تشدید بحران روانی در میان نظامیان آمریکایی

در تازه‌ترین مورد اقدام خشونت آمیز در آمریکا، یک نظامی که در عراق خدمت کرده بود و به علت احتمال ابتلا به نوعی بیماری روانی دوره روان درمانی را سپری می‌کرد، هفته پیش سه نظامی دیگر را در پایگاه "فورت هود" کُشت و ۱۶ تن دیگر را زخمی کرد. وی پس از این قتل عام خودکشی کرد.
کد خبر: ۱۵۰۰۰
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۰ - 05April 2014

تشدید بحران روانی در میان نظامیان آمریکایی

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از باشگاه خبرنگاران، بنابر اعلام منابع ارتش و نهادهای مجری قانون، این فرد که "ایوان لوپز" نام داشت، ۳۴ ساله و کارشناس فنی ارتش بود. وی که اهل مجمع الجزایر پورتوریکو واقع در شمال منطقه کارائیب بود، از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ در گارد ملی این جزیره خدمت کرد.

وی سال ۲۰۰۷ در قالب نیرویی چندملیتی به مدت ۱۳ ماه در شبه جزیره سینای مصر مستقر شد و سپس در سال ۲۰۰۸ به پیاده نظام ارتش آمریکا ملحق شد. بنابر اعلام سخنگوی ارتش آمریکا، "لوپز" سال ۲۰۱۱ به عنوان راننده کامیون به مدت چهار ماه به عراق اعزام شد.

بر اساس گزارشها، وی ماه فوریه پس از انتقال از پایگاه فورت بلیس در شهر ال پاسو واقع در ایالت تگزاس وارد پایگاه نظامی فورت هود شد. وی پیش از یک هفته گذشته از تیراندازی در این پایگاه نظامی به همراه همسر و دختر کوچکش به یک آپارتمان در منطقه نقل مکان کرده بود.

ژنرال "مارک میلی"، افسر بلندپایه پایگاه نظامی فورت هود در نشستی خبری گفت این نظامی که از اختلالات روانی رنج میبرد، دارو مصرف میکرد و تحت درمان بود. وی گفت: "پزشکان در حال بررسی درباره احتمال ابتلای وی به "اختلالات تنشزای پس از حادثه" بودند. وی به علت افسردگی، اضطراب و دیگر اختلالات روحی و روانی تحت درمان بود. البته هنوز ابتلای وی به بیماری روانی "اختلالات تنشزای پس از حادثه" مسجل نشده بود. چرا که روند تشخیص این بیماری روانی زمان بر است."

ژنرال "میلی" گفت "لوپز" حدود ساعت ۴: ۰۰ بعدازظهر روز چهارشنبه به وقت محلی وارد یکی از ساختمانهای پایگاه فورت هود شد، شروع به تیراندازی کرد، سپس وارد یک خودرو شد و از خودرو نیز تیراندازی کرد، بعد از خودرو خارج و وارد یک ساختمان دیگر شد و دوباره تیراندازی کرد."

به گفته این ژنرال آمریکایی، یکی از افسران زن پایگاه با لوپر در پارکینگ نزدیک ساختمان دوم رو در رو شد. او به این افسر نزدیک شد و در حالی که افسر قصد تیراندازی داشت، "لوپز" خودکشی کرد.

یکی از نظامیان پایگاه "فورت هود" در گفتگو با شبکه خبری کنز۵ گفت "لوپز" حدود ۲۰ گلوله در محوطه پایگاه شلیک کرد و سپس وارد درمانگاه پایگاه شد و گلولههای بیشتری شلیک کرد. شبکه تلویزیونی سی ان ان به نقل از ژنرال میلی اعلام کرد هیچ نشانهای از مشاجره یا درگیری در درمانگاه پایگاه مشاهده نشد.

همچنین به گفته مقامات، هیچ نشانهای دال بر اینکه لوپز افراد خاصی را هدف گلوله قرار داده باشد، وجود ندارد. بر اساس گزارش رسانههای محلی، از جمله زخمیها، هشت مرد و یک زن بودند که سنشان بین ۲۰ سال تا ۴۵ سال متغیر بود. تنها آثار جراحت ناشی از اصابت گلوله روی بدن زخمیها دیده میشد.
 
ارتش آمریکا فوراً اعلام کرد "لوپز" در عملیات رزمی در عراق شرکت نکرده بود. جان مک هاف، وزیر ارتش آمریکا پنجشنبه هفته پیش در نشست کمیته نیروهای مسلح سنا گفت: "پیشینه لوپز نشان میدهد وی به طور مستقیم در جنگ شرکت نداشته و هیچ جراحتی هم برنداشته است که موجب شود درباره احتمال ابتلای وی به اختلالات روانی ناشی از حضور در جنگ بیشتر تحقیق کنیم." با وجود این، ژنرال میلی گفت "لوپز" اعلام کرده بود از اختلالات روانی ناشی از حضور در جنگ رنج میبرد.

پایگاه نظامی "فورت هود" نوامبر سال ۲۰۰۹ نیز صحنه تیراندازی گروهی بود. در آن رویداد فاجعه بار، "نضال حسن"، روانپزشک ارتش ۱۳ تن را به ضرب گلوله کُشت. والدین "نضال حسن"، مهاجر بودند. وی به عنوان رابط سربازان زخمی و کادر روانپزشکی بیمارستان والتر رید در واشنگتن دی سی کار میکرد. وی هنگام فعالیت در همان بیمارستان از جنگهایی که آمریکا در افغانستان و عراق به راه انداخته بود منزجز شد. دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا "نضال حسن" را تروریست نامید. وی ماه اوت در دادگاهی نظامی مجرم شناخته و به مجازات اعدام محکوم شد.

دو سال بعد، مقامات آمریکایی یک نظامی ارتش به نام ناصر جیسون عبدو را دستگیر کردند که از همان فروشگاه اطراف پایگاه فورت هود که نضال حسن و سپس لوپز اسلحههای خود را خریده بودند، گلوله و یک اسلحه خریداری کرده بود. بنا بر اعلام پلیس، عبدو قصد داشت به رستورانی که پرسنل پایگاه نظامی فورت هود معمولاً به آن میرفتند، حمله کند.

بروز خشونت در پایگاههای نظامی مانند بروز خشونت در بخشهای مختلف جامعه آمریکا بیش از پیش شایع شده است. دسامبر سال ۲۰۱۳، ۱۲ نفر به ضرب گلوله فردی مسلح- که کارکنان نظامی و غیرنظامی کارخانه سابق کشتی سازی نیروی دریایی واقع در جنوب شرقی واشنگتن را هدف قرار داده بود- کشته و دست کم ۱۴ نفر زخمی شدند. پلیس این فرد ۳۴ ساله را که آرون آلکسیس نام داشت و پیمانکار غیرنظامی نیروی دریایی و اهل فورت ورث واقع در ایالت تگزاس بود به ضرب گلوله کشت.

اوباما در پی تیراندازی اخیر در پایگاه نظامی فورت هود همان سخنان قابل پیش بینی را بیان کرد و به خبرنگاران گفت: "این تیراندازی یادآور خاطره تلخ تیراندازی پنج سال پیش در پایگاه فورت هود است. ما از خدمت ارزنده قربانیان این حادثه به کشور و فداکاریهایی که کردهاند به خوبی آگاهیم."

در واقع بنا بر اعلام "ائتلاف ملی در خصوص بیماریهای روانی" آمریکا، جنگهای فزاینده آمریکا موجب شده است شمار زیادی از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نظامی که از سال ۲۰۰۱ در عراق و افغانستان مستقر شدهاند، دچار آسیبهای روانی و اعتیاد به مشروبات الکلی و مواد مخدر شوند و تمایل به خودکشی داشته باشند. بر اساس گزارشی که این نهاد ژوئن سال ۲۰۱۲ درباره وضعیت نظامیان ارتش آمریکا و خانوادههای آنان منتشر کرد، از هر پنج نظامی در حال خدمت، یک نفر از اختلالات روانی ناشی از حضور در جنگ، افسردگی و دیگر اختلالات روانی رنج میبرد.

میزان ابتلا به "اختلالات تنش زای پس از حادثه" در نظامیانی که در عراق و افغانستان خدمت کردهاند، بین پنج تا ۳۷ درصد متغیر است و ۲۷ درصد این نظامیان مبتلا به افسردگی هستند. بیش از ۴۰۰ هزار نفر از این نظامیان به علت مشکلات روانی درمان شدهاند، اما هنوز دهها هزار تن دیگر از آنان درمان نیافتهاند.

از سال ۱۹۷۳ که ارتش آمریکا همه نیروهای خود را به صورت داوطلب جذب میکند، مدت استقرار نظامیان آمریکایی در یک کشور دیگر بسیار کمتر از مدت استقرارشان در عراق و افغانستان از سال ۲۰۰۱ بوده است. بر اساس گزارش مزبور، خودکشی در میان نظامیان آمریکایی به بحرانی ملی تبدیل شده است، به طوری که در هر ۳۶ ساعت، یک نظامی در حال خدمت خودکشی میکند و در هر ۸۰ دقیقه، یک نظامی کهنه کار خودکشی میکند - که معادل ۲۰ نفر در یک روز است-. همچنین به موجب این گزارش، خودکشی در میان اعضای گارد ملی و نیروی ذخیره آمریکا افزایش یافته است.

شمار نظامیانی که مواد مخدر مصرف میکنند از پنج درصد در سال ۲۰۰۵ به ۱۲ درصد در سال ۲۰۰۸ افزایش یافت. به موجب این گزارش، یک سوم نظامیانی که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ در آمریکا خودکشی کردند معتاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی بودند.

با توجه به صحنههای وحشتناکی که نظامیان آمریکایی در جنگها شاهد بودهاند، بروز این مشکلات و مشکلات دیگر در ارتش از جمله خشونت در خانواده و آزار و اذیت جنسی اجتناب ناپذیر است.

نظر شما
پربیننده ها