حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی اظهار داشت: در بحث سبک زندگی، مرحوم شهید مطهری می فرماید: «سیر به معنای راه رفتن است ولی سیره به معنای سبک راه رفتن است» که منظور این است که جامعه بشری اگر دنبال یک سبک زندگی منطقی، عقلانی و سعادت محور می گردند، باید در زندگی خود نگرش، رفتار و عملکرد پیامبر اعظم (ص) را پیدا کنند؛ در حقیقت قرآن کریم نسخه عملکرد و نگرش پیامبر (ص) است و نگرش و عملکرد پیامبر(ص)، تجسم نسخه قرآن است.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی لایه های گوناگونی دارد، خاطرنشان کرد: سبک زندگی شامل نگرش، رفتار فردی، رفتار اجتماعی و مدیریتی است؛ این ها ابعاد و زیر مجموعه های سبک زندگی است.
وی خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان خداوند به طور خاص قرنطینه ای برای انسان پیش بینی کرده که بتواند به سبک زندگی مورد نظر دست یابد.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی خاطرنشان کرد: در ماه رمضان طبیعی است که عطوفت، گرمایش زندگی و وابستگی زن به شوهر و بالعکس و همچنین محبت فرزندان با والدین تشدید می شود و این مسائل از برکات و نقاط قوت ماه رمضان است.
وی یکی دیگر از نقاط قوت ماه مبارک رمضان را احساس نیاز اعضای خانواده و همکاری با یکدیگر عنوان کرد و گفت: وقتی مرد می بییند همسرش با دهان روزه مشغول تهیه افطاری است، طبیعی است که به وی کمک کند؛ از طرفی وقتی خانمی می بیند همسرش خسته است، ساعاتی را برای استراحت وی مهیا می سازد.
نماینده ولی فقیه در سپاه، پرهیز از ناهنجاری های زبانی، گوشی و مدیریتی و همچنین پرهیز از دست اندازی به اموال مردم را از برکات ماه رمضان عنوان کرد و گفت: پیامبر همواره رعایت حدود شرعی را در نظر می گرفتند.
حجت الاسلام سعیدی با بیان این که ماه رمضان تمرینی است برای اینکه انسان رعایت حدود الهی را در نظر بگیرد، گفت: پیامبر نیز تأکید داشتند که افضل اعمال در ماه رمضان پرهیز از ناهنجاری ها و محرمات الهی است.
وی یکی از معجزات الهی در ماه رمضان را نزول قرآن کریم عنوان کرد و گفت: ماه رمضان بهترین فرصت برای قرائت و تدبر قرآن و حضور در مجالس وعظ و تفسیر کتاب آسمانی است و این مهم از امتیازات ماه رمضان است که مردم بتوانند از برکات قرآن در زندگی بهره کافی را ببرند.
حجت الاسلام سعیدی، بهترین شاخصه ها برای ورود به سبک زندگی قرآنی و اسلامی را در 3 مرحله دانست و گفت: معرفت، توجه و اراده راه انسان سازی است و ترکیب این 3 مرحله، ایمان قوی را شکل می دهد؛ یعنی اگر معرفت و شناخت کافی در انسان باشد و همچنین توجه به هدف و اراده قوی نیز در انسان حاکم باشد، ایمان راستینی در انسان شکل می گیرد که عامل سعادت وی خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: ماه رمضان بهترین فرصت است که انسان این سه مرحله را در خود تقویت کند.
وی ادامه داد: در مقابل، عامل انحراف انسان ها 3 چیز از جمله جهل است؛ پبامبر اسلام در این خصوص می فرمایند: اگر انسانها خیر آخرت را نسبت به دنیا می دانستد، قطعا آخرت را مقدم بر دنیا می دانستند و از گناه پرهیز می کردند؛ بنابراین عامل اول برای انحراف جهل است و عامل دوم و سوم به ترتیب غفلت و سستی اراده است.