ایستگاهی که به قول گردانندگان آن، عمود صفر است؛ در مسیر نجف تا کربلا، به فواصل معین چراغهای روشنایی معابر وجود دارد که هر کدام با یک عدد شماره گذاری شدهاند؛ بنابراین چون این چراغهای روشنایی به نام عمود شناخته میشوند، محل برپایی ایستگاه صلواتی در فرودگاه امام که اولین محل عبور به سمت راهپیمایی نجف تا کربلا از طریق هوایی است را عمود صفر نام گذاشتهاند.
به گفته گردانندگان آن، هر چند برخیها با برپایی این ایستگاه صلواتی مخالف بودند ولی همت و پشتکاری که برای برپایی این ایستگاه صلواتی بود، برپا شد و استقبال خیلی خوبی هم از آن به عمل آمده به نحوی که روزی به صورت میانگین سه میلیون تومان نذورات و هدایای فرهنگی به زائران ارایه میشود، البته تمامی این هزینهها توسط خیرین صورت میگیرد، به عبارت دیگر یک ریال هم از بودجه سپاه استفاده نمیشود.
وحید مهدی پور که مسئول ایستگاه صلواتی است در ادامه میگوید: این ایستگاه صلواتی از 19 آبان فعالیت خود
را آغاز کرده و با توجه به اینکه تمام مسافران پروازهای نجف و بغداد از سالن ترانزیت A عبور میکنند و
روزانه شش هزار نفر از تهران به سمت عتبات میروند، این ایستگاه در سالن A برپا و به میزان پیش بینی شده مسافران به ارائه خدمات میپردازد.
فضاسازیهای محیطی که در سالن ترانزیت A فرودگاه انجام شده در نوع خود جالب است و شاید موردی که به چشم میآید نصب بنری برای نگارش دل نوشتههای زائران است؛ زائران با عبور از مقابل این بنر که بر روی دیوار نصب شده، اندکی تامل میکنند و با خواندن برخی دل نوشتههای زائران، آنها نیز ترغیب میشوند تا یادگاری از خود برجای بگذارند و حتی برخیها با این دلنوشتهها عکس «سلفی» میگیرند.
یکی از کسانی که بر روی این بنر یادگاری بر جای گذاشت، سردار محسن کاظمینی فرمانده سپاه تهران بزرگ بود؛ سردار کاظمینی که به همراه تعدادی از دوستان و همکاران خود قصد داشت به سفر اربعین عزیمت کند، قبل از رفتن دلنوشتهای از خود برجای گذاشت.
البته در قسمتی از سالن نیز دفتر یادداشتی گذاشته شده بود که برخیها همچون ابراهیم حاتمی کیا و مهدی چمران در این دفتر دستخطی بر جای گذاشته بودند.
ایستگاه صلواتی با نمایی از حرم
حضرت زینب(س) و پرچمهای متبرک شده حرم امام حسین(ع) طراحی و تزیین شده است و سالن
ترانزیت و ورودی سالن نیز با کتیبههای حاوی شعائر دینی پوشانده شده تا بیانگر
تفاوت بین دو بخش عمومی و ترانزیت سالن فرودگاه امام خمینی(ره) باشد.
در کنار نقشه موکبها و مسیر راهپیمایی اربعین، ادعیه و زیارت نامههایی هم مانند زیارت نامه اربعین و دعای امام رضا(ع) برای حضرت مهدی(عج) و زیارت عاشورا به زائران تقدیم میشد.
فرودگاه امام خمینی(ره) فرودگاهی بین المللی است و روزانه 120 پرواز ورودی دارد، مهدوی پور در این راستا میگوید: بنرهایی هم به زبانهای عربی و انگلیسی در وصف امام حسین(ع) نصب شده است و لوحهای فشردهای نیز با عنوان «WHO IS HUSSAIN» میان این مسافران توزیع میشود.
این اقدامات تاثیراتی هم در بین مسافران خارجی داشته به عنوان نمونه مسافری از استرالیا وقتی با چنین صحنهای روبرو میشود و با توضیحاتی که دریافت میکند، از مسئولان ایستگاه صلواتی میخواهد تا نام او را به عنوان مدافع حرم ثبت کنند.
یکی از خانمهایی که در یکی از شرکتهای هواپیمایی کشورمان مشغول به کار است هم وقتی این شور و اشتیاق و فعالیت ایستگاه صلواتی و دلنوشتههای زائران را میبیند، تصمیم می گیرد بعد از گذشت 12 سال که بر سر مزار برادر شهیدش نرفته، در بازگشت از فرودگاه مستقیم بر سر مزار برادر شهیدش برود.