معاون بین‌الملل قوه قضائیه عنوان کرد

شتابگر ملی «چشمه نور» طرح بزرگ علمی خاورمیانه/ امکان فعالیت بیش از 6 هزار دانشمند در آزمایشگاه هسته‌ای قزوین

مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، شتابگر ملی چشمه نور را یکی از بزرگترین طرح‌های علمی کشور و خاورمیانه خواند و گفت: این طرح ‌قادر است بیش از شش هزار کارشناس و دانشمند را مشغول به کار کند.
کد خبر: ۱۵۶۴۱
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰ - 11April 2014

شتابگر ملی «چشمه نور» طرح بزرگ علمی خاورمیانه/ امکان فعالیت بیش از 6 هزار دانشمند در آزمایشگاه هسته‌ای قزوین

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از فارس، محمدجواد لاریجانی  در شورای اداری استان قزوین که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، با بیان اینکه شعار اعتدال دولت تدبیر و امید شعاری بهجا و مناسب است که باید درست فهمیده شود، اظهار داشت: در مکتب اهل بیت (ع) به موضوع اعتدال در کارها توجه شده است.

وی افزود: مسئولان باید به این مهم و انجام به موقع وظایف که از مصادیق اعتدال است، توجه کنند.

* بصیرت لازمه پیشرفت کشور است

معاون بینالملل قوه قضائیه با بیان اینکه بصیرت لازمه پیشرفت کشور است، بیان کرد: بصیرت سیاسی یکی از شقوق بصیرت است که به معنای داشتن دیدگاه واقعبینانه از وضعیت موجود و شناخت وظیفه و عمل به موقع آن است.

لاریجانی ادامه داد: برای تشخیص وظایف باید یک مرجع داشته باشیم که آن انقلاب شکوهمند اسلامی است؛ عدهای در دولت قبل میخواستند این مرجع را ایرانیت و کوروش و داریوش معرفی کنند که البته اینها نقاط مثبت هستند ولی نقطه مرجع ما انقلاب است و طرح مسائل حاشیهای اشتباه ایجاد میکند.

وی نقطه مرجع را انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: نقطه مرجع انقلاب اسلامی است که تأسیس نظامی سیاسی بر اساس عقلانیت را شاهد هستیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به مهمترین دستاورد کشور، اضافه کرد: انقلاب اسلامی به عنوان یک تجربه عظیم مهمترین دستاورد کشور است که موجب شکلگیری نظام سیاسی مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی شد که کارگزاران این نظام باید انقلاب را به عنوان شاخص و مرجعی برای انجام وظایف خود انتخاب کنند.

معاون بینالملل قوه قضائیه به پیشرفتهای بزرگ علمی، فناوری، سیاسی و دفاعی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مقایسه آنها با قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز تنها کشور خاورمیانه است که برق میلیونها خانه را توسط نیروگاه اتمی خود تولید میکند.

لاریجانی با اشاره به فعالیت نیروگاه آب سنگین اراک و مزیتهای بهکارگیری آن برای تولید انرژی نسبت به نیروگاههای آب سبک، ابراز داشت: در دوره مذاکرات کار آب سنگین اراک را بارگذاری نمیکنیم اما همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند هیچ پروژهای را تعطیل نمیکنیم، آب سنگین اراک باید برای کشور انرژی تولید کند.

وی همچنین به ادعاهای غرب و آمریکا در خصوص اراده ایران برای ساخت بمب اتمی اشاره و بیان کرد: ایران در پی ساخت بمب اتمی نیست، چراکه این کار بنا به فتوای رهبر معظم انقلاب، خلاف شرع است.

مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی به چالشهای درونی و بیرون ایران با دنیای غرب اشاره کرد و افزود: پروژه جهان گشایی غربی امروز مهمترین پدیدهای که بشریت را تهدید میکند.

لاریجانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران و تجربه به دست آمده از انقلاب برای غربیها دردسر آفرین است و غرب درصدد سرکوب و توقف این تجربه است.

این مسئول ابراز داشت: نظام ناکارآمد شانس بقا و حیات پیدا نمیکند و دشمنان به دنبال ناکارآمد جلوه دادن نظام و مهمتر از آن چنین وانمود کنند که این مشکل خودساخته به اساس نظام و اسلام برمیگردد و این نتیجه را بگیرند که اسلام نمیتواند دارای حکومتی کارآمد باشد، در حالی که کشورمان زیر سایه اسلام به یک قدرت تبدیل شده است.

لاریجانی ابراز داشت: در شرایطی هستیم که برای گرفتن دانش هستهای گدایی نکردیم بلکه آن را به دست آوردیم و لاین فعالیت اتمی کشور چشمگیر است و هیچ طرحی تعدیل نمیشود.

وی ادامه داد: مخالفت غرب با دانش هستهای ایران به دلیل آن است که ایران اسلامی به کشوری قدرتمند تبدیل شده و از نظر مذهبی و ایدئولوژی دارای تجربه ارزشمندی است که با توجه به این مطلب که اسلام دینی سرزنده، جامع و جهان شمول است و امروز الگویی ارائه کرده که معادلات غرب را در هم ریخته است.

این مسئول مهمترین چالش امروز نظام در داخل را کارآمدی کارگزاران عنوان کرد و گفت: در حالی که روحیه فداکاری در مدیران بسیار بالاست اما نیازمند ارتقای کارآمدی نظام هستیم و اگر این کار نشود دشمن القاء میکند که اسلام ناکارآمد است.

مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی بیان کرد: امروز به جهادی بزرگ برای افزایش کارآمدی نظام نیازمندیم تا با نهضتی عمومی به استحکام نظام کمک کنیم.

وی با بیان اینکه اتکا به اقتصاد مقاومتی لازمه توسعه کشور است، گفت: اقتصاد مقاومتی همه جنبههای اقتصادی را در بر میگیرد و با محور قرار دادن آن باید بدانیم چه محصولاتی را چگونه تولید کنیم تا مقاومت را بالا ببرد.

مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی عنوان کرد: در اقتصاد مقاومتی منطق بر قناعت است نه مصرف زیاد، تبلیغ زیاد در صدا و سیما برای پفک که به کودک هم آسیب میزند منطقی نیست و باید کودکان به آوردن تنقلات و غذای سالم تشویق شوند.

لاریجانی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی بر خلاف اقتصاد غیر مقاومتی به دنبال کسب سود و مصرفگرایی نیست، این نوع اقتصاد به دنبال تولید و پیشبرد راهکاری است که مقاومت یک جامعه را بالا ببرد و در جامعه برای رسیدن به اهداف همافزایی ایجاد کند.

لاریجانی همکاری همگانی با دولت برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا اقتصاد خود را مقاوم کنیم.

وی شتابگر ملی چشمه نور را یکی از بزرگترین طرحهای علمی کشور و خاورمیانه خواند و افزود: شتابگر ملی چشمه نور هماکنون در قزوین در حال اجرا است.

مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی راهاندازی شتابگر ملی چشمه نور را از طرحهای بزرگی دانست که قادر است بیش از شش هزار کارشناس و دانشمند را مشغول به کار کند.

لاریجانی اضافه کرد: با اجرای این طرح قزوین در دهه آینده به بزرگترین قطب علمی و تکنولوژی در خاورمیانه تبدیل میشود که به توسعه علمی ایران کمک فراوانی میکند.

وی با بیان اینکه طرح راهاندازی شتابگر ملی چشمه نور یک آزمایشگاه بزرگ علمی محسوب میشود. متذکر شد: در این طرح تشعشعات مختلف هستهای که دارای کاربردهای علمی فراوان هستند برای انجام طرحهای تحقیقاتی و علمی و اکتشافات در حوزههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.

 

مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی ادامه داد: دانشمندان برای آنکه به سطوح بالاتری دست یابند باید با عالم واقع درگیر شوند و نقب به آن نیازمند احداث آزمایشگاههای بزرگی مانند شتابگر ملی در قزوین ضرورتی اجتنابناپذیر است.

لاریجانی اظهار داشت: نیروی انسانی عالم، دانشمند و متخصص یکی از مهمترین امکانات شتابگر ملی است که میتوان با استفاده از ظرفیت دانشگاههای کشور به ویژه دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین نیروی انسانی این طرح را تأمین کرد.

وی با اشاره به هزینههای اجرای این طرح بزرگ علمی ابراز داشت: اجرای این طرح نیازمند صرف هفت تا ۸ هزار میلیارد ریال است که ساخت آن در یک بازده زمانی ۱۰ ساله مورد طراحی قرار گرفته و هماکنون ساخت لوازم آن آغاز شده است.

لاریجانی به کاربرد ایجاد طرح شتابگر ملی در حوزههای مختلف علمی همچون پزشکی، فیزیک، شیمی، الکترونیک، داروسازی و کشاورزی اشاره و عنوان کرد: اهمیت ایجاد این آزمایشگاه بزرگ به منظور توسعه علمی کشور بر کسی پوشیده نیست.

مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی ادامه داد: امروز دانشمندان ایرانی برای دستیابی به سطوح بالاتری از دانش و توسعه علمی باید با علم واقع آشنا شوند و از حوزه کتابخوانی فراتر بروند.

نظر شما
پربیننده ها