به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "ابراهیم زاهدی مطلق" منتقد و کارشناس ادبی، در نشست "بررسی جایگاه ادبیات دفاع مقدس در ادبیات کشور" که پیش از ظهر امروز در سرای اهل قلم بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد، اظهار داشت: درباره نگاشتن کتابهای دفاع مقدس هنوز در حال فریاد زدن هستیم و نمیتوانیم درست فکر کنیم.
وی افزود: عمده نویسندگان دوران دفاع مقدس سربازان و رزمندگان بودهاند و البته در همه جای دنیا بهترین نویسندگان جنگها از این قشر هستند.
این کارشناس ادبی خاطرنشان کرد: خاطرات دفاع مقدس آنچنان سنگین و ناب و زیبا است که نویسنده نمیتواند از آن دست بکشد و در مرحله خاطرهنگاری میماند.
زاهدی مطلق گفت: خیلی مهم است که از دوران دفاع مقدس فاصله بگیریم و بعد به آن نگاه کنیم پس "زمان" در این موضوع خیلی مهم است.
وی تصریح کرد: البته رماننویسهای دفاع مقدس ما نیز هنوز به آن ساختار رمان نویسی نرسیدهاند و این مساله به خاطر سنگینی بار خاطرات است و اشکالی هم ندارد.
این منتقد ادبی تصریح کرد: هنرمند چه در حوزه رمان و چه در حوزه فیلمسازی باید جسور باشد و در عرصههایی که دیگران نرفتهاند، نقشآفرینی کند. امروز افرادی که در دفاع مقدس حضور دارند این جسارت را دارند.
وی گفت: در حوزه رمان دفاع مقدس کارهای خوبی انجام شده است. این اثرهای خوب کم تعداد هستند، ولی کیفیت خوبی دارند؛ نویسندههای خوبی هم در این حوزه حضور دارند. ولی آنچه میتواند معیار خوب یا بد بودن اثر باشد، جرات و جسارت نویسنده است. اگر نویسنده با مسائلی روبهرو شود که جسارت از او گرفته شود، کار او خوب از آب در نمیآید.