عضو خبرگان رهبری:

«آیت الله مهدوی کنی» اسلام شناس برگرفته از مکتب جامع امام راحل بود

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آیت الله مهدوی کنی اسلام شناس اصیل و برگرفته از مکتب جامع حضرت امام(ره) بود که فقه حکومتی در اندیشه این بزرگ مرد و اسلام شناس با رویکرد عملی و نظری دیده می‌‌شود.
کد خبر: ۱۱۰۴۱۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸ - 27October 2016
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «آیت الله عباس کعبی» عضو مجلس خبرگان رهبری روز پنجشنبه در همایش فقه حکومتی همراه با تجلیل از سه دهه تلاش علمی آیت الله مهدوی کنی درقم ، با اشاره به فقه رفتار سیاسی در سیره آیت الله مهدوی کنی، افزود: گروه ها و جریان های حاکم سیاسی باید بدانند که بر مبنای ولایت چگونه رفتار کنند که این مساله در فقه حکومتی آیت الله مهدوی کنی از جنبه نظری و عملی بررسی شده است.

وی ادامه داد: اثری از میراث فقه رفتار سیاسی آیت الله مهدوی کنی در سال 90 با عنوان منشور اصولگرایی منتشر شد که جنبه نظری داشت و با مبانی و عدله فقهی مطرح شده است.

وی گفت: آن مرحوم درتبیین این منشور اصولگرایی، معتقد بود که هر جا روحانیت با وحدت و بصیرت وارد مسائل شود نتیجه خوبی دارد و یا اگر نیمه راه را رها کرده نتیجه مطلوبی برای کشور ندارد.

کعبی اضافه کرد: آیت الله مهدوی کنی اصرارداشت روحانیت باید با جنبه پدری عمل کند و ضمن حمایت از نظام اسلامی، نصیحت مشفقانه خود را نیز داشته باشد و جایی که اشتباهی هست باید تذکر داده شود.

وی بیان کرد: آنچه که دغدغه امام راحل و شاگردان امام و اندیشه رهبر معظم انقلاب است، اقامه حکم الله با گستره گوناگون در سپهر سیاست و عینیت بخشیدن به امامت در جامعه است.

وی با بیان این که برای تحقق فقه حکومتی در رفتار سیاسی، مدیریت جهادی و توجه به جهاد با مولفه های آن لازم است، افزود: از مولفه های مهم جهاد، تولید قدرت و به کارگیری قدرت در جهت مصلحت اسلام و مسلمانان زیر نظر رهبری باکفایت است که می تواند باعث اقامه دین و توانمند کردن دین در عینیت اجتماعی شود.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: پیوند عمیق امامت و امت و همچنین کشاندن ملت به صحنه نیز از مولفه های رفتار سیاسی است که ولایت فقیه دارا باشد.

کعبی با بیان این که تحقق حیات طیبه و سبک زندگی اسلامی از مولفه های دیگر رفتار سیاسی است، ادامه داد: حیات طیبه فقط بحث اجتماعی و فرهنگی نیست، بلکه رفتار سیاسی سیاستمداران می تواند در آن موثر باشد.

وی، معرفت و ایمان، بصیرت عمیق، ولایت محوری، فقاهت و تشرع، امانتداری، صداقت، حکمت، مصلحت، عزت، تقوا، شجاعت، عدالت، امر به معروف و نهی از منکر، برائت از دشمنان و استکبار ستیزی را از ویژگی های سیاستمدار اسلامی بر پایه فقه اسلامی عنوان کرد.

وی به کارگیری نیروی مومن و متعهد را از دیگر ویژگی های سیاستمدار اسلامی عنوان و بیان کرد: از مسائلی که به انقلاب ضربه می زند به کارگیری افراد سکولار و کسانی که انقلاب را باور ندارند در مناسک حکومتی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دغدغه های آیت الله مهدوی کنی در حفظ نظام، تصریح کرد: برای حفظ و تداوم نظام اسلامی که به رفتار و گروه های خانواده انقلاب بستگی دارد، باید با عزم و اراده ای ملی بر پایه باورها و ارزش های اسلامی با محوریت روحانیت پشت سر ولایت بایستیم تا بتوانیم این نظام را صیانت کنیم.

وی افزود: با عمل به این دغدغه آن مرحوم، دشمنان و بدخواهان نظام نمی توانند هیچ ضربه ای به نظام بزنند و طبق فرموده امام راحل، آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

وی گفت: همایشی بزرگ با بسته جامع معارف اسلامی که بخشی از آن فقه حکومتی باشد باید با حضور اندیشمندان و نخبگان حوزه و پشتیبانی مدیران و مسئولان طراحی شود تا گوشه ای از زحمات و خدمات آیت الله مهدوی کنی بیان شود.

همایش فقه حکومتی همراه با تجلیل از سه دهه تلاش علمی آیت الله محمدرضا مهدوی کنی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری، امروز در سالن همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم با حضور فضلا، علما، استادان و طلبه های حوزه های علمیه برگزار شد.

منبع: ایرنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار