به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سید "حسن نصرالله" دبیر کل حزب الله لبنان در بخش دوم از گفتوگویش با روزنامه "السفیر" که امروز سه شنبه منتشر شد به طرح امنیتی که دولت لبنان تصمیم دارد در شمال این کشور و منطقه بقاع به اجرا بگذارد اشاره کرد.
سید "حسن نصر الله" در پاسخ به سؤالی در مورد طرح امنیتی طرابلس و میزان تاثیر گذاری آن و اینکه چه تضمینی وجود دارد که مانند طرحهای قبلی شکست نخورد گفت: من معتقدم که این بار طرح فرق میکند. یکی از مهمترین عومل اتخاذ تصمیم بزرگ برای این طرح بازگشت گروه مقابل به قدرت بود و به عقیده من اگر خارج از قدرت میماندند با هیچ طرح امنیتی موافقت نمیکردند بلکه شاید آن را ناکارآمد میکردند همان چیزی که در گذشته نیز اتفاق افتاده بود. امروز دولتی که گروههای مختلف سیاسی در آن مشارکت دارند بدون شک میتواند دست آوردهای بزرگی داشته باشد.
دبیر کل حزب الله در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه آیا دستور پادشاه عربستان در مورد گروههای تروریستی که ادامه برخی از آنها در لبنان نیز وجود دارد تا چه اندازه میتواند مؤثر باشد گفت: قطعا این فرمان بسیار کمک کننده خواهد بود و این فرمان شاید بتواند گروه سیاسی مقابل را تشویق کند تا مشارکتی جدی در مقابله با این گروهها داشته باشد و برخی از دستگاههای امنیتی به این فرمان فعال شدند و من معتقدم که موافقت با برخی از طرحهای امنیتی و ایجاد پوشش برای ارتش لبنان و برخی از گامها با تصمیم عربستان در ارتباط است.
سید "حسن نصر الله" در مورد اینکه در مراحل گذشته مسئولیت متوقف شدن گفتوگوها با چه کسی بوده است گفت: باید بگویم که قبلا متوقف شدن گفتوگوها در نتیجه اختلاف بر سر حکومت سعد الحریری بود و شرایطی و فضایی که بعد از آن مرحله روی داد باعث متوقف شدن گفتوگوها شد ما نمیخواهیم مسئولیت قطع شدن گفتوگوها را فقط متوجه یک گروه بدانیم.
"نصرالله" در بخش دیگری از سخنان خود در مورد تغییر در مواضع رئیس جمهور لبنان گفت: تغییر در موضع رئیس جمهور به ویژه در ماههای اخیر روی داده است. من تفسیر واضحی از این موضوع ندارم تحلیلهای زیادی وجود دارد ولی من نمیخواهم به این تحلیلها وارد شوم به عقیده من نتیجه مناسب نخواهد بود. اگر به سخنرانیهای اخیر توجه کنیم و با سخنرانی تحلیف میشل سلیمان مقایسه کنیم اختلاف بزرگی را مشاهده خواهیم کرد. باید در نهایت به نتیجه نگاه کرد و من نمیخواهم که به انگیزه و پشت پردههای این تغییر موضع وارد شوم.
"نصر الله" در مورد تمدید ریاست جمهوری لبنان گفت: ما با اصل مسئله تمدید مشکلی نداریم همچنانکه قبلا این کار را در مورد "الیاس الهراوی" و "امیل لحود" انجام داده بودیم ولی من معتقدم که شرایطی وجود ندارد که به تمدید جناب رئیس جمهور "میشل سلیمان" بینجامد و عملکرد "میشل سلیمان" نیز عامل عدم موافقت با تمدید مدت ریاست جمهوری وی میباشد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه آیا حزب الله موضع خود را در مورد انتخابات ریاست جمهوری مشخص کرده است گفت: بله ما در سطح رهبری حزب الله این موضوع را بررسی کردیم. شخصی را که روی آن نظر داریم و از نامزدی وی حمایت و به آن رای خواهیم داد به صورت قطعی مشخص شده است.
وی افزود: این شخصیت در تصمیم ضمنی ما مشخص شده است اعلام این امر نیازمند زمان مناسب و همچنین برخی هماهنگیهای مورد نیاز بین ما به ویژه در چهارچوب گروه سیاسی ما و شخص مورد نظر است ولی در داخل مجموعه ما این امر قطعی شده است.
دبیر کل حزب الله در مورد دخالت طرفهای بین المللی و منطقهای در انتخابات ریاست جمهوری لبنان گفت: در سطح بین المللی آنگونه که از موضع قدرتهای بزرگی که معمولا در انتخابات ریاست جمهوری لبنان دخالت میکنند بر میآید این کشورها شخص معینی را زیر نظر ندارند و تاکنون مشخص نشده است که این کشورها برای رساندن فرد مشخصی به ریاست جمهوری کار میکنند.
وی افزود که در سطح منطقهای کشورهایی که پیشتر به هر شکلی نقشی را داشتند به گونهای مشغول کارهای خود هستند ولی در مورد عربستان تصور میکنم که این کشور از به قدرت رساندن فرد مشخصی حمایت میکند.
دبیر کل مقاومت اسلامی لبنان در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه آیا ایران در انتخابات ریاست جمهوری لبنان دخالت میکند یا نه گفت: جمهوری اسلامی ایران در گذشته در انتخاب رئیس جمهور لبنان دخالتی نداشته است و من معتقدم که اگر از ایرانیهای در این مورد سؤال پرسیده شود آنها این مسئله را به خود لبنانیها واگذار خواهند کرد.
دبیر کل حزب الله در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کمک عربستان سعودی به ارتش لبنان گفت: ما از اساس صرف نظر از طرف کمک کننده از هر حمایت غیر مشروط به ارتش لبنان حمایت میکنیم ما دائما از برخی از کشورها و حکومتها در مورد دریافت این کمکها درخواست میکردیم.
"نصرالله" تصریح کرد: در برخی از مراحل نیز از دوستان خود این کمکها را طلب کردیم حتی بعد از عقب نشینی سوریه از لبنان این کشور کمکهای به ارتش لبنان داد. جمهوری اسلامی ایران دائما آمادگی خود را برای کمک به لبنان اعلام کرده بود ولی مشکل در داخل لبنان بود و به تصمیمات سیاسی بستگی داشت. کسانی بودند که این مسئله را رد میکردند و کسانی بودند که محافظه کاری میکردند و من دلیل این محافظه کاری را میدانم دلیل آن ترس از آمریکاییها و برخی از کشورهای عربی بود.
سید "حسن نصر الله" در پاسخ به سؤالی در مورد خطر تکفریها و اسرائیل گفت: از دیدگاه من این دو خطر در شرایط کنونی مساوی هستند یا به عبارت دقیقتر این دو خطر با هم همزمان هستند، چرا که نمیتوان گفت که خطر تکفیری خطر آینده است خطر تکفیری برای ما خطری فوری است.
دبیر کل حزب الله در پاسخ به سؤالی در مورد این جمله که "ما شیعه امامی هستیم و از فلسطین دست نخواهیم کشید" منظور شما چه بوده است، گفت: ما از طرح این کلام دو پیام داشتیم: پیام اول به شیعیان بود که برخی تلاش دارند تا آنها را بترسانند و آنها را به سوی فرسایش سوق بدهند و شیعیان را در بیشتر کشورهای عربی و اسلامی مشغول کنند و هویت دشمن را تغییر دهند تا شیعیان را از فلسطین و آرمان آن دور کنند.
وی افرود: پیام دیگر این کلام به تمامی کسانی بود که خواهان دور نگه داشتن این بخش از امت عربی ــ اسلامی از آرمان فلسطین هستند یا همان کسانی که میخواهند به ما بگویند: مسئله فلسطین به شما ارتباطی ندارد و فلسطین و آرمان آن مسئله گروه معینی از امت اسلامی است. من میخواهم به آنها بگویم به هرچه که میخواهید ما را متهم کنید؛ اتهامات و ظلمهای شما، خودروهای بمب گذاری شده و عملیاتهای انتحاری، ما را از حمایت آرمان فلسطین باز نخواهد داشت.