به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در میان غرفههایی که کتابهای با موضوعات دفاع مقدس را ارائه میدهند، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با ارائه بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب که ۱۷ عنوان آن همچون رابطه زهرآگین، سیاست خارجی لیبی، سوریه در جنگ ایران و عراق، چاپ جدید هستند، در این زمینه پیشگام است.
کتابهای مرکز اسناد که امسال در نمایشگاه حضور دارند را میتوان به سه دسته تقسیم کرد: دسته نخست کتابهای روز شمار هستند که همه وقایع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جنگ را کمی قبل از آغاز جنگ تا حمله عراق به کویت، به صورت روزشمار شرح میدهند. این مجموعه در ۵۷ جلد طراحی شده است که تاکنون ۱۷ جلد از آن منتشر شده و تعدادی نیز در شرف انتشار است.
دسته دوم کتابهای «اطلس جنگ» هستند. این کتابها که جنگ را از نظر جغرافیایی در قالب نمودار، عکس و متن، اطلاعات مربوط به دفاع مقدس را بر اساس تفکیک جغرافیایی شرح میدهند. به این صورت که در چه مکانهایی، چه وقایعی رخ داده است؟
اما بیشتر کتابهای مرکز اسناد، جنبه مستند دارد و برای پژوهشگران تاریخ دفاع مقدس قابل استفاده خواهد بود. در واقع اینها کتابهایی هستند که تاریخ جنگ را روایت میکنند و طی آن نبردها و مقاطع مختلف جنگ تحمیلی به طور مستند روایت میشوند.
مجموعه کتابهایی که عملیاتها و نبردها را بررسی میکنند با ۲۲ عنوان، پژوهشهای موضوعی با ۲۱ عنوان، تاریخ جنگ ایران و عراق با ۱۴ عنوان، اسناد سازمان ملل با ۱۲ عنوان، فرماندهان و راویان با ۱۲ عنوان، رهبری و دفاع مقدس و آثار ادبی هر یک با ۴ عنوان و ترجمه با ۱۷ عنوان، سایر دسته بندیهای آثار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را شامل میشوند.
تحلیلی و مستند بودن آثار مرکز، از ویژگیهای قابل ذکر این آثار است به گونهای که تاکنون بسیاری از کتابهای این مرکز برنده جوایز کتاب سال، کتاب فصل و... شدهاند. با وجود آنکه محتوای کتابهای مرکز بیشتر مورد توجه مستند نگاران و پژوهشگران قرار میگیرد، اما استقبال عموم مردم به ویژه جوانان از این غرفه نیز قابل توجه است.
در میان آثار ترجمه خارجی میتوان به کتاب «دروازههای شرقی» اشاره کرد که پر ارجاعترین کتاب پژوهشی دفاع مقدس است و امسال نیز در غرفه مرکز اسناد ارائه میشد.