وی افزود: در واقع چون جنگ تحمیلی باعث پیشرفت انقلاب شد، مردم احساس دین بیشتری نسبت به انقلاب میکنند؛ لذا از این بابت خدا را شکر میکنیم.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ ادامه داد: جنگ به ما شهامت داد و در دفاع مقدس ایثارگری، شجاعت، بی باکی، نهراسیدن از کمبود نیرو و شکستن ابهت دشمن در شرایط تحریم را تجربه کردیم.
وی سپس درباره نقش روحانیت در جنگ تحملی عنوان کرد: یکی از برکات جنگ این بود که همه اقشار در جنگ حضور داشتند؛ بدین معنی که در این جنگ تنها نیروهای مسلح از انقلاب و کشور دفاع نمیکردند بلکه اقشار مختلف مردم هر یک سهمی در این دفاع مقدس داشتند.
حجت الاسلام گواهی اضافه کرد: اما این در حالی بود که جبهه کفر و نفاق علاوه بر دریافت انواع کمکهای تسلیحاتی و اطلاعاتی از سوی کشورهای شرقی و غربی؛ عده زیادی نیروی انسانی هم از کشورهای عربی حامی دولت بعث عراق برای شرکت در جنگ علیه ایران اجیر شده و به جبههها اعزام میشدند.
وی همچنین تصریح کرد: ولی با این وجود چون برای ما بحث دفاع مطرح بود، همه فارغ از سن و شغل و طبقه اجتماعی، احساس تکلیف کردند و در میدان رزم حاضر شدند؛ از جمله روحانیت که در جبههها حضور یافتند و در دوران دفاع مقدس شهدایی را نیز تقدیم کردند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ در ادامه بیان داشت: بنابر این چنانچه به تناسب جمعیت رزمندگانی که به جبههها اعزام شدند، مقایسه کنیم، وجود حدود 5 هزار شهید روحانی بیانگر این است که این قشر از جامعه حضور فعالی در جبههها داشتند.
وی سپس به برخی از کارهای روحانیون در دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: چند کار را روحانیت در دفاع مقدس انجام میداد که برخی از آنها دعوت از مردم برای حضور در جبههها و پشتیبانی از رزمندگان، حضور در جبههها برای فعالیتهای رزمی، تبلیغی و بیان و رفع مسایل شرعی و نقش آفرینی در دوران اسارت، بود.
حجت الاسلام گواهی که سابقه حضور در لشکرهای 25 کربلا و 5 نصر را در جبههها بویژه در غرب و شمالغرب را دارد، در ادامه اظهار داشت: روحانیونی که در جنگ حضور داشتند حتی طلبههایی که تازه وارد حوزه شده بودند، اثرات زیادی را در جبههها داشتند به نحوی که بعضا رزمندگان از حضور این افراد در بخشهای مختلف از جمله تبیین مسایل شرعی استفاده میکردند؛ البته ناگفته نماند این عزیزان در کسوت روحانیت هم چون یک رزمنده معمولی هم چون شهید میثمی که در جزیره مجنون بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید، دوشادوش سایر رزمندگان از این انقلاب و کشور اسلامیمان دفاع کردند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ همچنین در خصوص روحیه رزمندگان بویژه در شبهای عملیات هم بیان داشت: در جبههها رزم و معنویت سر جای خود قرار داشت اما در کنار آن رزمندگان در جبههها به شادی و نشاط هم میپرداختند، به ویژه در شبهای عملیات که بچهها خوشحالی بسیاری میکردند؛ به عبارت دیگر به هیچ عنوان احساس خستگی و بی حوصلگی در جبههها وجود نداشت و حتی بعضا شبهای عملیات مراسم حنابندان هم برگزار میشد.
وی افزود: البته در جبهه به واسطه شهادت رزمندگان، غصه هم بود ولی چون میدانستیم به ناحق کشته شدهاند و از جایگاه رفیعی نزد خداوند برخوردارند، آروز میکردیم ما هم به دست دشمنان کشته شویم.
حجت الاسلام گواهی سپس درباره فعالیتهای نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ برای حفظ ارزشهای دفاع مقدس و انتقال آن به نسلهای حاضر و آینده عنوان کرد: بهترین راه حفظ ارزشهای دفاع مقدس و انتقال آن به نسلهای حاضر و آینده، انجام بحثهای چهره به چهره و گفتوگو بر اساس تفاهم است؛ در واقع این همان راهی است که نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ سعی دارد آن را ترویج کند زیرا با سخنرانی عمومی این هدف تحقق نمییابد.
وی ادامه داد: بنابر این در این گفتوگوها باید کامها و ناکامیها و برجستگیهای دفاع مقدس برای نسل امروز بازگو شود تا احساس نکنند چنانچه از امکانات مادی قابل توجهی نسبت به دیگر کشورها برخوردار نیستیم، احتمالا آنها با شکست مواجهه میشوند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ در پایان تأکید کرد: ما در دفاع مقدس دستمان از امکانات مادی تهی بود اما آنچه ما را در نهایت به پیروزی رساند، معنویت، یک رنگ بودن و مثل هم فکر کردن در برابر تجاوز صورت گرفته بود؛ پس اکنون نیز نیازمند آن هستیم تا همان روحیه دوران دفاع مقدس را برای نسل حاضر و آینده به یادگار بگذاریم.
انتهای پیام/ 231