مشروح/ رحمانی فضلی در همایش جهانی مبارزه با مواد مخدر:

سیاست اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر از اولویت‌های ایران است

وزیر کشور در همایش جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: سیاست اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر یکی از اولویت‌های اصلی نظام در موضوع پیشگیری از اعتیاد است تا ما با درگیر کردن تمامی اقشار جامعه پیشگیری از اعتیاد را انتقال دهیم.
کد خبر: ۲۲۴۴۶
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲ - 26June 2014

سیاست اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر از اولویت‌های ایران است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس، مراسم امحاء بیش از ۵۰ هزار کیلوگرم مواد مخدر و روانگردان به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر با حضور «رحمانی فضلی» وزیر کشور، حجتالاسلام «محسنی اژهای» دادستان کل کشور، «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور و جمعی از نمایندگان جوامع بینالمللی در عرصه مبارزه با مواد مخدر، در سالن الغدیر نیروی انتظامی برگزار شد.
 
رحمانی فضلی طی سخنانی در این مراسم همجواری ایران با افغانستان را مهمترین معضل کشورمان دانست و اظهار کرد: سطح زیر کشت مواد در سالهای پیش درافغانستان ۱۹۵ هزار هکتار بود و از سه هزار تن به ۵ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیون و350 هزار نفر در کشور معتاد داریم که با خانوادههایشان به پنج میلیون و نیم میرسند.
 
رحمانی فضلی اذعان کرد: همکاری قوه قضائیه، کار مبارزه با مواد مخدر را تسریع میبخشد که با حضور پررنگ این قوه در سال ۹۲ کشفیات ۱۴ درصد افزایش داشته است.
 
وزیر کشور با بیان این مطلب که ۷۵۰ هزار معتاد را تا به امروز پذیرش کردهایم، گفت: ۲۱ هزار نفر در مراکز ماده ۱۶ درمان شدهاند که هزینه درمان آنها را دولت پرداخته است.
 
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در پیشگیری با سیاستهای موجود در کشور تمام اقشار جامعه را در صحنه بهداشت و درمان بسیج کردهایم، که باید موضوعات مواد مخدر، امنیت، سلامت، حقوق بشر مورد توجه بیشتری قرار بگیرند.
 
وزیر کشور با اشاره به چرایی اعدام قاچاقچیان مواد مخدر تشریح کرد: شرارت، پولشویی و کمک مالی به تروریست از حمل مواد مخدر شکل میگیرد که این عوامل منجر به اعدام قاچاقچیان مواد مخدر میشود و با فعالیت خود نظم بینالمللی و صلح جهانی را به خطر میاندازند  با شبکههای تروریسم و جنایت مرتبط هستند.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنانش سیاست اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر را یکی از اولویتهای اصلی نظام در موضوع پیشگیری از اعتیاد دانست و افزود: ما با درگیر کردن تمامی اقشار جامعه از جمله ورزشکاران، هنرمندان، ائمه جماعات و مداحان بهدنبال آن هستیم تا با بسیج تمامی امکانات مردمی آگاهیهای لازم را به مردم در موضوع پیشگیری از اعتیاد منتقل کنیم.
 
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه به نقش بزرگ سازمان ملل و کشورهای مقصد در قاچاق موادمخدر اشاره کرد و گفت: با توجه به دامنه وسیع تبعات سوء قاچاق موادمخدر لازم است تا تمامی کشورها در این امر با یکدیگر همکاری داشته باشند.
 
وی بر توجه به ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی شبکههای قاچاق بینالمللی تأکید و خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان ملل 50 درصد از 450 میلیارد دلار درآمد جرائم سازمانیافته در دنیا به موضوع قاچاق مواد مخدر مرتبط است.
 
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کمک کشورهای دیگر را در موضوع مبارزه با موادمخدر به ایران را ناچیز توصیف کرد و افزود: گرچه ما با رویکرد انسانی به موضوع قاچاق موادمخدر میپردازیم، ولی از مسئولیت سازمانهای بینالمللی و کشورهای مختلف دنیا در امر موضوع مبارزه با موادمخدر نمیتوان چشمپوشی کرد؛ لذا ما انتظار داریم که تمامی کشورها و سازمانهای بینالمللی در حوزههای اطلاعاتی، همکاریهای منطقهای و بینالمللی، حمایتهای حقوقی و تجهیزاتی با ما همکاریهای لازم را داشته باشند.
 
وی ادامه داد: متأسفانه کشورهای دنیا در جریان تحریمهای ایران حتی در موضوع تجهیزات مبارزه با موادمخدر از جمله دستگاههای «ایکسرِی» و تجیزات الکترونیکی و اُپتیکی ما را مورد تحریم قرار دادند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان اظهار امیدواری کرد که همکاریهای کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی با ایران در موضوع مبارزه با موادمخدر افزایش یابد.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار