خط پایانی بر عملیات کلاسیک
پس از شكست سومين عمليّات كلاسيك ايران، فرماندهان جنگ به اين نتيجه ميرسند كه با اين سبك نميتوان با ارتش متجاوز عراق مقابله و آن را از مناطق اشغالي بيرون راند. از اينرو بايد تاكتيك و شيوة ديگري را تجربه نمود. شيوهاي كه با روح شهادتطلبي و فرهنگ انقلاب اسلامي و توان رزمي زرمندگان همسو و هماهنگ باشد. اين در حالي است كه با عمليّات مكرر چريكي و شبيخونهاي پياپي، ماشين جنگي و نيروهاي مهاجم در تمامي محورها از غرب تا جنوب زمينگير ميشود و حتي جرأت يك قدم پيشروي را پيدا نميكند.
در آخرين روزهاي اسفندماه 1359، يكي از نيروهاي سپاه حملهاي را در غرب سوسنگرد طرحريزي ميكند كه به تصويب و تأييد فرماندهان ميرسد.طبق اين طرح، حملهاي غيركلاسيك و چريكي عليه مواضع دشمن صورت ميپذيرد. گرچه بنيصدر و عدهاي از فرماندهان اين نوع حمله را انتحار و ديوانگي ميخوانند.
براي اجراي حمله، كانال طويلي تا نزديكي مواضع نيروهاي عراقي حفر ميشود. تعدادي نيروي زبده، آمادة حمله ميشوند. همچنين تعدادي از خانههاي سوسنگرد كه در غرب شهر واقع بودند، از طريق تونلهايي به هم متصل ميگردند تا نيروها بتوانند به راحتي از آنها رفت و آمد كنند، بدون اينكه در ديد و تيررس دشمن قرار گيرند.
سرانجام عمليّات در روز بيست و ششم اسفندماه 59 در ساعت هفت و نيم صبح در منطقه غرب سوسنگرد آغاز ميشود. رزمندگان اسلام به استعداد دويست نفر و با سلاح سبك و نيمه سنگين از چهار محور حمله را شروع ميكنند. نيروهاي دشمن كه اغلب شبها از بيم شبيخونهاي چريكي ايران در بيم و هراس بودند، هرگز نميانديشيدندكه در روز روشن مورد حمله واقع شوند ابتدا توپخانة ارتش جمهوري اسلامي ايران، به مدت ده دقيقه آتش تهيه ميريزد كه پس از آن نيروهاي رزمنده با عبور از تونلها و كانال حفر شده، خود را تا پشت خاكريزهاي دشمن ميرسانند و با يك يورش ناگهاني بر سر نيروهاي عراقي آوار ميشوند. همزمان با شليك يك گردان تانك، گردان مكانيزة دشمن مورد هدف قرار گرفته و منهدم ميشود. دشمن كه از حمله برقآساي نيروهاي ايراني به وحشت ميافتد، راهي جز فرار را در پيش خود نميبيند. فرماندهان لشكرهاي بعثي مستقر در منطقه از شنيدن خبر تهاجم رزمندگان اسلام در روز، دچار شگفتي و سردرگمي ميشوند. در اين تهاجم، تعداد صدنفر از نيروهاي عراقي كشته و مجروح و 68 نيز به اسارت درميآيند و يك گردان تانك و يك گردان مكانيزة دشمن به طور صددرصد منهدم ميشود.
پس از دو روز، به علت نبود نيروهاي جايگزين و پشتيباني، نيروهاي عراق اقدام به پاتك نموده و منطقه را بازپس ميگيرند. گرچه منطقه تصرف شده، مجدداً از دست ميرود، ولي نتايج درخشان و مثبت عمليّات، قابليت و توانايي نيروهاي فداكار و شهادتطلب را به اثبات ميرساند.
تاریخ عملیات: 26/12/1359
منطقه عملیاتی: غرب سوسنگرد
خسارات وتلفات وارده دشمن:
ـ انهدام یک گردان تانک و یک گردان مکانیزه
ـ 100 کشته
ـ 68 اسیر
نیروهای عمل کننده: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پشتیبانی آتش توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران
