قاضی در گفت‌و گو با خبرگزاری دفاع مقدس مطرح کرد

حضور ارتش در روزهای مقاومت خرمشهر نادیده گرفته شده است

نویسنده کتاب "اولین روزهای مقاومت" گفت: از پایداری و مقاومت مردم خرمشهر بسیار گفته و شنیده شده است، اما باید گفته شود که ارتش نیز به عنوان یک نیروی نظامی و با تاکتیک های خود به مقاومت و جنگیدن با دشمن حضور داشته است.
کد خبر: ۲۰۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۸ - 02June 2014

حضور ارتش در روزهای مقاومت خرمشهر نادیده گرفته شده است

مرتضی قاضی، نویسنده کتاب "اولین روزهای مقاومت" در گفت و گو با خبرگزاری دفاع مقدس اظهار کرد: این کتاب روایتگر مقاومت درجه داران ارتشی پادگان دژ در مقاومت خرمشهر است.

 وی با اشاره به پادگان دز افزود: پادگان دژ جایی بود که  درجه داران پادگان در آن مستقر بودند و این پادگان چند گیلومتر دژ مرزی  داشت.

قاضی با اشاره به روند کتاب تصریح کرد: سرهنگ عبدالله صالحی ازدرجه داران پادگان دژ در اولین روزهای مقاومت خرمشهر در شهر حضور داشت و پس از 16 روز مقاومت مجروح و به بیمارستان منتقل شد.

نویسنده کتاب"اولین روزهای مقاومت" خاطرنشان کرد: وی خاطرات خود را سالها پیش مکتوب و تحویل روایت فتح داده بود که به دلیل حجم اندک کار، مصاحبه های تکمیلی انجام و خلاءهای موجود رفع شد.

وی ادامه داد: روایتهای سرهنگ صالحی تنها 15 روز از این واقعه را در بر می گرفت،  و چون قالب روایت، روایت نزدیک بود تصمیم گرفتیم ادامه روزهای مقاومت را از زبان محمدرضا ابراهیم دخت از افسران ارتشی پادگان دژ پی بگیریم.

نویسنده کتاب "اسارت در هور" اذعان کرد: این کتاب روایت گر روزهای مقاومت خرمشهر از دیدگاه افسران و درجه داران ارتشی است که علاوه بر ذکر خاطرات مشترک در موقعیتهای مختلف به روایت مشاهدات خود می پردازند.

قاضی با انتقاد از عملکرد برخی از افراد در انتشار برخی از روایات مربوط به روزهای اول مقاومت خرمشهر ادامه داد: متاسفانه حضور ارتش در روزهای مقاومت خرمشهر نادیده گرفته شده است و فقط به این نکته اشاره شده که ارتش هم حضور داشت.

وی گفت: از پایداری و مقاومت مردم خرمشهر بسیار گفته و شنیده شده است، اما باید گفته شود که ارتش نیز به عنوان یک نیروی نظامی و با تاکتیک های خود به مقاومت و جنگیدن با دشمن حضور داشته است.

نویسنده کتاب "اولین روزهای مقاومت" افزود: این در صورتی است که تکاوران نیروی دریایی در صحنه حضور داشتند و نزدیک به 40 نفر و شاید هم بیشتر شهید دادند و حتی در مقطعی عراق با ورود به پادگان دژ ارتشیها را قتل عام کردند. باید ذکر شود که وظیفه ارتش در مقاومت شهر خرمشهر، کاری تخصصی بود و ارتش برای چنین روزهایی دورهای سختی را پشت سر گذاشته بود.

قاضی خاطر نشان کرد: این کتاب در دو بخش تالیف شده که بخش خاطرات مربوط به محمدرضا ابراهیم دخت به قلم خودم و خاطرات سرهنگ عبدالله صالحی به قلم سید حسین یحیوی است و خاطرات در کتاب از زبان راوی و اول شخص بیان شده است.

نظر شما
پربیننده ها