به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، خبرگزاری انگلیسی رویترز در مطلبی به نقل از مقامات غربی ادعا کرده است که ایران ارسال سلاحهای نظامی برای حوثیها در یمن را افزایش داده است.
رویترز افزود: تسریع روند ارسال سلاح برای حوثیهای یمن که به گفته مقامهای رسمی شامل موشک و سلاحهای کوچک میشود، میتواند موجب تشدید دردسرهای امنیتی برای آمریکا شود.
مقامهای آمریکایی هفته گذشته ادعا کردند که نیروهای حوثی با موشک قصد هدف قراردادن ناوشکن آمریکایی را داشتهاند. آمریکا نیز به تلافی این حمله ناموفق، با موشکهای کروز اهداف انصارالله یمن را مورد حمله قرار دادهاند.
رویترز در ادامه به نقل از مقامهای رسمی مدعی شده است: بخش زیادی از فعالیتهای مربوط به ارسال سلاح از طریق عمان انجام شده است که همسایه یمن به شمار میرود.
یک مقام ارشد دولت آمریکا در این باره گفت: واشنگتن نگرانیهای خود نسبت به این مساله را به عمان اطلاع داده است.
این مقام آمریکایی به رویترز گفت: ما درباره فعالیتهای اخیر ایران در ارسال سلاح به یمن نگرانیهایی داشتهایم و این نگرانیها را به کسانی که با حوثیها در ارتباط هستند، اعلام کردهایم، از جمله دولت عمان.
عمان هرگونه ارسال سلاح از طریق مرزهای خود به یمن را تکذیب کرده است.
رویترز مدعی است که عمانیها به طور فعال در انتقال و ارسال سلاح ها نقش ندارند ولی نسبت به انجام این گونه فعالیتها از طریق مرزهای این کشور بی توجهی میکنند.
یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان در این باره به روزنامه عکاظ سعودی گفت: این مساله واقعیت ندارد. هیچ سلاحی از طریق مرزهای ما رد نمیشود و ما حاضر هستیم تا هرگونه ابهام و اتهامی را در این باره به طور شفاف اعلام کنیم.
مقامهای آمریکایی و غربی نیز به رویترز گفتهاند که بر اساس اطلاعاتی که دربافت کردهاند به این نتیجه رسیده اند که ایران برای حوثیها سلاح ارسال کرده است ولی نسبت به ماهیت این مساله اطمینان کامل ندارند.
یک دیپلمات غربی در این باره گفت: ما نسبت به افزایش ارسال سلاحهای نظامی ایران برای حوثیها اطلاع داریم، سلاحهایی که از طریق مرز عمان ارسال میشود.
یکی از مقامهای آمریکایی نیز اظهار داشت: در ماههای گذشته افزایش قابل توجهی در فعالیتهای قاچاق سلاح وجود داشته است. چیزی که از طریق عمان افزایش داشته، ارسال موشکهای ضد کشتی، تجهیزات انفجاری، پول و نیروی نظامی بوده است.
یک منبع امنیتی دیگر نیز گفت: سلاحهای منتقل شده شامل موشکهای سطح به سطح و کوتاه برد و سلاحهای کوچک بوده است.
تمام این گمانهزنیهای رسانههای غربی در حالی است که بر اساس آمارهای سازمان ملل بیش از 6700 نفر که اکثر آنها غیر نظامی بودهاند، از آغاز تجاوز عربستان سعودی به یمن در مارس 2015 میلادی تاکنون جان خود را از دست داده اند.
عربستان سعودی با موج انتقادات بین المللی به خاطر تجاوز به یمن روبرو شده ولی قدرتهای بزرگ از جمله آمریکا هیچ موضع قاطعی در محکومیت تجاوزگریهای رژیم سعودی اتخاذ نکردهاند.