کتاب درباره شهيد - متن کتاب"يادمان"- مروري بر دست نوشته هاي شهيد - جلسه قرارگاه هاي چهارگانه

کد خبر: ۱۲۱۱۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۸۷ - ۲۱:۲۹ - 07January 2009
- مرحله اول: قرارگاه نصر با شکستن خط در همه مراحل به سمت غرب پيش روي مي کند؛ قرارگاه فتح در شرق کانال آب، اقدام به تک و پدافند مي کند؛ قرارگاه فجر، خط فعلي را مي شکند و به مرز مي رسد؛ و قرارگاه قدس نيز خط فعلي را مي شکند و در مرز مستقر مي شود.
محاسن طرح: قرارگاه فتح مشابه دفعه قبل عمل مي کند، شناسايي دارد، عمق عمل آن کم است و انهدام دشمن صورت مي گيرد. دشمن فضاي مانور ندارد و اين مسأله تأثير مثبتي در عمليات قرارگاه هاي نصر و فجر دارد. جناح شمالي قرارگاه نصر تأمين است و تمرکز توان رزمي نيروي خودي، با توجه به عرض کم منطقه عمليات، امکان پذير است. پس از شکستن خط اول، مانور رزمي وجود ندارد و بيشتر توپخانه فعاليت مي کند و امکان پاتک سريع دشمن وجود ندارد.
هدف هاي قرارگاه هاتي فجر و قدس، کم عمق و سهل الوصول است و به تثبيت دشمن کمک مي کند و نيروي دشمن را درگير مي کند.
معايب طرح: عمليات قرارگاه نصر، به شکستن خط 4 کيلومتري خودش منوط خواهد بود.
مرحله دوم – ادامه تک قرارگاه نصر به طرف هدف نهايي.
قرارگاه فتح: تثبيت هدف و کمک به قرارگاه فجر.
قرارگاه فجر: ادامه تک و رسيدن به کانال آب.
قرارگاه قدس: تثبيت وضعيت در صورتي که موفق شود از کانال 50 متري عبود کند؛ وضعيت خود را تثبيت کند.
مرحله سوم: ادامه عمليات قرارگاه فتح به سمت جنوب کانال.
سرهنگ جمشيدي: ممکن است قرارگاه نصر نتواند عبور کند. لذا قرارگاه فتح براي پدافند به نيروي بيش تري احتياج خواهد داشت. همچنين وسعت منطقه عمليات قرارگاه فجر زياد مي باشد و نمي تواند هم به طرف غرب و هم به طرف جنوب پدافند کند. از اين رو، چنانچه قرارگاه قدس بتواند مرز را اشغال کند، به پيش روي اش ادامه دهد. در غير اين صورت، پيشنهادم اين است که قرارگاه قدس بيايد در منطقه فجر عمل کند.
[حسن] باقري : گفتم فرض را اين بگيريم که قرارگاه قدس نمي تواند عمل کند، لذا بياييم و قرارگاه قدس را از منطقه عمليات قرارگاه فجر به کار بگيريم و تلاش اوليه، اشغال شمال بصره باشد.
برادر رحيم [صفوي] : عبور قرارگاه نصر از 4 کيلومتر، باعث آسيب پذيري آن مي شود و بعد درباره مفيد بودن عمل در نشوه صحبت کرد.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار