خاطرات آیت الله مهدوی از مسجد لرزاده

کد خبر: ۲۰۱۸۴۸
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۳ - 22January 2013

آیت الله مهدوی کنی در مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله برهان مؤسس مسجد لرزاده به بیان خاطرات خود در این زمینه پرداخت و گفت: مرحوم آیت الله برهان در تربیت طلاب دارای مکتب خاصی بود.

به گزارش ساجد ، نخستین همایش بزرگداشت مفاخر ائمه جماعات استان تهران ویژه پاسداشت مقام علمی و اخلاقی مرحوم آیت الله حاج شیخ علی اکبر برهان دوشنبه شب 2 بهمن ماه در مسجد لرزاده با سخنرانی آیت الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری و حجت الاسلام جواد حاج علی اکبری رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.

آیت الله مهدوی کنی طی سخنانی به بیان خاطرات خود از مرحوم آیت الله برهان و ویژگی های شخصیتی وی به عنوان نخستین استاد خود پرداخت و گفت: باید در مورد ایشان بگویم "برهان و ما ادراک برهان". وقتی وارد این مسجد شدم به یاد 65 سال قبل افتادم که پدرم مرا با خود به این مسجد و نزد مرحوم برهان آورد تا طلبه شوم.
 
وی افزود: برای فهمیدن اهمیت کار مرحوم آیت الله برهان باید از اوضاع آن زمان اطلاعاتی داشته باشید. بعد از شهریور 20 که متفقین ایران را اشغال کرده بودند و پهلوی اول رفته بود و شرایط کشور به شدت آشفته بود. مدارس علمیه و موقوفات عموما در دست دولت بود از جمله مدرسه مروی که در آن زمان تعطیل بود و موقوفات این مدرسه هم به غارت رفته بود و دولت این مدرسه را تبدیل به دبیرستان کرد.
 
طلاب در زمان پهلوی از ترس مأمورین شبها به مدرسه فیضیه می رفتند/ وقتی آیت الله مهدوی کنی 15 سالگی معمم شد
 
رئیس مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد:  آن زمان تهران کمتر مدرسه ای داشت که دارای طلبه باشد. امام خمینی(ره) در مورد این مسئله در آن زمان فرمودند که وقتی آیت الله حائری در قم مدرسه فیضیه را تأسیس کردند روزها مدرسه از ترس مأمورین تعطیل بود و طلاب روزها به روستاهای اطراف می رفتند و شب هنگام برای درس به مدرسه فیضیه می آمدند.
 
وی با بیان اینکه من در سن 15 سالگی معمم شدم به بیان خاطرات خود در این زمینه پرداخت و گفت: مرحوم برهان به خاطر شرایط آن زمان اصرار داشت که زود طلبه ها را معمم کند چون در تهران طلبه کم بود می خواست با این کار از رفتن آنها جلوگیری کند و من را در سن 15 سالگی در روز عید غدیر با اینکه لباس روحانیت نداشتم با قبای خود مرا معمم کرد و وقتی به خیابان آمدم مردم به من می گفتند شیخ کوچولو!
 
آیت الله مهدوی کنی با اشاره به شخصیت علمی و سلوک اخلاقی مرحوم آیت الله برهان و نقش ویژه او در تأسیس مدرسه و مسجد لرزاده، گفت: مرحوم برهان با دست خالی مدرسه و مسجد لرزاده را ساخت. در آن زمان این منطقه زمینهای زراعی بود که ایشان این زمین ها را خرید و بنای مدرسه و مسجد را با این معماری زیبا نهاد. مدرسه مرحوم برهان در ایران برجسته بود و این در زمانی بود که طلبگی احترامی نداشت و دولت وقت موقوفات و علما را از بین برده بود.
 
وی با بیان اینکه موقوفات بعد از انقلاب اسلامی و به برکت امام خمینی(ره) احیا شد، یادآور شد: بنای پهلوی اول بر از بین بردن روحانیت بود لذا موقوفات که نقش پشتوانه روحانیت را داشت، را از بین برد. در شمیران و مناطق مختلف تهران موقوفات را فروختند و به تعبیر خود دبیرستان و دبستان ساختند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در سبک زندگی، از مرحوم آیت الله برهان به عنوان فردی که در تربیت طلاب دارای مکتب بود، یاد کرد و افزود: ایشان همواره می فرمود که سبک زندگی طلبه باید ساده باشد و اگر زندگی ساده شد روح ساده و باگذشت و متواضع و سخت کوش می شود.
 
ممنوع بودن خوردن چای در مدرسه لرزاده/ آیت الله برهان سیگار را از محرمات مسلم می دانستند
 
وی با اشاره به ممنوع بودن برخی رفتارهای عادی مثل خوردن چای در مدرسه لرزاده، از سلوک تربیتی مرحوم برهان تجلیل کرد و گفت: سیگار کشیدن در نظر آیت الله برهان از محرمات مسلم بود و ایشان می گفت به 20 دلیل سیگار کشیدن حرام است. ایشان در عین حالی که فردی بسیار تمیز و مرتب بودند و همواره بر لباس اتوکشیده طلاب تأکید داشتند، اما با نوع تربیت خاصی که نسبت به طلاب داشتند آنها را افرادی سختکوش تربیت کردند به همین جهت در زیر شکنجه های سخت رژیم پهلوی شاگردان ایشان توانستند مقاومت کنند.
 
وی افزود:  این سبک زندگی است که سازنده است و به تنهایی عقیده کافی نیست یعنی در کنار درس اخلاق از همه مهمتر عمل به اخلاق باید وجود داشته باشد. مرحوم برهان برای تأمین هزینه های مدرسه لرزاده چندین بار خانه اش را گرو گذاشت چون به شدت به بحث روحانیت اهمیت می دادند. من در میان همه اساتیدم مرحوم برهان را هیچگاه فراموش نمی کنم. معمولا خانه های کنار مسجد ارزان است، اما نوع سلوک و اخلاق مرحوم برهان باعث شد که خانه های اطراف مسجد لرزاده دو برابر قیمت پیدا کند و مؤمنان علاقمند بودند که در کنار مسجد خانه بخرند و این از برکات و زحمات ایشان بود که وی را به الگو تبدیل کرد.
 
آیت الله مهدوی کنی در پایان به ائمه جماعات حاضر در این مجلس تأکید کرد: مهمترین چیزی که برای روحانی لازم است تعلیم و تربیت است ولو اینکه مسجدتان حجره نداشته باشد اما چند بچه را بیاورید و آنها را درس بدهید.
 
بزرگداشت شخصیتهای برجسته و تأثیرگذار در حوزه مسجد
 
در بخشی از این مراسم، حاج علی اکبری رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز طی سخنانی به جایگاه و نقش مرحوم آیت الله برهان در بحث مسجد و روحانیت تأکید کرد.
 
وی با اشاره به برگزاری سلسله همایشهایی در راستای معرف و بزرگداشت ائمه جماعات  استان تهران؛ افزود: این جلسات به همت خود امام مسجد و مسئولان محلی و با حمایت امور فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار می شود. در صدر هدفهای ما قدرشناسی از کسانی است که با محور قرار دادن خانه خدا و حفظ پایگاه دین و نشر معارف دینی و قر آنی یعنی مساجد توانستند منشأ خدمات معنوی ، علمی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... فراوانی شدند.

 

نظر شما
پربیننده ها