به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس، سردار «علی باباخانی» رئیس پژوهشکده تاریخ، ادبیات و فرهنگ دفاع مقدس در آئین رونمایی از پنج کتاب دفاع مقدس که پیش از ظهر امروز در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد، اظهار کرد: برای انعکاس واقعیت دفاع مقدس بخش زیادی از رخدادها باید منتشر شود تا یک محقق بتواند تصویر واقعی از دفاع مقدس را به دست بیاورد.
وی افزود: ما در گردآوری اسناد وظیفه سنگینی داریم که این کار از عهده یک نهاد یا سازمان برنمیآید. بسیاری از رزمندگانی که این اسناد را دارند با گذشت زمان از نظر هوش و حافظه دچار ضعف میشوند، بسیاری دیگر نیز فرصت بیان این موارد را ندارند و تعدادی دیگر نیز به مرور انگیزههایشان کاهش مییابد.
رئیس پژوهشکده تاریخ، ادبیات و فرهنگ دفاع مقدس گفت: بیش از ۹۵ درصد اسناد دفاع مقدس اسناد شفاهی هستند، که در سینه رزمندگان محفوظ مانده است.
سردار باباخانی ادامه داد: بین خاطرهنویسی و تاریخ شفاهی به تفکیک علمی قابل دفاع نرسیدهایم. ما باید به سراغ فرماندهان و تمام اقشار جامعه که در جنگ حضور داشتند، برویم.
وی گفت: برای کسانی که اهل مطالعه باشند منابع بسیار ارزشمندی وجود دارد. پژوهشگران از سال ۹۰ تاریخ شفاهی را مورد بررسی قرار دادهاند و باید از این منابع در حال زوال، مطالب ارزشمندی گردآوری کرد.