به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، بعد از انتخابات سال 88 و زاویه گرفتن برنامهریزی شده عدهای خاص، سبب بوجود آمدن حوادث تاثر برانگیزی در کشور شد. این حوادث در عاشورای حسینی همین سال با هتک حرمت به ساحت مقدس امام حسین (ع) به اوج خود رسید.
حماسه «9دی» پاسخی به این بیحرمتیها بود که در تاریخ ایران و حافظه مردم برای همیشه ثبت خواهد شد. با وجود بزرگی این حماسه و اهتمام نهادهای فرهنگی برای زنده نگه داشتن روز «9 دی» هنوز کارهای بسیاری وجود دارد که به آن پرداخت نشده است. با آنکه در حوزه کتاب آثار متعددی منتشر شده است؛ ولی در سایر حوزههای فرهنگی مثل سینما، تئاتر، هنرهای نمایشی و ... قدمی جدی برداشته نشده است.
اولیگارشی علیه جمهوری
کتاب «اولیگارشی علیه جمهوری» با عنوان فرعی «روزنوشتهای وقایع سیاسی سال 1388» نوشته «حسین بابازاده مقدم» تدوین و با تیراژ 2 هزار نسخه منتشر شده است.
این کتاب نوعی تاریخنگاری است که با استفاده از منابع خبری با دیدگاههای مختلف از رخدادهای سیاسی سال 1388 نوشته شده است. در تدوین این کتاب از اخبار رسانههای شاخص داخلی، بیگانه و معارضین نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده شده است. در حد امکان سعی شده تا هیچگونه دخل و تصرفی در متن نقلقولها صورت نپذیرد.
«اولیگارشی علیه جمهوری» وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و فتنه 88 را به صورت روزانه ثبت و ضبط کرده است و نویسنده با ارائهی تحلیلهای مختصر و مفید با رویکردی نظری در چهار بخش به ترتیب زیر به نگارش درآمده است.
فصل اول؛ «اولیگارشی یا جمهوری»
این فصل شامل روزشمار ماههای خرداد، تیر و مرداد است. در مقاله «اولیگارشی یا جمهوری» پس از طرح مقدمهای نظری از مفهوم جمهوری و ویژگیهای منحصربهفرد جمهوری اسلامی از دیدگاه نظری، چگونگی شکلگیری و تغییر رویه نیروهای سیاسی حامی کودتای انتخاباتی علیه اراده همگانی به رشته تحریر درآمده است.
فصل دوم؛ «ترمیدور ایرانی»
در فصل دوم کتاب که شامل روزشمار ماههای شهریور و مهر میباشد، تأملی است، در مفهوم برینتونی پایان انقلابها که در مقاله به نادرستی این طرز تلقی و البته خاص بودن گونهی ترمیدور در ارتباط با ایران و انقلاب اسلامی بحث شده است.
فصل سوم؛ «ائتلاف انحرافی»
این فصل شامل روزشمار ماههای آبان و آذر است. «ائتلاف انحرافی» نام یادداشتی است که تخیلات اصلاحطلبان و حامیان کودتای انتخاباتی در خصوص شکل دادن یک ائتلاف سهگانه شامل روحانیون، بازار و روشنفکران برای عملی شدن انقلاب سبز را مورد نظر قرار داده است.
در انتهای کتاب، در یادداشتی تحت عنوان «بحران تهران»، به این نکته اشاره شده که ناآرامیهای تهران و ادعاهای واهی کودتاگران به دیگر شهرهای کشور سرایت نکرد و عزمی ملی برای پایان دادن به بحران تهران شکل گرفت که منجر به سقوط جریان فتنه شد.
انتهای پیام/ 161