به گزارش دفاع پرس از استان مرکزی، پس از پیمودن مسیری 15 دقیقهای از مرکز شهر به خیابانی پر رفت و آمد می رسیم به ساختمانی سه طبقه در قسمت انتهایی بوستانی قدیمی که در دل تمام رفت و آمدها خودنمایی می کند. سر در آن دو تابلوی بزرگ نصب شده که نشان می دهد دو کتابخانه عمومی و تخصصی در یک ساختمان فعالیت می کنند.
با رسیدن به در اصلی ساختمان، فلشی محل کتابخانه تخصصی دفاع مقدس را نشان می دهد. سکوت حاکم بر فضا نخستین استقبال کننده از ما می شود.
همه چیز که دستخوش تغییر شود کتابخانه هنوز هم که هنوز است رنگ و بوی گذشته را دارد و هنوز بوی کاغذ، صدای ورق ها و سکوت حاکم بر فضایش تو را با خود به سفر زمان می برد و با لمس هر برگ از کتاب ها می توانی سیراب از عطش خواندن و مطالعه کردن شوی..
خانم کتابدار هنوز هم فکر می کند که ما برای عضویت و یا پژوهش به کتابخانه آمده ایم اما نگاهش پرسش های دیگری را به دنبال دارد.
غرق شدن در لابه های قفسه های کتاب زمان را به تندی می گذراند و صدای نرم آهسته خانم کتابدار ما را به ساختمان کتابخانه باز می گرداند که کنار گوشمان می گوید: «اگر می توانم شما را برای یافتن کتاب مورد نظرتان یاری دهم» که پس از رد و بدل شدن کلماتی خود را به خبرنگار دفاع پرس اینگونه معرفی می کند و می گوید: من الهام قائمی زاده هستم که در سال 83 پس از کسب مدرک فوق لیسانس در رشته کتابداری و اطلاع رسانی از سال تاسیس نخستین کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان مرکزی که به سال 84 باز میگردد به عنوان مسئول این کتابخانه در این حرفه مشغول به کار شدم و تابه امروز نیز همانند همان روزهای آغاز فعالیت خود همچنان به کارم عشق و علاقه داشته و خدمت رسانی در این حوزه را رسالتی سنگین می دانم.
وی ادامه می دهد: تخصصی بودن کتابخانه دفاع مقدس خوشبختانه مرجعی مستند برای آن دسته از علاقه مندان و پژوهشگرانی باشد که به دنبال کسب اطلاعات در حیطه جنگ تحمیلی و تاریخ هشت سال دفدع مقدس باشد.
قائمی زاده به عنوان یکی از کتابداران فعال در حوزه دفاع مقدس مهم ترین دغدغه اش را انتقال سینه به سینه تاریخ جنگ و دفاع مقدس عنوان می کند و می گوید: دفاع مقدس ناب ترین و طلایی ترین دوره در تاریخ کشور است که رشادت های شهیدان و ایثارگران توانست زیباترین تصاویر را در آلبوم آن جای دهد و امروز که نزدیک به 30سال از آن روزها می گذرد باید با مکتوب کردن آن وقایع آنها را به عنوان گنجی گران بهاء برای نسل های بعدی نگه داریم.
مسئول کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان مرکزی تصریح می کند: کتاب همچون قالیچه سلیمان نبی می تواند خواننده را سوار بر خود کرده و به اعماق تاریخ ببرد و در سطر سطر خود در گوش خواننده حقیقت را نجوا کند.
درب کتابخانه تخصصی دفاع مقدس چه زمانی به روی مردم باز شد
این مرکز در آذرماه سال 1384 فعالیت خود را با تعداد 500 جلد کتاب در حوزه تخصصی دفاع مقدس آغاز کرد و تابه امروز خوشبختانه توانسته موجودی خود را به 8هزارو 860 جلد کتاب و 3 هزارو 831 عنوان کتاب ارتقاء دهد.
وی در ادامه می گوید: ما در این مرکز نزدیک به 264 نشریه از ابتدای جنگ تا به امروز داریم که تعداد 1500 نفر در آن عضو هستند.
قائمی زاده در پاسخ به خبرنگار دفاع پرس در ارتباط با بیشترین تعداد مراجعه کنندگان به این مرکز می گوید: اقشار مختلفی از دانش آموزی، زنان خانه دار، کودکان و نوجوانان به این مرکز مراجعه می کنند که در میان آنها بیشتر افرادی که فعالیت های پژوهشی و تحقیقی در حیطه جنگ تحمیلی دارند می توانند موارد مورد نظر خود را یافت کنند که در این راستا نیز 30 عنوان کتاب مرجع و 10 پایان نامه در این مرکز وجود دارد.
مسئول کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان مرکزی تصریح می کند: از میان عناوین موجود 110 عنوان کتاب مربوط به نویسندگان استان مرکزی است که همگی آنها در این کتابخانه وجود دارد.
وی با ورود به بحث رزآمد بودن کتب این نکته را یادآور می شود که به روز بودن کتاب های موجود در کتابخانه به ویژه در کتابخانه های تخصصی عاملی مهم و ارزشمند در موفقیت آنان است که میتواند سبب ارتقاء هرچه بهتری آنان در مسیر ارائه خدمات آنان به مراجعه کنندگان باشد.
چگونه عضو کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان مرکزی شوممسئول کتابخانه تخصصی دفاع مقدس استان مرکزی در ادامه صحبت های خود به شرایط عضویت و نحو انجام این کار اشاره می کند و می گوید: هر فرد با داشتن دو قطعه عکس ، یک عدد فتوکپی شناسنامه و مبلغ 20هزار ریال می تواند کارت عضویت را دارا شود که این شرایط برای خانواده های شهداء و ایثارگران استان مرکزی رایگان است.
ساعت نزدیک به ظهر است و آفتاب پاییزی از پشت پنجره های کتابخانه های بر روی فقسه های کتاب می تابد که مراجعه کننده دیگری همراه با چندین جلد کتاب با سرعت وارد و ما با چندین جلد کتاب جدید از در خارج می شویم...
ساعت نزدیک ظهر است و من بی درنگ به یاد دوران کودکی آفتادم و آن شعری که برایم نوستالژی دارد..
من يار مهربانم