امام موسي صدر، دکتر چمران و علي شريعتي، اسطوره‌هاي لبنان

کد خبر: ۱۱۷۳۱۴
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۸۷ - ۱۴:۵۴ - 19June 2008
به گزارش خبرگزاري کتاب(ايبنا)، در آغاز اين همايش، نماهنگي با مضمون دست‌نوشته‌ها و نيايش‌هاي شهيدچمران به نمايش درآمد.پس از آن محمدمهدي اميرکمالي، با بزرگداشت ياد دکتر چمران اظهار داشت: تاريخ معاصر، شاهد ظهور شخصيت‌هاي برجسته‌اي در ايران بوده است. اما شهيد چمران، مردي است که ديگر تکرار نمي شود. گاهي اوقات، به دليل معاصر بودن با اين شخصيت‌ها به ارزش آن‌ها پي نمي‌بريم و اهميت آنان پس از مرگ، جلوه‌گر مي‌شود.

وي افزود: ما براي چمران عزاداري نمي‌کنيم. انديشه چمران زنده و جبهه‌هاي فکري و انديشه او هنوز فعال است. اين اصول بايد حفظ و به نسل‌هاي بعد منتقل شود. چمران، درايران متولد شد ولي تنها متعلق به ايران نيست. او در زمان مبارزه لبنان بر ضد اسرائيل، تاثيري شگرف بر جوانان لبناني داشته و دارد.

نماينده بنياد شهيد چمران، جهاد را يکي از ابعاد وجودي دکتر چمران دانست و گفت: متاسفانه، چمران فقط به عنوان يک فرمانده جنگي شناخته شده است. در صورتي که ابعاد علمي، اخلاقي و انساني او قابل توجه و بررسي اند.

هيام عطوي با بيان خاطراتي از زمان حضورش در کنار شهيد چمران گفت: در موسسه جبل عامل، حدود 450کودک يتيم وجود داشت. شهيد چمران، 8 سال با زبان قصه آن‌ها را پرورش داد و تاثير آن قصه‌ها اکنون مشخص مي‌شود.

وي بر عدم تحريف تاريخ تاکيد کرد و گفت: ما شاهدان عيني آن زمان بوديم، پس تاريخ مقاومت نبايد تحريف شود. شهيد چمران از ضعيف‌ترين قشر جامعه لبنان، قهرمان ساخت. چمران مانند امام موسي صدر، پيامبر ايران براي لبنان بود.

اولين شاگرد دکتر مصطفي چمران، او را الگويي بزرگ براي همه کشورهاي عربي دانست و تصريح کرد: شناخت امام موسي صدر و خصائص دکتر چمران براي هر ايراني لازم است. چون دکتر چمران به پيروي از امام موسي صدر به لبنان آمدند.

محمدمهدي عبدخدايي با بيان خاطراتي از دکتر چمران، او را عامل اتحاد لبنان و ارزشمند شدن شيعه در جامعه لبنان دانست و گفت: جنوب لبنان، مهد پرورش علماي بزرگي مانند شيخ بهايي و سيد شرف الدين عاملي بوده است.

مريم کاظم‌زاده که در کردستان با شهيد چمران آشنا شده، ياد اين شهيد را گرامي داشت و افزود: در زمان جنگ، وفتي با او هم‌صحبت مي‌شدم، به معرفي اعتقادات دکتر علي شريعتي و هنر نقاشي مي‌پرداخت. البته در زمان درگيري هم به فکر مبارزه و دفاع بود.

امير حسين انبارداران، نويسنده کتاب "سه روايت از چمران" در ادامه همايش "شيداي بي پروا" به چگونگي تدوين اين کتاب اشاره کرد و اظهار داشت: کتاب "سه روايت از چمران"، شامل مصاحبه‌هايي با مادر شهيد چمران، عادل عون(همرزم لبناني ايشان) و امير خلبان محمدکريم عابدي است كه با همکاري مهندس مهدي چمران، حدود10 تا 15 مصاحبه با اين سه نفر صورت گرفت و در نهايت، تنظيم و منتشر شد. در حال حاضر، اين کتاب به چاپ پنجم رسيده است.

در پايان اين مراسم زين الموسوي _سفير لبنان در ايران_، با تشکر از دست اندرکاران برگزاري مراسم بزرگداشت شهيد دکتر مصطفي چمران گفت: او مردي بود که خودش را صرف جوانان فقير لبنان کرد. آنچه دکتر چمران و علي شريعتي در دهه 60 و 70 ميلادي در لبنان کاشتند، در قرن 21 و به شکل شکست اسرائيل در جنگ 33 روزه ثمر داد.

وي از جنبش امل ياد کرد و اظهار داشت: بعد از تاسيس "حرکة المحرومين" در لبنان، بازوي مسلحانه آن توسط امام موسي صدر و شهيد چمران شكل گرفت. هچنين رزمندگان اين جنبش، در زمان جنگ تحميلي به ياري رزمندگان ايراني آمدند.

سفير لبنان در ايران، در پايان سخنانش تاکيد کرد: جايگاه امام موسي صدر، دکتر چمران و علي شريعتي درلبنان فراموش ناشدني و حاصل تلاش آنان در وجود هر رزمنده لبناني زنده و جاويد است.

در حاشيه اين همايش، سه کتاب با عناوين: «سه روايت از چمران» نوشته اميرحسين انبارداران، «نيايش هاي شهيد دکتر مصطفي چمران» به اهتمام مهدي چمران و «مجموعه داستان هاي کوتاه مصور» با عنوان "نشاني" به مدعوين اهدا شد.

مراسم بزرگداشت شهيد دکتر مصطفي چمران، از نگاه ياران و شيفتگان او با عنوان "شيداي بي‌پروا"، عصر ديروز(29خرداد ) در فرهنگسراي بانو برگزار شد.
نظر شما
پربیننده ها