف خودش عامل نباشد امکان به تباهی کشیده شدن تمامی امور وجود دارد.
بنا بر این گزارش، در ادامه حجت الاسلام والمسلمین ولی الله صبری رییس اداره عقیدتی سیاسی نهاجا با اشاره به اهداف برگزاری چنین همایشهایی گفت: هدف ما از برگزاری این جلسات رسیدگی به نکات آموزشی و کارگاهی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر بوده است.
وی افزود: خوشبختانه طبق بررسیهای ما و اطلاعات رسیده، نیروی هوایی ارتش در خصوص ساماندهی امر به معروف نهی ازمنکر پیشتاز بوده و درواقع در میان اولین سازمانهایی است که برای این امر برنامه ریزی داتشه است.
رییس اداره عقیدتی سیاسی نهاجا با اشاره به فرارسیدن ۱۹ بهمن و دهه فجر نیز گفت: روز ۱۹ بهمن در جای خود یک مصداق امر به معروف است زیرا این اقدام در تاریخ اثر داشته و ثبت شده است و حرکت فرزندان مردم در نیروی هوایی موجب تسریع در انقلاب و دلگرمی کل جامعه شد.
حجت الاسلام صبری در پایان صحبتهایش در خصوص لزوم انجام امر به معروف در جامعه گفت: بدون توجه به اینکه افراد به امر به معروفتان اهمیت میدهند این فعل را انجام دهید و به نتایج آن توجه نکنید؛ کمترین سود این کار این است که در عاقبت رستگار و رو سفید خواهید شد، ضمن اینکه تکلیف را نیز انجام دادهاید.
حجت الاسلام بهشتی نیز در ادامه این همایش با اشاره به سخن امام حسن در خصوص امر به معروف و نهی از منکر گفت: امام حسین(ع) فرمودهاند که حرکت من برای امر به معروف و نهی از منکر بوده است و به این دلیل است که ما باید بازشناسی کنیم رفتار خود را در خصوص امر به معروف و نهی از منکر.
وی همچنین با اشاره به حدیث دیگری از امام سوم در خصوص موارد مورد نیاز شخصی که امر به معروف میکند، گفت: آمر به معرف باید بداند اگر آگاهی از انجام کار درست را ندارد، امر به معروف بر او واجب نیست. یا در نمونهٔ دیگری باید توجه کنیم امر به معروف بخاطر نفسمان نباشد و مسائل خصوصی را نیز وارد امر به معروف نکنیم.
حجت الاسلام بهشتی در تشریح مواردی دیگر از مواد مورد نیاز آمر به معروف گفت: باید توجه کنیم تا در امر به معروف دلسوز باشیم و گاهی هم با منع نکرد افراد موجب شرم شخص شویم. داشتن ظرافت در کلام و ادبیات خوش برای هدایت فرد خطا کار نیز از مهمترین موارد مورد نیاز برای انجام امر به معروف است.
وی در پایان صحبتهایش نیز خاظر نشان کرد: در امر به معروف نباید تعصب به خرج بدهیم و با جرات و استقامت پای کار بمانیم و برای منافع خودمان خشمگین نشویم و تنها منافع عمومی را بر منافع شخصی، گروهی و حزبی ترجیح دهیم.