رئیس سازمان بسیج هنرمندان:

نگرانی رهبر حکیم انقلاب در زمینه ی فرهنگ« بنیادی» است

رئیس سازمان بسیج هنرمندان ضمن تاکید بر ضرورت توجه به فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با خبرگان ملت گفت: نگرانی رهبر معظم انقلاب در زمینه فرهنگ « بنیادی» است.
کد خبر: ۱۳۲۴۳
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۳ - 08March 2014

نگرانی رهبر حکیم انقلاب در زمینه ی فرهنگ« بنیادی» است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در پی سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مردم در مجلس خبرگان دکتر "حسین قنادیان" رئیس سازمان بسیج هنرمندان اظهار کرد: باتوجه به اهمیت جایگاه ولایت و رهبری در جامعه اسلامی، مجلس خبرگان به عنوان عالی ترین شورای کشور، به شمار میرود و به همین دلیل و با توجه به شان والای اعضای این شورا از نظر فقهی و قانونی، معمولا مباحث و مطالبی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع اعضای این شورا مطرح میکنند، در حوزه مسائل بنیادی و زیر بنایی جامعه اسلامی است و باید هم در حوزهٔ نظر و هم در عرصهٔ عمل بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

قنادیان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی در این سالها، حتی بیشتر از سالهای نخستین در مرحلهٔ تاریخی انتخاب راه و حرکت به سوی آرمانها و چشم اندازهای خود است، افزود: فرمایشات رهبری نشان داد، که ادامه مسیر انقلاب و نظام در وضعیت پیچیدهٔ کنونی، فراتر از امور سیاسی، رسالتی تاریخی و دینی است.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان، تاکید رهبری حکیم نظام به نگرانی ایشان در مورد مقوله فرهنگ را یک هشدار بسیار جدی و بنیادی بر شمرده و گفت: در دیدار اخیر، رهبر معظم انقلاب به ده وظیفه اصلی و کلان نظام اسلامی پرداختند و در پایان به موضوع گفتمان سازی تاکید کردند. این نشان میدهد که موضوع فرهنگی که به عنوان چارچوب گفتمان سازی مطرح میشود، چراغ راه برای دستیابی به همهٔ این چشم اندازهای ارجمند است.

قنادیان اولویتهای ذکر شده را فراتر از مسائل سیاسی و دولتی ارزیابی کرده و اذعان کرد: اگرچه بسیاری از جنبههای اجرایی خطوط اولویتهای نظام در دل نیروهای اجرایی و عملکرد قوای سه گانه نمود عینی دارد اما باید با قاطعیت گفت که به سرانجام نیک رسیدن این مطالبات ارزشمند در گرو عدم برداشت سیاسی محض و جناح زدگی در فهم آن است.

این مدیر فرهنگی، با طرح این سوال که نگرانی فرهنگی رهبری انقلاب از کجا نشات گرفته است تاکید کرد: پیش از این، مقام عظمای ولایت دربارهٔ بحث مظلومیت فرهنگ، تهاجم و ناتوی فرهنگی، خطرات جنگ نرم، وادادگی فرهنگی و تسامح نابجا در مقوله فرهنگ مطالب ارزشمندی را فرموده بودند که شاید عدم توجه لازم به همان مباحث در کنار برخی از بیتوجهیها، امروزه آن دغدغهها و واقعیتها را به یک نگرانی فزاینده تبدیل کرده است. در واقع بخش فرهنگی نظام در حوزههای مورد انتظار خود درست عمل نکرده و به همین دلیل نظام فرهنگی علی رغم بهره بردن از بسیاری از ابزارها و امکانات کشور در بخش گفتمان سازی دچار ضعف است.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان، ضمن انتقاد از برخی ویژگیهای شرایط کنونی بخش فرهنگ اظهار کرد: فضای فرهنگی کشور سال هاست از معضلات بسیار زیادی رنج میبرد و انتظار از مسئولین محترم فرهنگی کشور هم، این است که به همین معضلات بپردازند و از پرداختن به امور غیر ضروری اجتناب کنند. ما نیاز داریم که مسئولان فرهنگی، نگاه سیاسی و حزبی و جناحی در حوزهٔ فرهنگ را از سوی هر کسی باشد نفی کنند و به مسائل اصلی بپردازند. به نظر من مدت هاست مسائل اصلی و فرعی سپهر فرهنگی جامعه، جایشان عوض شده و هنرمندان و اصحاب فرهنگ زینت المجالس و امضا کننده بیانیهها تلقی میشوند، بنابر این در چنین شرایطی نمیتوان رفع عقب افتادگیهای موجود و تمهید سیاستهای لازم برای شرایط متغیر و بسیار حساس کنونی اندیشید.

وی افزود: درگیریها و چالشهایی که در حوزهٔ فرهنگ و هنر در جامعه و به ویژه رسانهها مطرح میشود درد اصلی کشور نیست. گاهی مسئولین یا حتی خود اهالی فرهنگ و هنر، چنان از مسائل به سادگی سخن میگویند و در شرایطی که همه هویت ما مورد تهاجم است، مسائل فرعی به عنوان دغدغهٔ عمومی مطرح میشود که انسان آگاه متحیر میماند. گاهی این صنف علیه آن صنف شکایت میکند. آن یکی علیه این یکی بیانیه میدهد. فلان نهاد برای تبلیغات خود جشن میگیرد و هنرمند را اسباب مشهوریت خود قرار میدهد یا به یکباره مسئله اول کشور میشود بحث درباره فلان شبکه اجتماعی. در این میان طبیعی است که سوء استفاده گر خم پیدا شود.

اگر قرار باشد من مسئول سرم به کار دیگری گرم باشد، میآیند و برای احیای ارزشهای طاغوت و یا حلقههای انحرافی و حتی به صراحت علیه دین و هویت این مردم کار تولید میکنند، مصاحبه و مقاله منتشر میکنند و راه را برای نفوذ دشمن فراهم مینمایند.

قنادیان مهمترین راهبرد رفع نگرانیهای فرهنگی رهبری انقلاب که به حق مطالبه جامعهٔ اسلامی نیز هست را توجه به توسعه اندیشههای «خود بنیاد» فرهنگی دانسته و گفت: صرف نظر از همهٔ مشکلات و ناهماهنگیها، امروز انقلاب بدون الگو در بخشهای مختلف دچار رکود خواهد شد. ما راه دور زدن تحریم و خودباوری در بسیاری از عرصهها را به خوبی فراگرفتهایم اما واقعا در عرصه فرهنگ، به بنیادهای عملیاتی خودمان دست پیدا نکردیم. شاید به همین دلیل هم باشد که با هر تغییر و تحولی مجددا به دنبال سلیقههای جدید میرویم و برای سوالات مختلف و تغییرات آنی، هیچ اقتضای پایدار و قابل دفاعی نداریم. حوزه و دانشگاه ما برای ارائهٔ این الگوی بومی به موقع اقدام نکرده و به همین دلیل بسیاری از حوزههای فرهنگی ما هنوز فاقد چشم انداز عملیاتی دینی است که روایی و پایایی آن مورد ارزیابی علمی قرار گرفته باشدبه همین دلیل به نظر میرسد مشکل اصلی فرهنگ ما بیش از توانمندی مالی و اعتباری، توانایی فکری است.

این مدرس دانشگاه در پایان راه فرهنگ و هنر در شرایط موجود را همان طوری که رهبر معظم انقلاب هشدار دادند پرخطر دانسته و افزود: در چنین شرایطی، انتظار میرود، مدیران فرهنگی و خود هنرمندان ضمن احتیاط کامل در حوزه ارائه نظرات و اعمال تصمیمات، تلاش خود را برای دستیابی فرهنگ و هنر به اندیشههای بنیادی که بتواند چراغ راه جامعه فرهنگی برای دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی در این عرصه باشد، مضاعف نمایند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار