ورود هیأت کارشناسی و فنی آژانس به تهران/ نشست امروز نمایندگان سازمان انرژی اتمی و آژانس

هیأت کارشناسی و فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بامداد امروز به ریاست معاون آمانو وارد تهران شد و قرار است با نمایندگان سازمان انرژی اتمی درباره موضوعات ۶ و ۷ گانه و همکاری‌های ۲ طرف به رایزنی بپردازند.
کد خبر: ۱۹۴۸۳
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷ - 20May 2014

ورود هیأت کارشناسی و فنی آژانس به تهران/ نشست امروز نمایندگان سازمان انرژی اتمی و آژانس

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، هیأت کارشناسی و فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ریاست "ترو واریورانتا" معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در امور پادمانها بامداد امروز (سهشنبه) وارد تهران شدند.

قرار است مسئولان سازمان انرژی اتمی و نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی قبل از ظهر امروز (سهشنبه) در محل این سازمان در تهران در خصوص موضوعات ۶ گانه و هفت گانه و نحوه همکاریهای دو طرف و تداوم آن به رایزنی و گفتوگو بپردازند.

انتظار میرود که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تکلیف این موارد شش و هفت گانه را مشخص و ارزیابی نهایی خود را اعلام کند.

رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس و ترو واریورانتا ریاست هیاتهای مذاکره کننده را در مذاکرات یک روزه امروز برعهده دارند.

نمایندگان سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس دوشنبه هفته گذشته ۲۲ اردیبهشت ماه نیز در وین به مدت یک روز به گفتوگو پرداختند.

در پی سفر یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و گفتوگوهای انجام شده با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۲ (۱۱ نوامبر ۲۰۱۲) بیانیه مشترکی صادر و قرار شد که ایران شش اقدام عملی زیر را انجام دهد.

۱. ارائه اطلاعات مربوطه و دسترسی مدیریتشده مورد توافق دوجانبه به معدن «گچین» بندرعباس

۲. ارائه اطلاعات مربوطه و دسترسی مدیریتشده مورد توافق دوجانبه به کارخانه تولید آب سنگین اراک

۳. ارائه اطلاعات در مورد تمام رآکتورهای تحقیقاتی جدید

۴. ارائه اطلاعات مربوط به شناسایی ۱۶ سایت مد نظر جهت ساخت نیروگاههای هستهای

۵. شفافسازی در مورد بیانیه ایران در رابطه با تاسیسات غنیسازی جدید

۶. شفافسازی بیشتر در مورد بیانیه ایران در رابطه با غنیسازی لیزری

ایران و آژانس در طی دو روز مذاکره در ۱۹ و ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۲ نیز در خصوص ۷ اقدام عملی که توسط ایران تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ اجرا خواهد شد، توافق کردند. این موارد به شرح زیر است.

۱- ارایه اطلاعات مورد توافق طرفین و دسترسی مدیریت شده مرتبط با معدن ساغند یزد.

۲- ارایه اطلاعات مورد توافق طرفین و دسترسی مدیریت شده مرتبط با کارخانه تغلیظ اردکان.

۳- تحویل پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ) بروز شده راکتور IR-۴۰ (اراک).

۴- اتخاذ اقدام در جهت به نتیجه رسانیدن رهیافت پادمان برای راکتور IR-۴۰ (اراک).

۵- ارایه اطلاعات مورد توافق طرفین و تنظیم بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد.

۶- ارایه اطلاعات مواد چشمه [source material]، که هنوز به ترکیب و خلوص لازم برای ساخت سوخت و یا غنی سازی نرسیدهاست، شامل واردات چنین موادی به ایران و استخراج اورانیوم از فسفات توسط ایران.

۷- ارایه اطلاعات و توضیحات به آژانس به منظور ارزیابی اظهاریه ایران در مورد نیاز یا کاربرد توسعه EBW (نسل جدید چاشنیهای ایمن)

تیم بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ریاست ماسیمو آپارو رئیس تیم بازرسان آژانس و مدیرکل پادمان منطقه B آژانس در چارچوب توافق ۷ مادهای ایران و آژانس نیمه شب یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه به تهران سفر کرد و روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت نشستی با حضور مسئولان پادمان سازمان انرژی اتمی و تیم بازرسی آژانس به ریاست آپارو در محل سازمان انرژی اتمی برگزار و نمایندگان دو طرف درباره رهیافت پادمان رآکتور آب سنگین اراک به جمع بندی رسیدند.

تیم بازرسان آژانس ۱۶ اردیبهشت ماه از معدن ساغند یزد بازدید و روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه نیز از کارخانه تغلیظ اردکان بازدید کردند و چهارشنبه شب به وین بازگشتند.

نظر شما
پربیننده ها