واکنش ظریف به قطعنامه پارلمان اروپا:

پارلمان اروپا در حد وزن سیاسی خود اعلام نظر کند/ آمادگی کامل برای انگشت‌نگاری از اتباع اروپایی داریم

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه پارلمان اروپا در شأن و جایگاه اخلاقی نیست که بتواند نسبت به وضعیت دیگر کشور‌ها اعلام نظر کند، گفت: این پارلمان، در موقعیتی قرار ندارد که بدان توجه چندانی شود.
کد خبر: ۱۵۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷ - 06April 2014

پارلمان اروپا در حد وزن سیاسی خود اعلام نظر کند/ آمادگی کامل برای انگشت‌نگاری از اتباع اروپایی داریم

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه به دعوت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این کمیسیون حضور یافت.

در آغاز این جلسه با تبریک فرا رسیدن سال نو، ابراز امیدواری کرد که در سال جدید نیز تعامل و همکاری نزدیک میان دولت و مجلس بویژه در امر خطیر سیاست خارجی تداوم داشته باشد.

وی همچنین در آستانه دور جدید مذاکرات هستهای با گروه ۱+۵ که قرار است از روز سهشنبه در وین آغاز گردد، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را در جریان آخرین تحولات مربوطه قرار داد.

در ادامه جلسه، وی با انتقاد شدید از قطعنامه اخیر پارلمان اروپا تاکید کرد: پارلمان اروپا در شأن و جایگاه اخلاقی نیست که بتواند در رابطه با وضعیت دیگر کشورها اعلام نظر کند.

"ظریف" تصریح کرد: این پارلمان، جایگاه اندک در مناسبات درون اروپائی و بسیار حاشیهای در مناسبات بینالمللی دارد و لذا در موقعیتی قرار ندارد که بدان توجه چندانی شود و در سطح و حدی نیست که این میزان در مورد آن بحث شود.

وزیر امور خارجه افزود: واضح است که پارلمان اروپائی به لحاظ وزن سیاسی و حقوق و تاریخچه اخیر در اروپا نهتنها در گذشته تاریخی این قاره بلکه حتی در دو دهه گذشته، بویژه کشتارهایی که در دهه ۹۰ میلادی در بوسنی و منطقه بالکان رخ داد، رفتاری که در درون اروپا نسبت به خارجیان و مسلمانان میشود و نیز برخورد با تقاضای عضویت کشورهای مسلمان، فاقد مشروعیت و مقبولیت در وعظ دیگران نسبت به رعایت حقوق بشر است.

وی در ادامه افزود: فجایع و اتفاقات حقوق بشری بسیار ناگواری در قلب اروپا اتفاق افتاده است و لذا نباید گروهی تندرو خود را در جایگاهی قرار دهند که مردم متمدنی که در طول تاریخ همواره منادی گفتگو و همزیستی بودهاند و هیچ سابقهای از نسل کشی و جنایات جنگی ندارند را مورد امر و نهی قرار دهند.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: مردم ایران به گروههائی که در انتخابات کم رونق و با حضور متوسط ۴۳ درصد از مردم در آخرین انتخابات پارلمان اروپا انتخاب شدهاند، اجازه نخواهد دادکه نسبت به انتخابات پر شکوه آنها که با حضور بیش از ۷۳ درصد مردم ایران حماسه سیاسی خرداد ۹۲ را آفریدند قضاوت کنند و آن را با معیارهای متکبرانه خود بسنجند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: دولت اجازه نخواهد داد هیچ هیئت پارلمانی از اروپا با شروطی که در این قطعنامه پارلمان اروپا آمده است، به ایران سفر کند و اروپاییها باید بدانند ملت بزرگ و متمدن ایران خواهان تعاملی مبتنی بر احترام متقابل و از موضع برابر با دیگر کشورها است و برخوردهای توهینآمیز و مداخلهآمیز هیچ جریان و کشوری را بر نخواهد یافت.

ظریف اظهار داشت: بر اساس اطلاعات موثق ما بر این باوریم، با توجه به مذاکرات مثبت و سازنده جمهوری اسلامی ایران با گروه ۱+۵ در خصوص حل و فصل موضوع هستهای، تلاشهای زیادی از سوی جریانات صهیونیستی صورت میگیرد که با طرح مسائل جعلی و دروغین و حاشیهای موجبات بر هم زدن این روند را فراهم سازد که بدیهی است در پرتو هوشیاری و دوراندیشی و دقت نظر همه کشورهای طرف مذاکره این ترفند رژیم صهیونیستی با شکست مواجه خواهد شد.
 
وزیر امور خارجه همچنین در خصوص طرح دو فوریتی در مجلس شورای اسلامی درباره انگشتنگاری از اتباع کشورهایی که از اتباع ایرانی انگشتنگاری میکنند، خاطرنشان کرد: هر چند از سه سال گذشته در خصوص عمل متقابل انگشت نگاری، مصوبهای از سوی هیئت وزیران ابلاغ شده، اما وزارت خارجه هیچ مشکلی با طرح جاری در مجلس ندارد و آمادگی کامل برای انجام این کار را دارد مشروط بر اینکه بودجه کافی و معین برای انجام این کار تخصیص یابد، تا با استفاده از ابزارهای مدرن و ایجاد یک سامانه کارآمد و روزآمد از انگشتنگاری برای افزایش امنیت کشور در سفارت استفاده شود.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار