به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، نشست خبری دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور در تبیین سیاستها و برنامههای راهیان نور شمال غرب کشور، صبح امروز در محل ساختمان مرکزی راهیان نور برگزار شد.
سرهنگ نادر ادیبی دبیر ستاد مرکزی راهیان نور در این نشست با اشاره به آزادسازی پاوه گفت: دو استان کردستان و آذربایجان غربی که قبل از آغاز جنگ تحمیلی با سازماندهی عوامل بیگانه و عناصر ضد انقلاب داخلی مورد تهاجم قرار گرفتند که با پایداری و مقاومت، تلاش دشمنان که هدفشان جداکردن مردم کردستان از انقلاب و رهبری حضرت امام بود، ناکام گذاشتند.
وی ادامه داد: وفاداری مردم و جان فشانی های پیشمرگان کرد مسلمان تمام نقشه های دشمنان را خنثی کرد و با شروع جنگ تحمیلی و کمک های صدام به جریانات ضد انقلاب این تهاجمات شدت بیشتری پیدا کرد.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به جنایات دشمن در جنگ تحمیلی افزود: بمبارانهای پی در پی کردستان در سال 63، به شهادت رسیدن بیش از 260 نفر در بانه در طول یک روز، بمباران شیمیایی شهر سردشت در تاریخ 7/4/66 که منجر به شهادت تعداد زیادی از مردم شد و صدمات و آسیب زیادی را متحمل شدند. مریوان 115 بار بمباران شد و 1074 شهید تقدیم کرد که همه بیانگر اوج جنایت دشمنان و مظلومیت این مردم است.
ادبی تصریح کرد: کردستان به فرموده مقام معظم رهبری سرزمین مجاهدتهای خاموش است و دارای فرهنگ بسیار غنی و مردمان معتقد به انقلاب و آرمانها و ولایت می باشد.
وی افزود: گرچه ما در زیرساخت یادمانها و اسکان در مناطق عملیاتی غرب و شمالغرب دچار عقب ماندگی هایی هستیم، اما تلاش شده است با همت و توانمندی موجود در راهیان نور شرایطی فراهم شود تا مردم بتوانند در طول سال از این مناطق بهره لازم را ببرند.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور ادامه داد: روایتگری در این استانها به شکل نقطه ای و ایستگاهی توسط پیشمرگان کرد مسلمان و رزمندگانی که در دوران مقدس در این مناطق حضور داشتند، انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه های راهیان نور در طول سال ادامه خواهد داشت، افزود: در تابستان امسال 22 تا 29 مرداد ماه اوج حضور کاروان ها در این مناطق است.
ادیبی در ادامه تاکید کرد: در استان کردستان، تپه الله اکبر، باشگاه افسران، دزلی، دالانی، مریوان پارک، بیمارستان صحرایی ابوعمار که از شاهکارهای مهندسی جنگ است، دریاچه زریوار، پادگان شهید نصراللهی بانه، یادمانهای عملیات کربلای 10، بیت المقدس2 و نصر 4 از جمله مناطق مورد بازدید زائران می باشد.
وی افزود: از دیگر یادمان هایی که زائرین در ان حضور پیدا می کنند، یادمان سردشت است که باید به عنوان یک یادمان مورد توجه همه از جمله اصحاب رسانه قرار گیرد. منطقه بوالفتح، دوپازا (عملیات نصر7)، جاده سردشت به پیرانشهر محل شهادت شهید ناصر کاظمی، یادمان شهدای حاج عمران در تمرچین پیرانشهر و محل شهادت شهید محمد بروجردی در جاده میاندوآب به ارومیه از دیگر یادمان های مهم منطقه غرب می باشد.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور تصریح کرد: طرح مصباح برای خدمات رایگان پزشکی، طرح هجرت جهت استقرار روحانی ثابت در یادمانها، روستاها و شهرهای این دو استان با حمایت حوزه علمیه برای پاسخ به شبهات و مسائل شرعی از جمله برنامه های ستاد مرکزی راهیان نور در این مناطق می باشد.
ادیبی افزود: فعال سازی پایگاه اطلاع رسانی جهت پوشش خبری اخبار منطقه، انجام رزمایش های فرهنگی توسط ارتش و سپاه در دو استان، تهیه اطلس سرزمین مجاهدتهای خاموش، انتشار کتاب 22 روز حماسه و ایثار در سنندج و برگزاری جشنواره عکس ویژه شمالغرب از دیگر برنامه ها در این مناطق می باشد.
وی با اشاره به تشکیل ده کمیته تخصصی برای سیاستگزاری، حمایت و نظارت به دستگاههای دولتی و نیروهای مسلح در این دو استان، ادامه داد: باید ظرفیتهای لازم در زمینه بهداشت و درمان با کمک وزارت بهداشت و درمان، هلال احمر در منطقه ایجاد شود.
ادیبی در خصوص توافق با وزارت اقتصاد گفت: در این تفاهمنامه مقرر شده است 5 ملیون نفر از زائرین به مدت یک سال بیمه شده تا بتوانند از خدمات بهداشت و درمان استفاده کنند.
وی در پایان با اشاره به اعزام 150 هزار دانش آموزان به این مناطق، گفت: این اعزام ها از حوزه ها و پایگاه های بسیج انجام می گیرد و ثبت نام در سایت شهید باقری، شهید صیاد شیرازی و موسسه طلایه داران آفاق صورت می گیرد.