نماینده کمیته بین المللی صلیب سرخ جهانی در قم مطرح کرد؛

ضرورت توجه به کرامت انسانی و حفاظت از اماکن مذهبی در جنگ‌ها

مشاور حقوقی و مشاور امور اسلامی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی بر ضرورت توجه به کرامت انسانی و حفاظت از اماکن مذهبی در جنگ ها تاکید کردند.
کد خبر: ۲۱۶۹۲۰
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۶ - 10December 2016

به گزارش دفاع پرس از قم، دیوید تاک در دومین روز کنفرانس بین‌المللی اسلام و حقوق بشردوستانه در تالار همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی قم، خاطرنشان کرد: قوانین بشر دوستانه برای حمایت از گروه‌ها و افراد در جنگ‌ها تدوین‌شده و در این راستا باید افراد و نیروهای نظامی آموزش داده شوند تا احترام به حقوق بشردوستانه به‌صورت مطلوب رعایت شود.

وی با اشاره به حقوق افرادی که به‌عنوان زندانی جنگی حبس شده‌اند و یا زنان، خبرنگاران، افراد غیرنظامی و کسانی که در سرزمین‌های اشغالی زندگی می‌کنند، گفت: همه این افراد دارای حقوق خاصی هستند که باید رعایت شود و بین افراد با نظامیان وجه تمایز قائل شد.

مشاور حقوقی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی تأکید کرد: تکلیف کسانی که در جنگ‌ها دخالتی ندارند مشخص است و باید بین افراد نظامی با مسؤولان محلی، پلیس و نظامیان وجه تمایزی قائل شد و این افراد نباید در جنگ‌ها مورد هدف قرار بگیرند.

تاک به تکلیف کسانی که پیش از این سابقه نظامی داشته و اکنون نظامی نیستند، اشاره و بیان کرد: افرادی که تا چندی پیش جنگجو محسوب شده ولی امروز سلاح خود را به زمین گذاشتند، از زمره افراد حفاظت‌شده برشمرده می‌شوند و تکلیف خاصی در قانون برای آن‌ها مشخص شده است.

وی با تأکید بر اینکه کمیته صلیب سرخ، شرکت در مخاصمات را به‌صورت دقیق تعریف کرده است، عنوان کرد: باوجود این هنوز چالش‌های جدی پیش روی ما قرار دارد، به‌صورت مثال باید گفت که در خاورمیانه برخی کارخانه‌ها به تولید پول اقدام می‌کنند تا دشمن بتواند به جنگ و درگیری ادامه دهد.

مشاور حقوقی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی اضافه کرد: برخی هم هستند که به‌شیوه غیرمستقیم به جنگ‌ها کمک می‌کنند که این‌ها همان نقاط خاکستری هستند و باید به صورت جدی در مورد آنها اندیشه کرد.

تاک با اشاره به ممنوعیت برخی مکان‌ها در افزایش توان جنگی طرف مقابل گفت: مراکز دینی و مذهبی از زمره مکان‌هایی هستند که باید از آن‌ها به‌صورت کامل حفاظت شود.

وی با تأکید بر اینکه باید فعالیت‌های بشردوستانه به نفع قربانیان جنگ‌ها و درگیری‌های مسلحانه باشد، خاطرنشان کرد: در این راستا باید به کسانی از جنگ دچار ضرر و زیان شده‌اند دسترسی مستقیم وجود داشته باشد تا فعالیت‌های مناسب و به نفع قربانیان انجام شود.

احمد الداوودی مشاور امور اسلامی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز در این کنفرانس اظهار کرد: دین اسلام به کرامت انسانی بسیار اهمیت می‌دهد و آن را مورد توجه قرار داده است به همین دلیل ممنوعیت مثله کردن اجساد را مطرح کرده و دستور داده حتی اجساد دشمنان نیز باید دفن شود، زیرا عدم دفن اجساد هتک حرمت محسوب می‌شود.

وی بابیان اینکه اسلام در مورد جنگ قواعد خاصی را بیان کرده است، تصریح کرد: سرقت اموال جنگی از جمله مواردی است که از سوی اسلام نهی و مورد تحریم قرارگرفته و بر ضرورت اصل وفای به عهد در اسلام تأکید کرده است.

مشاور امور اسلامی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ ادامه داد: بر اساس قواعد اسلامی وفای به عهد با فریب و نیرنگ در جنگ متفاوت است و همچنین برای غیرنظامیان و کسانی که در جنگ دخالتی ندارند حرمت بسیاری قائل شده و تعرض به جان، مال و ناموس آنان نهی شده است.

الداوودی ادامه داد: ساختمان‌هایی که در اختیار امدادگران و کادرهای درمانی است نباید مورد تجاوز قرار بگیرد ولی ساختمان‌هایی که در اجازه دشمن برای جنگ قرار گیرد می‌تواند هدف قرار گیرد که این مسأله از قوانین جنگ است و فقهای اسلامی نیز آن را متذکر شده‌اند.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی حقوق بشردوستانه گفت: نوع سلاح‌هایی که در جنگ به کار گرفته می‌شود و ممنوعیت استفاده از ابزارهای مانند منجنیق، آتش زدن برخی از اسرای دشمن و... از مواردی است که همواره مورد چالش بوده است.

مشاور امور اسلامی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با ابراز نگرانی از استفاده سوء نسبت به برخی از احکام، بیان کرد: متأسفانه برخی به غیرنظامیان تعرض کرده و همچنین به‌جای استفاده از سلاح‌های ابتدایی از سلاح‌های کشتارجمعی در جنگ‌ها بهره می‌برند.

الداوودی در بخش پایانی سخنان خویش به مقوله ناخوشایند و غیرانسانی حمله به سپرهای انسانی به‌قصد دستیابی به دشمن و شبیخون زدن در شب اشاره و خاطرنشان کرد: این موضوع نیز از جمله مسائلی است که حقوق بشردوستانه در آن نادیده گرفته‌ شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار