سردار وحیدی:

ناامنی‌های متعددی پیش روی جهان است/ لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های کویر و سواحل مکران

رییس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: جهان در آینده پیچیدگی‌ها و ناامنی‌های متعددی را پیش رو خواهد داشت.
کد خبر: ۲۱۸۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵ - 18December 2016
ناامنی‌های متعددی پیش روی جهان استبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرتیپ پاسدار «احمد وحیدی» رییس دانشگاه عالی دفاع ملی و رییس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی در آیین رونمایی از طرح ملی آمایش دفاعی - امنیتی کویر و بیابان با رویکرد استقرار جمعیت اظهار داشت: امروز آینده پژوهان اروپایی در پاسخ به چالش‌های پیش روی چندین انقلاب مانند انقلاب اقتصادی، فناوری، اجتماعی، دمکراسی و ژئوپلتیک را مطرح می‌کنند لذا در آینده پیچیدگی‌ها و ناامنی‌های متعددی را پیش رو خواهیم داشت.
 
وی افزود: آنچه برای دنیا پیش بینی می‌شود، هندسه قدرت جهانی و جایگاهی که ایران، امت و جهان اسلامی می‌تواند در آن ایفای نقش کند، است. براین اساس آسیای جنوب غرب به عنوان نقطه پیرامونی هندسه قدرت جهانی همواره مورد توجه قرار دارد.
 
سردار وحیدی گفت:‌ در کشور ما نیز انقلاب اقتصادی از مسیر نگاه نو به اقتصاد با پرداختن به اقتصاد مقاومتی به عنوان نظریه‌ای جدید مطرح است.
 
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی بیان کرد: ما ظرفیت‌های کشور را درست نمی‌شناسیم، به عنوان مثال در این رابطه می‌توان به آمار اکتشافات معدنی کشور اشاره کرد زیرا در این بخش فقط حدود 20 درصد معادن اکتشاف شده‌اند و مابقی فعال نشده‌اند.
 
وی ادامه داد: یکی از ظرفیت‌های ما وجود سواحل دریای عمان و مکران است اما علی رغم اینکه 2 هزار و هفتصد کیلومتر در جنوب ساحل داریم، متاسفانه نتوانستیم از این ظرفیت به خوبی بهره برداری کنیم.
 
سردار وحیدی عنوان کرد: حوزه کویر نیز که در پس کرانه‌های دریای عمان قرار دارد، یکی از همین حوزه‌ها است؛ چون با وجود آن که 64 درصد کشور را کویر در بر گرفته ولی برای استفاده از این حوزه برنامه‌ای نداریم به همین دلیل یکی از نقاط تمرکزی مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی شناسایی و توجه به سواحل مکران و کویر جنوب و جنوب شرق کشور است.
 
رییس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم که حداقل 9 استان کشور را کویر فراگرفته که اگر به بهره برداری از کویر توجهات لازم صورت گیرد، می‌تواند حداقل موجب عمران و آبادانی این استان‌ها شود اما متاسفانه به این ظرفیت موجود، نگاه ناباوری وجود دارد در صورتی که کشوری مثل آمریکا از بیابان‌های صخره‌ای خود نفت و گاز استخراج می‌کند، پس برای اینکه ظرفیت‌های کویری خود را بشناسیم و از آن بهره برداری کنیم نیازمند داشتن نگاه باورمندانه به ظرفیت‌های موجود و ترکیب فناوری با اقتصاد هستیم.
 
وی تصریح کرد: این نگاه و لیستی از سایر مسائل موجب شده تا مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی به این موضوع نسبتا فراموش شده، تمرکز کند چرا که تاکنون در این حوزه کار در خور توجهی صورت نگرفته است. بر این اساس 700 پروژه تعریف شده که پیش بینی می‌شود تا یک هزار پروژه افزایش یابد.
 
سردار وحیدی در پایان گفت: اگر کارهای بزرگ در کشورمان به درستی تقسیم شوند بسیاری از مسائل کشور حل می‌شود؛ امری که متاسفانه در کشور به درستی صورت نمی‌گیرد. 
 
انتهای پیام/231
نظر شما
پربیننده ها