روحانی در دیدار رهبر انقلاب با جمعی از میهمانان خارجی، مسوولان و مردم:

اندوه برخی دولت‌های اسلامی از موفقیت ملت سوریه و عراق شگفت‌انگیز است

رییس‌ جمهور در دیدار مقام معظم رهبری با جمعی از سفرای کشورهای اسلامی، میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی، سران کشوری و لشکری و اقشار مختلف مردم، اوضاع فعلی منطقه و جهان اسلام را بسیار نگران‌کننده دانست و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار ملت‌های مظلوم در برابر تروریسم ایستاده و خواهد ایستاد.
کد خبر: ۲۱۷۹۴۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶ - 17December 2016
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «حجت‌الاسلام حسن روحانی» رییس جمهور در این مراسم که به مناسبت میلاد با سعادت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق (ع) در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، تصریح کرد: راهی جز همگرایی برای نجات جهان اسلام وجود ندارد چراکه واگرایی ما را از عظمت و پیشرفت باز خواهد داشت.

رییس‌ جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، بحران‌های موجود و هر گونه بحران جدید در منطقه را توطئه‌ای علیه وحدت و عظمت مسلمین می‌داند، گفت: آنچه برای ما در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت جهان اسلام اهمیت دارد، کاهش تهدید‌ها و افزایش فرصت‌ها و ظرفیت‌هاست و می‌توانیم در کنار یکدیگر مشکلات را حل کرده و به نقطه‌ای برسیم که قدرت اسلام در سایه سیره نبوی را به رخ جهانیان بکشیم و آن روز دور نخواهد بود.

روحانی ادامه داد: جای تعجب است که تا دیروز دشمنان اسلام به ساحت پیامبر (ص) حمله می‌کردند و بر پیروان ایشان آزار می‌رساندند، اما متأسفانه امروز عده‌ای با ادعای پیروی از پیامبر (ص)، جامعه را به ترور و خشونت آلوده کرده‌اند و به دروغ پیامبر و دین رحمت را به عنوان پیامبر و دین خشونت معرفی می‌کنند.

رییس‌ جمهور تأکید کرد: جای شگفت است که برخی دولت‌های اسلامی از موفقیت ملت و دولت مبارز با تروریسم اندوهگین هستند و گویی از پیروزی مردم و ارتش عراق و سوریه بر تروریست‌های آدمکش نگرانند.

روحانی با اشاره به اینکه «گویا آزادی مردم حلب، برخی دولت‌های اسلامی را خوشحال نکرده بلکه آنان را غمگین کرده است!»، افزود: آیا پیامبر (ص) ما را به چنین راهی دعوت کرد؟ و آیا راه و سیره پیامبر (ص)، جز مبارزه با ظلم و تجاوز بود؟

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه گسترش امنیت و رفاه در جامعه اسلامی، افتخار جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: امروز شاهدیم به جای اینکه برخی دولت‌های اسلامی به فکر مردم مظلوم سوریه و مجروحان حلب باشند، از سرنوشت تروریست‌ها نگرانند.

روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار رضایت بخش گزارش رسمی بانک مرکزی مبنی بر رشد اقتصادی ۷. ۴ در ۶ ماهه اول سال جاری، کاهش آمار آسیب‌های اجتماعی و افزایش آمار و ارقام اعتقاد بیشتر جوانان به اساس دین و معنویت در ماه مبارک رمضان، و نیز عشق و شور به خاندان نبوت در ماه محرم با هدایت‌های مقام معظم رهبری، تأکید کرد: این به معنای افتخار جامعه اسلامی است و دولت برای ساماندهی اقتصادی در چارچوب و اصول اقتصاد مقاومتی حرکت می‌کند.

رییس‌ جمهور با بیان اینکه اقتدای به سیره اخلاقی و اعتدالی پیامبر اسلام (ص)، رشد مادی و معنوی به ارمغان می‌آورد، ادامه داد: بحمدالله در بخش روحیه ایستادگی ملی و اخلاق نیز شاهد چنین رشدی هستیم.

روحانی در ابتدای سخنان خود با تبریک و تهنیت میلاد پیامبر عظیم‌الشأن اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و ولادت با سعادت فرزند برومندش امام جعفر صادق (ع) به سفرای کشورهای اسلامی، میهمانان کفرانس وحدت اسلامی، همه ملت بزرگ ایران، مسلمانان جهان و بویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی، ادامه داد: امروز زادروز پیامبر اسلام (ص)، اخلاق و اعتدال است که به حق، همه سرزمین حجاز و سراسر جهان را نورانی کرد که «جاء الحق و زهق الباطل.»

رییس‌ جمهور با بیان اینکه امروز، روز کمال فضایل اخلاقی و اعتدال است، اظهار داشت: مولود امروز صلح، سلام، عزت، عظمت و آزادگی را برای جهانیان به ارمغان آورد.

روحانی با بیان اینکه پیامبر عظیم‌الشأن (ص) مسیر هدایت و سعادت عمومی را بر روی مردم گشود، گفت: از دیدگاه پیامبر (ص) وارد جرگه مسلمانی شدن، سهل و آسان بود. ایشان به ادای شهادتین اکتفا می‌کرد و آن کس که اسلام می‌آورد را در جمع مسلمانان از حقوق برابر برخوردار می‌کرد.

روحانی گفت: در صدر اسلام برخی از روی ترس و یا سیاست مسلمان می‌شدند و پیامبر (ص) به باطن اشخاص آگاه بود، اما هرگز باطنشان را به رخ آن‌ها نکشید. حال آنکه قلب مقدس ایشان مخزن اسرار بود.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه پیامبر اکرم (ص) شخصیتی بود که به قوه عصمت مجهز بود، اما در عین حال هیچ‌گاه خود را از مشورت بی‌نیاز نمی‌دانست، تصریح کرد: مشروعیت‌ ایشان الهی و در حد اعلا بود، اما خود را بی‌نیاز از مقبولیت نمی‌دانست. بشارت و پاداش برای مردم فراوان و تنبیه‌اش اندک بود. جذب را در اوج و دفع را در حداقل روا می‌داشت.

روحانی تصریح کرد: حضرت محمد مصطفی (ص) به هدایت مردم مشتاق بود و در این راه رنج و محنت فراوان ‌برد.

رییس‌ جمهور با اشاره به اینکه اگر چه ابتدا فقرا به دین اسلام پیوستند و اغنیاء و اشراف کمتر به دین مبین اسلام مشرف شدند، اما پیامبر هرگز کینه ثروتمندان را به دل نگرفت و بر فقرا ستم یا اغنیاء را تحقیر نمی‌کرد، ادامه داد: ایشان حتی برای بازپس گرفتن اموال نامشروع ثروتمندان تنها به اجرای شریعت اکتفا می‌کرد و پا را فرا‌تر نمی‌گذاشت.

روحانی به اهمیت وحدت و انسجام جامعه از منظر پیامبر اکرم (ص) اشاره و تأکید کرد: پیامبر طبقه‌ای را بر طبقه‌ای ترجیح نداد و بر تنور اختلافات اجتماعی ندمید؛ او شخصیتی بود که مدینه را نه با زور و شمشیر، بلکه با بیعت و تدبیر اداره کرد و مرکز حکومت اسلامی قرار داد.

رییس‌ جمهور افزود: در روزگاری که اکثریت مردم مدینه مسلمان نبودند، اما ایشان با علم، حکمت و وفای به پیمانش به خوبی امنیت و انسجام اجتماعی را در مدینه مستقر کرد.

روحانی با بیان اینکه حتی اگر کفار و اهل کتاب به نبوت ایشان ایمان نداشتند، اما به صداقت، عقلانیت، حکمت و امانتداری پیامبر (ص) معتقد بودند، اظهار داشت: همه می‌دانستند، قضاوتش عادلانه است و هیچگاه فردی را بر فردی جز با معیار حق ترجیح نمی‌دهد.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه اعتدال پیغمبر در سراسر زندگی نه می‌ان‌داری بین ظالم و مظلوم و وسط‌ نشینی بین حق و باطل بود، بلکه اعتدالش انتخاب بهترین مسیر در احقاق حق، ‌ ترجیح عقل بر جهل، انصاف بر اجحاف و موازنه بین دنیا و آخرت بود.

روحانی تصریح کرد: اگر از اعتدال سخن می‌گوییم، تنها خود شخص پیامبر اسلام (ص) است، اگر چه همواره به فکر آخرت بود، اما دنیا گریز و دنیاپرست نبود و با همه احترام به معنویت به نظم، حسن خلق با همه، زیبایی و آراستگی اهمیت می‌داد.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه ایشان در کنار تشویق مردم به فضایل اخلاقی، ‌رفاه و پیشرفت مادی نیز توصیه می‌کرد، گفت: در مدینه پیامبر (ص) تنها معنویت و اخلاق نبود، بلکه امنیت و زندگی مردم از سایر شهر‌ها بیشتر بود.

روحانی گفت: پیامبر اکرم (ص) تضادی بین رشد فضایل اخلاقی با رشد و پیشرفت زندگی مادی انسان‌ها، قائل نبود و این‌ها را در کنار همدیگر می‌دید.

منبع: ایلنا

نظر شما
پربیننده ها