به گزارش دفاع پرس از مشهد، به دنبال برگزاری جلسات تاریخ شفاهی و بازخوانی عملیات ها و رخدادهای دفاع مقدس توسط اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، جلسه تشریح نحوه ساخت و مشکلات پیشروی مجموعه سازنده قایق های عساکره در سال1363 قبل از عملیات بدر، با حضور جمعی از دستاندرکاران طراحی این قایق در مرکز فرهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی برگزار شد.
توضیحاتی پیرامون ساخت قایق عساکره
با توجه به طرحریزی عملیات آبی خاکی بدر و عدم دسترسی به زمین مسطح و لزوم استفاده از قایق های تخصصی که قدرت استقرار قبضه خمپاره انداز را در خود داشته باشد، رزمندگان را بر آن داشت که به فکر ساخت قایق هایی با قدرت بالا که قابلیت جابجایی انواع قبضه خمپاره انداز و شلیک خمپاره را داشته باشد، بیفتند.
بخشی از طراحی و ساخت این قایق را نیروهای خراسانی بر عهده داشتند که با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) ساخت 700 عدد از آن را در سال 1363 در کارخانه کشتی سازی در دو شهر بندری بوشهر و بندرعباس آغاز کردند. در این بین، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف نیز در رفع اشکالاتی که در روند ساخت قایق عساکره پیش می آمد مجریان طرح و سازندگان را یاری می کردند.
ساخت قایق های عساکره، 6 ماه به طول انجامید به نحوی که قایق های ساخته شده خود را به عملیات بدر رساندند.
ساخت این قایق بکلی سری بود و نمی خواستند در مکالمات بیسیم مستقیم از ساخت آن نامی برده شود لذا از عنوان عساکره یاد می کردند و همان شد که این اسم بر روی این نوع قایق ماندگار شد.
در ساخت قایق عساکره، با توجه به محدودیت زمانی کلیه نیروها اعم از طراحان، سازندگان و مجریان طرح با یک حرکت جهادی سه شیفت، کار می کردند.
ساخت قایق عساکره در دوران دفاع مقدس فتح بابی شد تا رزمندگان اسلام در اندیشه طراحی و تولید قایق هایی با توانایی و قدرت بالاتر که قابلیت استقرار و حمل ادوات نیمه سنگین را داشته باشد، باشند و این فکر را عملیاتی کرده و با تولید قایق های تندرو از آنها در سالهای بعدی جنگ نیز استفاده کنند.
ساخت قایق های عساکره که از ابتکارات رزمندگان اسلام در شرایط تحریم اقتصادی ایران اسلامی در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی بود می تواند الگوی مناسبی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی باشد.
لازم به ذکر است که برادران حمامی و همکارانشان در زمینه ساخت و تولید قطعات مربوط به ادوات نظامی کمک شایانی به دفاع مقدس کردند و با ابتکارت خود در زمینه تطبیق و هدایت آتش در واحدهای ادوات خراسان موفقیت های چشمگیری را برای رزمندگان اسلام به ارمغان آوردند.