خسرو معتضد:

شعبان بی مخ نقشی در کودتای 28 مرداد نداشت

خسرو معتضد، تاریخ نگار کشورمان معتقد است شعبان جعفری معروف به «شعبون بی مخ» برخلاف آنچه که می گویند، هیچ نقشی در کودتای 28 مرداد 1332 نداشت.
کد خبر: ۲۱۹۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۹ - 19August 2013

شعبان بی مخ نقشی در کودتای 28 مرداد نداشت

خسرو معتضد در گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری دفاع مقدس در آستانه سالگرد کودتای 28 مرداد اظهار داشت: برخی های می گویند شعبان جعفری تأثیر زیادی در کودتای 28 مرداد داشته که به هیچ وجه این سخن صحت ندارد چرا که وی به دلیل اینکه 9 اسفند ماه به خانه مصدق حمله کرده بود، در زندان بسر می برد.

وی ادامه داد: طبق رأی دادگاه نظامی، شعبان جعفری اسفند، فروردین، اردیبهشت و تیرماه در زندان بود بنابراین ایشان هیچ تأثیری در این کودتا نمی تواند داشته باشد.

معتضد خاطرنشان کرد: شعبان جعفری در گذشته از طرفداران دولت مصدق بود و در روز 13 آذرماه 1330 وقتی امیر تیمور کلالی تصمیم گرفت به حزب توده، روزنامه ها و کلوپ های آنجا حمله کند، از شعبان جعفری استفاده کرد و بعدها غائله ای با لباس شخصی ها  بلند شد که شعبان جعفری به خانه صلح وهمچنین مجامع توده ای ها حمله کرد و در جریانات این حادثه، یک سرهنگ شهربانی کشته شد.

معتضد گفت: البته شعبان جعفری آن سرهنگ را نکشت؛ با کشته شدن سرهنگ، همه بیدار شدند و تصمیم گرفتند که مسببان این حادثه و همچنین کسانی را که به زنان حمله می کردند را دستگیر و کتک بزنند. شعبان جعفری از آن موقع تحت تعقیب قرار گرفت و سپس دستگیر و به زندان افتاد.

معتضد ادامه داد: عکسی هم از شعبان جعفری بود که کنار دکتر فاطمی ایستاده که البته دکتر فاطمی می گفت این عکس مونتاژ است ولی روزنامه های خارجی این عکس را چاپ کردند و از آن موقع به بعد شعبان بی مخ که خیلی طرفدار دولت و مردم بود، هر جایی که توده های پا می گذاشتند به  آنجا می رفت و اوضاع را به هم می ریخت.

خسرو معتضد یادآور شد: شعبان جعفری سال 1323 در استخدام شهربانی درآمد و وی قهرمان ورزش های میدانی و باستانی بود.

وی اظهار داشت: شعبان جعفری به اتفاق سرهنگ به خانه مصدق حمله کرد و وی قصد داشت حتی سر  مصدق را از تن جدا کند که بعدها مصدق در دادگاه ارتش پس از ماجرای 28 مرداد اعلام کرد یکی با ورود به خانه من قصد داشت سرم را از تن جدا کند. این بود  که شعبان جعفری در دادگاه نظامی دوران مصدق به زندان محکوم شد و لذا شعبان ساعت 4 بعدازظهر روز 28 مرداد از زندان آزاد شد و وی هیچ نقشی در این کودتا نداشت.

معتضد خاطرنشان کرد: دولت برای اینکه از وجود شعبان جعفری که فرد گردن کلفتی بود در پاره ای از مواقع بهره ببرد، از ساعت 4 بعدازظهر وی را به خیابان ها می فرستاد تا بعد از گرفتن توده ای ها و زندانی کردن آنها، پیشانی شان را داغ کرده و روی پیشانی حک می کرد خائن.

معتضد گفت: دکتر مصدق در دادگاه نظامی حرف  خوبی زد؛ مصدق در آن زمان در دادگاه گفت کودتایی که بدون عملیات نظامی و خونریزی انجام شود بسیار مهم است و می گفت که این کودتا، کودتای نظامی و جنگی است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار