به گزارش سايت ساجد به نقل از فارس ، وي افزود: اطلاعات خوبي در اين زمينه جمعآوري شده كه بعد از نهايي شدن اعلام خواهد شد.
وي توضيح داد: فرض ما بر اين است كه اين شركتها چنين ارتباطي ندارند مگر اينكه بررسيهاي جديدي منجر به اثبات ارتباط آنها شود.
وزير خارجه در مورد قطعنامه 1860 شوراي امنيت درباره غزه نيز گفت: به نظر ما قطعنامه صادره نقصانهاي زيادي دارد و مهمترين اشكال آن ديرهنگام بودنش است. قطعنامهاي كه ميتوانست به فاصله يكي دو روز بعد از بحران صادر شود اما از آنجايي كه كساني تصور ميكردند رژيم صهيونيستي در تجاوز جديد خود پيروز خواهد شد با تامل از آن عبور كردند.
متكي تاكيد كرد: ما 14 روز تاخير در تصويب قطعنامه را بر عهده كساني ميدانيم كه از رژيم صهيونيستي حمايت كردند، اين قطعنامه با نواقصي تصويب شد اما محورهايي براي كار در اين قطعنامه وجود دارد كه اين محورها بايد اجرا شود.
وي افزود: ما با كشورهاي مختلف در منطقه و چه در خارج از منطقه در تماس هستيم و تلاش ميكنيم كه راهكاري براي اجراي عناصر اساسي اين قطعنامه كه موجب خاموش شدن آتش اين فتنه، خاتمه عمليات نظامي، باز شدن معابر و آغاز كمكرساني ميشود همكاري كنيم تا بتوانيم در يك قالبي در منطقه عملياتي كنيم.
وزير خارجه خاطرنشان كرد: شوراي امنيت ميبايست اين تجاوز را محكوم ميكرد اما بسيار كلي از آن عبور كرد، كشتار حجم وسيعي از انسانها كه قريب به 5 هزار نفر از مردم غزه شهيد و مجروح شدند و انتشار اين صحنهها در جهان قطعا دولتهاي غيرمسئول و دولتهاي كه تاكنون هيچ عكسالعملي را نشان ندادهاند را مورد سوال جدي قرار خواهد داد.
متكي گفت: تقريبا در حوادث دهه اخير اين حجم از حضور توسط افكار عمومي و سازمانهاي غيردولتي در دفاع از مردم فلسطين با محكوميت اين جريان بيسابقه است.
وي خبرداد كه جمهوري اسلامي ايران امروز به برخي وزراي خارجي كشورهاي اسلامي نامهاي در اين زمينه ارسال كرده است كه متاسفانه برخي كشورها روابط سياسي با رژيم صهيونيستي دارند.
وي در اين زمينه به اقدام موريتاني و ونزوئلا در مورد قطع روابط با رژيم صهيونيستي اشاره كرد و گفت: در جريان ارسال اين نامهها يكي از كشورها اعلام كرده است كه اگر بقيه كشورها اعلام كنند، ما نيز دفتر تجاري رژيم صهيونيستي در آن كشور را تعطيل خواهيم كرد. بنابر اين ما فكر ميكنيم اين هم بخشي ديگري از اقداماتي است كه در كشورهاي اسلامي بايد صورت گيرد.