به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، ماه محرم، یادآور حادثه کربلا و عاشوراست؛ که فرا رسیدن آن، دلها را پر از غم میسازد و پیروان و شیفتگان امام حسین (ع)، از اول محرم، سیاهپوش شده و به یاد آن امام شهید به عزاداری میپردازند. محرم همچون عاشورا، رمز احیای خاطره حماسههای کربلاست و نقش این ماه در حفظ دستاوردهای نهضت حسینی مهم است.
در این ماه، تمامی شیعیان و دلباختگان اهل بیت (ع) به یاد شهیدان کربلا اشک میریزند و از عاشوراییان درس میگیرند.
امام خمینی (ره) که فرهنگ عاشورا را گنجینه عظیم سیاسی دینی و پشتوانه فرهنگ غنی و انسانساز اسلام میدانستند، با بهرهگیری از آموزههای عاشورایی، حماسه حسینی را اساس قیام و مبارزه خویش قرار داده و به احیای دین پرداختند.
با توجه به فرا رسیدن محرم الحرام، ماه عزاداری اباعبدالله الحسین خبرگزاری دفاع مقدس گزیدهای از سخنان گوهربار بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی را مورد بازخوانی قرار دهد.
امام (ره) چهارم آبانماه 1360 در جمع وعاظ و خطبای تهران و قم بیاناتی را در زمینه زنده نگهداشتن محرّم و ذکر مصائب اهل بیت (ع) ایراد کردند. ایشان در بیانات خود ضمن تاکید بر ضرورت حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی میافزایند: «باید در گفتارمان با ذکر مصائب اهل بیت (ع) ماه محرم و صفر را زنده نگه داریم. محرّم و صفر، ماه برکات اسلامی و زنده ماندن اسلام است.
با ذکر مصائب اهلبیت (ع) این مذهب تا حالا با همان وضع سنتی، مرثیهسرایی و روضهخوانی زنده مانده است. شیاطین به گوش شما نگویند که ما انقلاب کردیم، حالا باید همان مسائل انقلاب را بگوییم و مسائلی که در سابق بود حالا دیگر منسی باید بشود؛ خیر.
ما باید حافظ این سنتهای اسلامی، حافظ این دستجات مبارک اسلامی که در عاشورا، در محرّم و صفر، در مواقع مقتضی به راه میافتند، باشیم. محرّم، صفر و فداکاری سیدالشهدا(س)، اسلام را زنده نگه داشته است. اگر بخواهید نهضت شما محفوظ بماند، باید این سنتها را حفظ کنید.
البته اگر یک چیزهای ناروایی بوده است سابق و دست اشخاص بیاطلاع از مسائل اسلام بوده، آنها باید یک قدری تصفیه بشود؛ لکن عزاداری به همان قوّت خودش باید باقی بماند و گویندگان پس از اینکه مسائل روز را گفتند، روضه را همانطور که سابق میخواندند و مرثیه را همانطور که سابق میخواندند، بخوانند و مردم را مهیا کنند، برای فداکاری.»
انتهای پیام/ 181