یادداشت

هشت سال دفاع مقدس دوره ی یافتن تجربه های موفق ناب- اقتصاد مقاومتی(قسمت دوم)

استکبار جهانی با طراحی استراتژی فشار اقتصادی می‌خواهد به اهدافی دست یابد که تاکنون در جهت دستیابی به آن موفق نبوده است؛ متمرکز شدن تمام قوای دشمن بر روی اقتصاد، در راستای لطمه‌زدن به رشد و رفاه ملی است.
کد خبر: ۱۳۶۰۸
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۷ - 11March 2014

هشت سال دفاع مقدس دوره ی یافتن تجربه های موفق ناب- اقتصاد مقاومتی(قسمت دوم)

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، فتح الله نادعلی معاون مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد و کشاورزی در یادداشتی به بررسی اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از تجربه های ناب دوران هشت سال دفاع مقدس پرداخته و می نویسد: از اولین روزهای دفاع مقدس تا آخرین لحظههای آن، شاهد  یک حرکت جهنده و رو به جلو بودیم و این نوع حرکت باعث شد تا دنیا در دیدگاه تخاصمی خود نسبت به ایران و نابودی نظام اسلامی تجدیدنظر کند و با پذیرش قدرت مردم  فهیم ایران و  نظام مقدس جمهوری اسلامی، با تمام قوا به فکر مهار آن برآید؛ تا حداقل  بتواند از رسوخ  تفکر انقلاب اسلامی در منطقه و جهان جلو گیری نماید. از آن پس استراتژی بازدارنده و مهارکننده ایران اسلامی بیش از پیش مورد توجه استکبار قرار گرفت و مهمترین برگ برنده جهان استکبار و امپریالیسم خبری در رسیدن به این هدف این بود که به دنیا ثابت کنند ؛ نظام مردمسالار دینی جمهوری اسلامی نمی تواند بدون وابستگی به آنها به اهداف خویش برسد.!

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در چند سال قبل اعلام فرمودند: «ما باید یک اقتصاد مقاومتی واقعی در کشور به وجود بیاوریم.»

ایشان در دیدار با جمعی دیگر از محققان و پژوهشگران فرمودند: «اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست، این یک واقعیت است»

استکبار جهانی با طراحی استراتژی فشار اقتصادی میخواهد به اهدافی دست یابد که تاکنون در جهت دستیابی به آن موفق نبوده است ؛ متمرکز شدن تمام قوای دشمن بر روی اقتصاد، در راستای لطمهزدن به رشد و رفاه ملی است.

آنها این تفکر را از ابتدای شکلگیری انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس در کنار سایر حربه عملی میساختند؛ اما پس ازجنگ با درک واقعیات و مشاهده پیشرفتهای علمی خیرهکننده ایران از یک سو و حمایتهای بیدریغ مردم درآورد گاه های مختلف سیاسی و اجتماعی ، تمام قوای خویش را در راستای ایجاد مشکلات رفاهی و معیشتی متمرکز  نمودند؛ تا بتوانند  از این طریق مردم را نسبت به نظام شان دلسرد کنند. 

نسخه وحدت و اعتماد متقابل مردم و مسئولان در دفاع مقدس توانست بر همه قدرتهای جهان فائق آید و اکنون ما میتوانیم با بازشناسی آن دوران و دریافت آموزههای آن، ضمن طراحی درست یک استراتژی اقتصادی صحیح و کارآمد و تبیین شرح وظایف همة بخشهای مدیریتی، اقتصادی، قانونگذاری، نظارتی و… و اعتماد بیش از پیش به مردم، در این نبرد سخت و نفسگیر نیز، همچون حماسه هشتساله، پیروز و سربلندباشیم. در این راستا، جدی گرفتن دشمن، یقین داشتن به ظرفیت و توانایی های بومی، تقویت مدیریت کارشناسی شده در تمام بخشها، استفاده حداکثری از زمان، حرکت بر اساس برنامه، همجهت شدن مسئولان نظام در راستای یک مقاومت هوشمند و هدفدار، صداقت در بیان نقاط قوت و ضعف،  تحلیل مناسب از حربههای دشمنان و… میتواند دستیابی به این پیروزی را کمهزینهتر کند.

گرچه مقاومت در مقابل تهاجم استکبار سی و پنجمین سال خود را سپری میکند و  ما در این مدت در محاصره اقتصادی، تحریم های همه جانبه و جنگ اقتصادی نیز بوده ایم؛ اما این بار دشمن با تجربه شکست های قبلی خویش، به شکلی فراگیرتر  و اثرگذارتر  وارد شده است. 

درک صحیح از نوع تهاجم دشمن و دفاع متناسب با آن، از جمله درس های آموزنده و ماندگار دوران دفاع مقدس است. ما در  آن سال ها یافتیم که  چگونه در مقابل تهاجم نظامی دشمن به بهترین شکل  ایستادگی نماییم؛ یافتیم که در برابر شبیخون فرهنگی دشمن، جنگ رسانهای، حملات سایبری و… چگونه مقاومت کنیم و اکنون آموزه ی زیبا و واقعی دفاع مقدس در عرصه اقتصاد را باید به کار بگیریم ؛ "اقتصاد مقاومتی در برابر جنگ تحمیلی ِاقتصادی استکبار جهانی".

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار