يکي از چهار خلباني که عمليات ترور "سيدعباس موسوي" را به انجام رساندند، به تازگي در مصاحبه با روزنامه اسرائيلي "معاريو"، جزئيات جديدي را از اين عمليات افشا نمود.
اين خلبان که به نام اصلي وي اشاره نشده و تنها به حرف اختصاري "الف" بسنده گرديده است، خلبان يکي از چهار هلي کوپتر آپاچي است که در جنايت ترور سيدعباس موسوي در بهمن ماه سال 1371 شرکت داشته است.
وي در اين گفت وگو، اشاره نموده که "ايهود باراک" - رئيس وقت ستاد ارتش و وزير فعلي جنگ رژيم صهيونيستي - خود شخصاً دستور انهدام تمام کاروان ماشين ها را صادر کرد و اين به دليل عدم تشخيص ماشين سيدعباس موسوي توسط خلبانان بود.
وي همچنين مي گويد: دو فروند از هلي کوپترها در فرودگاه "مخانيم" در حالت آماده باش بودند و دو فروند ديگر در فرودگاه "بيتست"؛ تا آن که پس از سه ساعت دستور پرواز صادر شد.
اين درحالي بود که يک واحد کوچک نظامي در زمين، تحرکات موسوي را زير نظر د اشت.
سرتيپ الف مي گويد: پس از اتمام سخنراني موسوي در روستاي "جبشيت" به مناسبت سالگرد شهادت يکي از رهبران حزب الله (شيخ راغب حرب)، به ما اطلاع داده شد که کاروان حامل موسوي و همراهان وي حرکت کرده اند. ما به سرعت پرواز کرديم تا فرصت را از دست ندهيم.
نقشه اين بود که کاروان را در يک بزرگراه که از مناطق مسکوني به دور باشد، هدف قرار دهيم. درحالي که دو تا از هلي کوپترها براي کاروان رفته بودند، دو تاي ديگر نيز در مقابل سواحل لبنان گشت مي زدند تا اگر ماشين ها مسير خود را به سمت جاده ساحلي تغيير دادند، آنان را بزنند.
من حدود ده دقيقه پس از پرواز توانستم کاروان آنان را ببينم که متشکل از چند ماشين مشکي و يک جيپ حامل محافظان بود. کاروان ها با سرعت بالايي درحال حرکت بودند. اما ما توانستيم ماشين موسوي را شناسايي کنيم که چند بار براي رد گم کني جاي خود را تغيير داد. عملاً پس از اين کار، فاقد قدرت تشخيص و شناسايي ماشين موسوي بوديم.
در تماسي که گرفته شد، دستور انهدام و بمباران تمام ماشين ها به ما داده شد تا حذف هدف مورد نظر، به صورت مطمئن انجام گيرد.
اين خلبان اسرائيلي مي افزايد: سرانجام هلي کوپترها که خدمه آنها در ايالات متحده آموزش مي بينند، موشک اول را از فاصله 5 کيلومتري شليک کردند که به انفجار ماشين اول و انهدام آن منجر شد.(خلبان اسرائيلي احتمال مي دهد که آن ماشين، ماشين موسوي بوده است.) در پي انفجار، ماشين پشت سري از مسير منحرف شد و با ماشيني که گفته شده متعلق به جنبش امل است، برخورد کرد.
ما فاصله خود را با کاروان کم کرديم، ديديم که جيپ محافظان در کنار ماشين آتش گرفته توقف کرده است. درحالي که ساير ماشين ها چنان که انتظار داشتيم به طرف جاده ساحلي در حرکت بودند. يک موشک به سمت جيپ شليک کردم که به خطا رفت اما موشک سوم درحالي که ماشين خالي بود، آن را هدف قرار داده و منهدم نمود.
هلي کوپتر دوم نيز با آتش مسلسل سنگين محافظاني را که بر روي زمين خوابيده بودند هدف گرفت. بدون آن که بدانيم به کدام شان اصابت کرده است. در همان موقع دو هلي کوپتري که بر فراز دريا حرکت مي کردند، به ماشين هايي که از مهلکه گريخته بودند، نزديک شده و آنان را هدف قرار دادند.
خلبان اسرائيلي هم چنين مي گويد: هلي کوپتر من در همان اثناء از چندين جهت مختلف مورد آتش از روي زمين قرار گرفت و وقتي هلي کوپتر پس از مأموريت بر روي زمين نشست معلوم شد، هلي کوپتر هدف چند گلوله کاليبر کوچک قرار گرفته است.
بعد از فرود خبر کشته شدن موسوي و همراهان وي را در رسانه ها شنيدم. عمليات پرواز ده دقيقه به طول انجاميد درحالي که پنج دقيقه پيش از بازگشت هلي کوپتر به فرودگاه "ريمون"، عمليات زدن موسوي انجام شد.
پيش از عمليات ما مي دانستيم که فردي که قرار است هدف قرار گيرد، فرد مهمي است، خصوصاً آن که کاروان وي نيز مويد اين امر بود؛ اما به ما گفته نشد که هدف موسوي است.
لازم به ذکر است بسياري از فرماندهان نيروي هوايي در مورد احتمال موفقيت اين عمليات ترديد داشتند. اين عمليات "ساعت شبانه" نام گرفت؛ چرا که شناسايي و تشخيص هدف مشکل بود و مي بايست همچون يک نقطه ريز با آن مواجه شد.
لازم به ذکر است، در تحقيق و بررسي اي که سازمان اطلاعات نظامي اسرائيل (امان) در سال 2006 توسط ژنرال احتياط "عاموس گالبوع" انجام داد، انتقادهايي را متوجه تصميم گيري ويژه در مورد ترور موسوي در پي داشت و در آن فاش شد که نقشه اصلي ربودن موسوي براي مذاکره با حزب الله در مورد خلبان "رون آراد" بود. اما ترور در پي شکست طرح ربودن و به دستور اکيد وزير جنگ وقت "موشه آرنز" در اين مورد انجام گرفت.
شايان ذکر است شهادت موسوي اولين عمليات ترور اسرائيل بود که با هلي کوپتر انجام شد؛ پيش از آن که "اليکم روبنشطاين" مشاور قضايي دولت، اصطلاح بي طرفي معين را براي زيبا جلوه دادن جنايتي که باراک و "آوياهوبن نون" فرمانده نيروي هوايي و "اوري ساگاي" فرمانده اطلاعات نظامي - که مسئوليت و هدايت آن را بر عهده داشتند - بگذارند.