مسئول نمایندگی ولی فقیه در تیپ ۳۸ ذوالفقار در گفت‌وگو با دفاع مقدس:

سردار افشارمنش در ترویج فرهنگ شهدا و تعمیق معنویت پیش‌قدم بود

مسئول نمایندگی ولی فقیه در تیپ ۳۸ ذوالفقار، فقدان سردار افشار منش را ضایعه‌ای دردناک دانست و گفت: او بار‌ها تا مرز شهادت پیش رفت و حتی در عملیات کربلای ۱ تقدیر این بود لحظاتی به قافله شهدا بپیوندد اما تقدیر خداوند برای او به گونه‌ای دیگر رقم خورد تا ۲۸ سال دیگر در عرصه‌های مختلف فعالیتی جهادگونه داشته باشد.
کد خبر: ۱۹۰۳۴
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳ - 15May 2014

سردار افشارمنش در ترویج فرهنگ شهدا و تعمیق معنویت پیش‌قدم بود

عروج آسمانی یادگار و رزمنده ارزشمند دوران دفاع مقدس که سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه برای او القابی چون خستگیناپذیر، متواضع و ولایتمدار برمیگزیند. شاید پاسداران نیروی زمینی خاصه رزمندگان تیپ ۳۸ ذوالفقار و مردم شهیدپرور کرمان و شهرستان مصیبتزده بم آنقدر ارتباطشان با او شکل صمیمانهای پیدا کرده بود که هیچگاه همچنین روزی را تصور نمیکردند.

قبل از پرداختن به گپ و گفتی که با حجت الاسلام و المسلمین «محسن شیخ شعاعی» مسئول نمایندگی ولی فقیه در تیپ مکانیزه ۳۸ ذوالفقار داشتیم لازم است به این نکته اشاره کنیم که سردار «حسین افشارمنش» یکی از عوامل موثر بر حضور کرمانیها در دفاع مقدس بود و به حق در شمار سردارانی بزرگ قرار دارد که نام کرمان را در تاریخ رزم و جنگآوری و مبارزه برای حفظ اسلام و تمامیت ایران زنده نگه داشته است.

علیرغم فعالیتهای گسترده و مجاهدتهای فراوان در دوران دفاع مقدس به عنوان فرمانده تیپ ادوات لشکر ۴۱ ثارالله یکی از برجستهترین اقدامات ایشان در طول خدمت پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی که به بیش از ۳۳ سال میرسد، تشکیل دبیرخانه شهدای زرهی بود. این اقدام در راستای تعیین شهیدان، وصیتنامه و خاطرات آنها برای زنده نگه داشتن یاد و نام شهیدان و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده و زنده گرداندن تاریخ دفاع مقدس بود. البته کاری که با وجود تلاش فراوان با عروج این سردار به ملکوت، نیمه تمام ماند.

او اکنون آرام گرفته و پس از سالها در حالی که از جراحات جنگ رنج میبرد به خیل یاران شهیدش پیوسته است. هرچند چهارسال از بازنشسته شدنش میگذشت صبورانه به زندگی و کارش ادامه و کمک به مردم و پیشبرد توان نظامی و اقتدار کشور ایران را در رأس برنامهها و اهدافش قرار داد.


حجت الاسلام شیخ شعاعی مسئول نمایندگی ولی فقیه در تیپ ۳۸ ذوالفقار با چشمانی پر از اشک و حالی آکنده از اندوه پذیرفت که دقایقی را به گفتگو پیرامون این سردار بزرگوار اختصاص دهد. وی با اعتقاد به اینکه سردار افشارمنش بیش از حرف زدن و خودمحوری به عمل درست و در خور شأن و منزلت نام سپاه میاندیشید، گفت: فرمانده فقید تیپ ۳۸ ذوالفقار را مدیری موفق، با اخلاق، متعهد، دارای روحیه جهادی و به واقع پرکار و کم حرف دیدم. اعتقاد دارم رمز موفقیت سردار در بیادعایی و تلاش برای خدمت صادقانه خلاصه شده است. همچون دفاع مقدس که با آن کارنامه درخشان و مملوء از موفقیت را از خودش به جای گذاشت. در زمان مدیریت و فرماندهی ایشان شاهد بودم که در مأموریتهای سخت چه جسورانه، متعهدانه و عالمانه خستگی را خسته میکرد.

مسئول نمایندگی ولیفقیه در تیپ مکانیزه ۳۸ ذوالفقار با بیان اینکه خداوند تقدیر کرد تا سردار ۲۸ سال دیگر در خدمت نظام باشد، تصریح کرد: حتماً میدانید که در تیرماه سال ۶۵ و در جریان عملیات کربلای یک سردار تحت عنوان جانشین تیپ رعد لشکر ۴۱ ثارالله بر اثر ترکش گلوله خمپاره از ناحیه جمجمه سر به شدت آسیب دید، به زعم همسنگرانش به شهادت رسید. اما در سردخانه اتفاق دیگری افتاد و خداوند متعال تقدیر کرد ایشان برای خدمتی چند ساله یک بار دیگر احیاء شوند. البته پس از بازگشتن به مدت ۹ ماه در بیمارستان بستری شدند و ناحیه سمت راست بدن سردار متأسفانه فلج شد. پس از بهبودی معجزه آسا دوباره در سال ۶۱ به زمره رزمندگان لشکر ۴۱ ثارالله پیوست و این بار تحت عنوان فرمانده تیپ ادوات لشکر.

حجت الاسلام شیخ شعاعی، افشارمنش را ثمره خون شهیدان و شهید زندهای میداند که دو بار از خداوند متعال جان گرفت و با نهایت رنج و مشقت ناشی از مجروحیتهای جنگ به تلاشهای خستگیناپذیر خود ادامه داد، همچنین اضافه کرد: خداوند متعال بیش از ۲۵ سال دیگر به ایشان توفیق دادند که بتوانند خدمت صادقانهای را به نظام، ولایت و اسلام داشته باشند. او در زمان مسئولیت خودش حتی توانست، تیپ ۳۸ ذوالفقار را از بعد نظامی و آمادگی تجهیزات و نیروها به حد بالایی از استانداردهای جهانی برساند؛ به گونهای که این تیپ به عنوان یکی از یگانهای نظامی مقتدر و توانمند سپاه در سطح کشور انتخاب شود. تیپ قدرتمندی که تحت فرماندهی مدبرانه ایشان علاوه بر حضور در رزمایشهای مختلف، در کلیه مأموریتهای محوله امنیتی و دفاع از تمامیت ایران اسلامی حضور پیدا میکرد و هر مسئولیتی را که برعهدهاش گذاشته میشد با موفقیت به پایان میرساند.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در تیپ مکانیزه ۳۸ ذوالفقار کرمان یکی از اقدامات مهم و برجسته در زمان فرماندهی سردار افشارمنش را برگزاری همایش رزمندگان زرهی را در سال ۹۲ دانست و اظهار کرد: ایشان در سال ۹۲ اقدام به برگزاری گردهمایی رزمندگان زرهی در دوران دفاع مقدس کردند و برای اولین بار موفق شدند بیشتر این رزمندگان را از شهرهایی همانند کرمان، تهران، اصفهان، خراسان، خوزستان، گلستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و فارس دور هم جمع کنند و حماسه باشکوهی را از حضور یاران روزهای جنگ در کنار هم بیافرینند. همچنین تشکیل دبیرخانه شهدای زرهی که اقدام ارزشمندی بود که در جهت احیای یاد و نام شهیدان و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده انجام گرفت.

حجت الاسلام شیخ شعاعی در بخش دیگری از صحبتهای خود به پیشانیبند امام حسن مجتبی (ع) در آخرین ۲۸ صفر عمر پربرکت سردار اشاره کرد و گفت: شاید بهترین و مهمترین خاطرهای که با سردار افشارمنش داشتیم به ۲۸ صفر امسال برگردد. واقعاً به عینه دیدم ایشان با تواضع فراوان پیشانیبندی تحت نام امام حسن مجتبی (ع) را به سرش بست و در مراسم حاضر شد. سردار جلوی صف عزاداری کارکنان میایستادند و برای آل محمد به سر و سینه میزدند. هیچ وقت این روحیه ایشان از خاطرم نمیرود که این پیشانیبند را با لباس افسرعالی رتبه نظام در نیاورد!

وی با تأکید بر اینکه سردار هر روز بر سر قبر شهید گمنام حاضر میشد و ادای احترام میکرد، افزود: یادم نمیرود که شهید گمنامی میهمان تیپ ۳۸ ذوالفقار شد و ایشان به هنگام تشییع همچون شمع میسوختند. تکریم و زیارت قبر این شهید گمنام جزو برنامههای اصلی و روزانه سردار بود و حتی در هفتههای آخر عمر ایشان یکی از فرماندهان گردان تیپ در مکه از دنیا رفت و اتفاقاً سردار هم همان موقع به زیارت خانه خدا رفته بودند با یک روز تأخیر بازگشتند و برای برگزاری باشکوه مراسم این فرمانده فقید از هیچ تلاشی دریغ نکردند. به ما گفتند باید برای برگزاری هرچه شایسته مراسم ویژه پاسداران حریم ولایت همه به میدان بیاییم تا برای ما هم این گونه تلاش کنند.

مسئول نمایندگی ولیفقیه در تیپ مکانیزه ۳۸ ذوالفقار با بیان اینکه ایشان بارها دست به دعا برمیداشت که خداوندا مرگ ما را شهادت در راه خودت قرار بده در خاتمه خاطرنشان کرد: از زمانی که خبر درگذشت ایشان را شنیدم به دنبال یک جمله زیبا در وصف ایشان بودم و به این جمله رسیدم که: «حسین افشارمنش سردار دارالصابرین کرمان»؛ میدانید که دارالصابرین کرمان همان شهرستان بم است که با وجود عمل همه زلزلهها و مصیبت اندوه پشت مقام معظم رهبری و ولی فقیه را خالی نکردند و در حفظ دستاوردهای انقلاب کوشیدند.

در پایان باید بگویم که وقتی سردار را ابتدا برای آیین تشییع به میان مردم بم بردیم واقعاً فضایی ایجاد شد که مسئولین و مردم شهیدپرور بم خواستار دفن پیکر سردار در شهرستان بم شدند. ولیکن با توجه به نظر خانواده سردار نهایتاً در گلزار شهدای کرمان آرام گرفت.

گفتنی است، مراسم تشییع پیکر سردار فقید حسین افشارمنش پس از وداع با حسینیه ثارالله که روزی در پشت تریبون آن قرار میگرفت و برای حاضرین خاطراتی از نبرد سخت رزمندگان دفاع مقدس نقل میکرد به خانه ابدی منتقل شد.

نظر شما
پربیننده ها