وی افزود: علاوه بر این طراحی و تدوین برنامههای کوتاه مدت یک سالهای نیز تدوین شده تا بتواند تنگناهای موجود در این بخش را رفع کند و در کنار آن طرح اصلاح گلوگاههای شبکه آب شهری هم دنبال میشود.
محمودی با اشاره به وجود محدودیتهای مالی برای اجرای برخی طرحها، ادامه داد: توان مالی که بتوانیم برخی راه کارها را اجرا کنیم وجود ندارد، لذا به دنبال آن هستیم تا در رایزنی با سازمان برنامه و بودجه بتوانیم برای سال آینده با تخصیص اعتبارات مورد نیاز، طرحهای مقابله با کم آبی را به خوبی اجرا کنیم.
وی سپس در خصوص مهار آبهای سطحی در مناطق مرزی، عنوان کرد: وزارت نیرو خبرهای خوبی در خصوص مهار روان آبهای مرزی دارد اما اطلاع رسانی در این خصوص با مصوبه شورای عالی امنیت ملی ممنوع است.
قائم مقام وزیر نیرو همچنین اضافه کرد: ما در بحث آبهای زیر زمینی 609 دشت داریم که از این تعداد برداشت آب از حدود 300 دشت دیگر امکان ندارد، زیرا بیش از ظرفیت برداشت شده اما در دشتهای دیگر مطالعاتی انجام شده تا میزان برداشت از هرکدام مشخص شود.
وی در ادامه به طرح تعادل بخش آبهای زیر زمینی اشاره کرد و گفت: آبهای سطحی از طریق سطحهای متعددی مهار میشوند که این باعث مهار سیلابهای شده، مانند سد گلستان که با افتتاح آن خسارات در مناطق پایین دست کاهش یافته است.
محمودی در خصوص انتقال آب از دو دریای خزر و عمان به مناطق مرکزی کشورمان هم اظهار داشت: برای انتقال آب از هر منبعی باید ابتدا در محل مورد نظر مسایل زیست محیطی را پیش بینی کرده باشیم و سپس در طول مسیر نیز مسایل فنی آن را لحاظ کرده و در مقصد هم هدف را محقق شده بدانیم.
وی افزود: بر این اساس انتقال آب از دریای شمال به دشت مرکزی کشور محدود به سمنان شده البته طرح از گذشته نیمه اجرایی شده بود که در حال حاضر مباحث کارشناسی و تصمیم گیری آن با کمک سازمان محیط زیست پیش میرود.
قائم مقام وزیر نیرو ادامه داد: اما این طرح در حوزه دریای عمان نیز بر اساس نتیجه مطالعات زیستی و رعایت مسایل مورد اشاره تصمیم گیری خواهد شد، البته استفاده از دریای جنوب در اولویت بالایی قرار دارد چرا که غیر از ما، کشورهای دیگری از این حوزه در حال استفاده هستند. ضمن اینکه ما به نسبت وسعت کشورمان از این پتانسیل کمتر استفاده کردیم بنابراین حداقل باید برای شهرهای ساحلی از این منبع استفاده کنیم که این در استراتژیهای ما قرار دارد.
انتهای پیام/231