به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، بسیاری اصرار و پافشاری دارند که پس از هر انفجار تروریستی و انتحاری که در لبنان روی میدهد، یادآوری کنند که این حادثه واکنشی به دخالت "حزب الله" در بحران سوریه و حضور آنان در این کشور است، در حالیکه توجه ندارند، چه اتفاقاتی امروز و پیش از آن در منطقه "القلمون" روی داده و میدهد و گویی این فقط حزب الله است که به ادعای آنها در سوریه دخالت میکند و آنچه پیش از آن روی میداده و موادی که توسط گروههای تروریستی و عناصر مسلح تکفیری از مرزهای لبنان به سوریه قاچاق میشده، "قوطیهای شیر خشک و کیسههای خون" بوده است.
اگر بخواهیم به ادعای این افراد پاسخ دهیم، باید تاکید کنیم، اتفاقاتی که در مرزهای سوریه و لبنان از "عسال الورد" تا "ریف تلکلخ" طی بحران روی داده بیش از آنکه به سود نظام سوریه باشد، به سود گروههای تروریستی مسلح فعال در جنوب سوریه بوده و تجهیزات نظامی و کمکهای مسلحانه و لجستیکی و مالی که از این مناطق وارد سوریه میشده، نقش مهمی را در سنگین کردن کفه ترازوی معادله میدانی در سوریه به سود گروههای مسلح داشته است.
درباره این کمکها تنها کافی است به این نکته اشاره شود که کمکهای گروههای تکفیری لبنانی پایه و اساس عملیاتهای تروریستی گروههای مسلح را در هر حمله به "ریف دمشق" تشکیل میداده و در صورت موفقیت هر یک از این عملیاتها راه ارتباطی دمشق با منطقه مرکزی به خصوص شهر "حمص" و سرانجام راه ساحلی در غرب سوریه قطع میشد.
در این ارتباط گروههای تکفیری در شمال لبنان به خوبی میدانند، اگر حمایت از گروههای تروریستی مسلح در حمص برای آنها امری استراتژیک شمرده میشود، حمایت از گروههای تروریستی مسلح در منطقه "القلمون" موضوعی تاکتیکی و استراتژیک برای این گروهها به شمار میآید که بازتابها و نتایج نظامی سریع و فوری در پی دارد که اولین آن مشغول کردن ارتش سوریه در منطقه القلمون و ممانعت پیشروی آنها در این منطقه و دمشق و استانهای دیگر است.
به همین دلیل تحرکات گسترده تکفیریها و حامیان آنها پیش از آغاز عملیات ارتش سوریه در منطقه القلمون آغاز شد تا شبکه حمایت و پشتیبانی از گروههای تروریستی مسلح در سوریه توسعه و گسترش یابد و به این ترتیب بود که خیلی زود نه تنها مناطق شمالی سوریه بلکه بیروت نیز به "حیات خلوت" القاعده تبدیل شد تا علاوه بر قاچاق سلاح و تجهیزات نظامی و انتقال تروریستها، به مسیر تردد خبرنگاران مزدور و حامی گروههای تروریستی مبدل گردد و به این ترتیب بود که خط "بیروت - بقاع – نبک" شکل گرفت.
چرا "نبک"
شهر "یبرود" مانند بسیاری از شهرکها و شهرهای "القلمون علیا" از پیوستن به "انقلاب" معارضان سوری و گروههای تروریستی مسلح مورد حمایت آنها ممانعت میکرد و اهالی این شهر و مناطق اطراف هیچ توجهی به تبلیغات و فشارهای معارضان برای پیوستن به انقلابشان نداشتند، این امر گروههای تروریستی و حامیان آنها را واداشت تا با چشم پوشی از یبرود، مسیر "عرسال - فلیطه - قاره – نبک" را برای قاچاق سلاح و تردد تروریستها تشکیل دهند.
در این بین عناصر مسلحی که در فلیطه حضور داشتند، نقش مهمی را در قاچاق سلاح و تجهیزات نظامی ایفا کردند و باید گفت که آنها پایهگذار دوره و عصر "قاچاق" در تمام انواع و اقسام آن بودند، به ویژه آنکه آنها دارای روابطی گسترده و عمیق با خریداران و فروشندگان سلاح و تجهیزات نظامی سلفی در شمال لبنان بودند، به این طریق این عناصر با تحکیم پایههای حضور خود در نبک و به دست گرفتن کنترل آن در یبرود و رنکوس و عسال الورد از طریق راههای کوهستانی نفوذ کردند.
اولین گذرگاههای قاچاق
شهرکهای حام - معربون - الطفیل در لبنان تا رنکوس در سوریه برای مدتها طی بحران سوریه مهمترین و اولین خط قاچاق سلاح و تجهیزات نظامی از لبنان به منطقه القلمون را تشکیل میداد. پس از آن خط سریع و کوتاه دیگری برای این منظور احداث شد که "عرسال – قاره" را در برمیگرفت. یکی از ویژگیهای این خط آن بود که این امکان را داشت تا تمام نیازهای لجستیکی گروههای مسلح را مانند اتاقهای عملیات نظامی و پزشکی و مواد غذایی تامین میکرد و این موجب شد تا این خط به مهمترین خط قاچاق و کمک و امداد رسانی گروههای مسلح از لبنان به القلمون تبدیل شود.
در حالیکه در این بین فراموش نشده بود که غیر از انتقال تروریست و تجهیزات نظامی، خبرنگار و وبلاگ نویس و روزنامهنگار نیز به خدمت گرفته شود تا درباره "انقلاب" معارضان سوری و مسالمت آمیز بودن آن قلم بزنند.
به این ترتیب و با توجه به آنچه گذشت هیچ عقل سلیمی نمیتواند، نقش بسیار مهم "عرسال" در وارد کردن تروریست و سلاح به منطقه "القلمون" را نادیده بگیرد، در حالیکه اطلاعات موثقی وجود دارد که نشان میدهد، سرکردگان برجسته "جبهه النصره" و گروه ماموریتهای ویژه القاعده موسوم به "کتیبه الخضراء" که اغلب عناصر آن را تروریستهای عرب حاشیه خلیج فارس تشکیل میدهند، برای مدتهای طولانی در عرسال اقامت و به طور مستمر بین القلمون – عرسال تردد داشتند.
بنابراین از رنکوس و عسال الورد تا قاره و فلیطه و یبرود و نبک و از آنجا تا الزاره و الحصن صدها تروریست لبنانی حضور و در نبردها علیه ارتش سوریه مشارکت دارند.
چگونه است که نباید این مشاهدات را نادیده گرفت، در حالیکه حضور حزب الله برای دفاع از لبنان و مقابله با خطر تروریسم تکفیری را به عینه دید و آن را عامل انفجارهای تروریستی و عملیاتهای انتحاری در مناطق مختلف لبنان به شمار آورد.