به گزارش سايت ساجد ، برادر شهداي صنيع خاني ، ضمن برشمردن برخي از خصوصيات اخلاقي سردار شهيد سيد محمد صنيع خاني مي گويد:خدمت در راه امام (ره) و حركت در مسير تحقق آرمانهاي رهبر كبير انقلاب اسلامي، ملاك قرب و نزديكي به امام (ره) و دوستي او بود. از اين جهت هر كدام از سربازان جان بر كف او كه توفيق خدمات بيشتري مي داشت؛ خاطر ارجمند رهبر و بنيانگذار انقلاب اسلامي به او معطوف مي شد و مورد مهر و علاقه قلبي امام واقع مي گشت كه سيد محمد صنيع خاني اينچنين بود.
وي مي افزايد: «شهيد صنيعخاني» در بسياري از زمينهها فعاليت چشمگيري داشت؛ عليالخصوص در راهاندازي كميتههاي انقلاب اسلامي و همچنين در مقابله با عوامل فساد و مبارزه با سوداگران مرگ، كه حضرت امام خميني(ره) روزي فرموده بودند: «به نحوي از ايشان قدرداني نمائيد» و اين شهيد بزرگوار به خاطر تلاش و كوشش وصفناپذيري كه داشت، در مراتب مختلف مسئوليتهايش تشويقهاي متعددي دريافت كرد.
صنيع خاني ضمن اشاره به خدمات شايسته برادرشهيدش در ترابري سپاه مي گويد:سيد محمد را به حق مي توان بنيانگذار ترابري سنگين سپاه ناميد. او در زمان جنگ مسئول انتقال رزمندگان اسلام به خطوط جبههها بود.
اعزام شكوهمند سپاهيان حضرت محمد(ص) در آن زمان، به مسئوليت صنيعخاني صورت گرفت.سيد محمد و همرزمانش در شلمچه در يك شب 2 هزار وسيله سنگين را به خطوط مقدم جبهه رساندند. مي توان گفت كه؛ ترابري سپاه با وجود او يك ستاد عملياتي بود كه در تمامي اوقات شبانهروزي آماده ارائه خدمات به جبهه و پشت جبهه بود.
بعد از جنگ نيز خدماتش در همه جا نمود داشت. ايشان در كمك به دولت و در مساعدت به مردم حضوري موثر و تعيينكننده داشت.
شهيد صنيع خاني در واقعه سيل سيستان و بلوچستان سيلبندي كه براي جلوگيري از نفوذ سيلاب ساخته شد و كمك خوبي به مردم آسيب ديده بود كه حاصل زحمات اين سردار افتخارآفرين بود.
سيد علي كه خود از جانبازان دوران دفاع مقدس است ادامه مي دهد: اين فرزند پاك، بيادعا و سرباز نظام مقدس اسلامي، در زلزله رودبار و منجيل از زمره نخستين كساني بود كه وارد منطقه شد و با ورود به منطقه بحراني، با تمامي توان و نيروهايش كار امدادرساني به مردم مصيبتزده را آغاز كرد و با تمام نيرو و امكانات خويش ماند، تا سرپناهي براي مردم آسيبديده بسازد و بحق كه از اين امتحان بزرگ نيز موفق و سربلند بيرون آمد.
برادر شهيد در پايان خاطر نشان مي كند:سيدمحمد نقش اساسي در ساخت حسينيه امام خميني(ره) داشت. علاوه بر اين، او خادم آستان مقدس حضرت امام(ره) بود و به اين نيز افتخار ميكرد. در ساخت و ساز حرم مطهر امام(ره) با جديت و دلسوزي تمام كار ميكرد و يكي از رسالتهاي مهم خويش را انجام اين وظيفه ميدانست.
شهيد صنيع خاني در ايام سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) با تمام وجود، در حرم به كمكرساني و خدمت به زوار ايشان مشغول بود و حجتالاسلام سيدحسن خميني درباره او فرمودند: «به راحتي و بيدغدغه خاطر ميگويم كه ايشان از صحابه امام بود».
پايگاه اطلاع رساني قربانيان سلاح هاي شيميايي