علیرام نورایی:
نمایش جانفشانی مدافعان حرم در قاب تصویر تکلیف سینماگران است
بازیگر فیلم «جشن تولد» گفت: فیلمهایی که نظیر «جشن تولد» در آنها جانفشانی مدافعان حرم تصویر میشود، تکلیف سینماگران است و در این میان مدیران سینمایی موظف هستند از این قبیل تولیدات حمایت کنند تا مسیر برای کارهای بعدی بهتر هموار باشد.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، «علیرام نورایی»، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگویی درباره حضورش در فیلم سینمایی «جشن تولد» گفت: زمانی که این فیلم سینمایی به من پیشنهاد شد تا حدودی با آنچه در سوریه میگذشت آشنا بودم، اما وقتی در این فیلم حضور یافتم، دریافتم که آنچه شنیدهام، تنها بخش کوچکی از واقعیت است، چون فجایعی که توسط گروههای داعشی و تروریستها در سوریه رخ داده، زبان از بیانش عاجز است. در ضمن برای فیلمبرداری این کار با سختیهای بسیار مواجه بودیم که برخی از آنها قابل باور نیست. برای مثال چند خیابان پایینتر از جایی که ما فیلمبرداری میکردیم، جنگ بود و همین مسئله نیز روند فیلمبرداری را سخت میکرد.
وی درباره علت حضورش در فیلم «جشن تولد» نیز اینگونه توضیح داد: پاسخ به این سؤال بسیار سخت است، چون اگر بخواهم درباره آنچه در قلبم میگذرد، حرف بزنم اینطور به نظر میآید که دارم شعار میدهم، در صورتی که به هیچوجه اینگونه نیست و من هر چه در جان و وجودم بود را برای این کار گذاشتم تا بتوانم قدمی برای حضرت زینب (س) بردارم، البته مسلماً این کار من، هم اندازه جانفشانی مدافعان حرم، بزرگ نیست، اما من تمام تلاش خود را کردم تا بهترین کاری که میتوانم را جلوی دوربین انجام دهم.
این بازیگر ادامه داد: آنچه مدافعان حرم انجام میدادند با هیچ متر و اندازهای قابل قیاس نیست، چون آنها با جان خود امنیت را برای ما ارمغان آوردند تا ما با آرامش زندگی کنیم. در ضمن آنان در مقابل دژخیمانی ایستادهاند که هیچ بویی از انسانیت نبردهاند. افرادی وحشی که تمام خانواده یک کودک دو ساله را مقابل چشمش سر بریدند. این رفتار را کدام دین و آیینی صحیح میداند که این دژخیمان انجام میدهد؟
این بازیگر ادامه داد: موضوع مدافعان حرم جزو دغدغههای مردم کشورمان است، برای همین معتقدم اگر به این موضوع به طرز شایستهای توجه شود آن کار مورد پسند مخاطبان نیز قرار خواهد گرفت. من این اتفاق را در زمان پخش فیلم در جشنواره، شاهد بودم. درباره کیفیت این کار نیز تنها به یک نکته اشاره میکنم، آنهم فیلمبرداری بسیار خوب «جشن تولد» است که در سختترین شرایط ممکن، انجام شد. درباره بازی هم باید مردم قضاوت کنند، اما به شخصه میخواهم از بازی احمد کاوری و دیگر بازیگران عربزبان فیلم تشکر کنم، چون میدیدم با چه عشق و علاقهای بازی میکردند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا ما باید فیلمهایی درباره مدافعان حرم تولید کنیم، گفت: سؤال خوبی پرسیدید، چون مردم و نسل جوان باید بدانند مدافعان حرم برای چه از جان و مال خود گذشتهاند؟ جواب به این قبیل پرسشها را در فیلمهای سینمایی به خوبی میتوان داد. درضمن توجه ویژه سینمای ایران به این موضوعات تنها یک رسالت سینمایی نیست، بلکه یک تکلیف است، چون اگر ما در این زمینه کار نکنیم به دشمن اجازه دادهایم که با تحریف خود ارزشهای ما را زیر سؤال برد.
نورایی در بخش دیگری از سخنان خود درباره کارگردانی این کار همچنین توضیح داد: جز وظایف من نیست که درباره کارگردانی اظهارنظر کنم، اما همین اندازه باید بگویم که جلوی دوربین بردن چنین فیلمی از عهده هر فیلمسازی بر نمیآید، چون قرار است فیلمساز جان خود را پای ساخت چنین کاری بگذارد، در چنین شرایطی فکر میکنم اتفاق بسیار خوبی در فیلم روی داده، چون حضور مهدی فیوضی تهیهکننده این فیلم هم در کنار کارگردان کمک کرد تا کار با شکل آبرومندی ساخته شود.
وی درباره اکران فیلم «جشن تولد» هم تصریح کرد: فیلمهایی نظیر «جشن تولد» همانگونه که در ابتدای سخنانم به آن اشاره کردم، نیازمند حمایت است، چون اگر حمایت از این دست فیلمها نباشد، دیگر این زحماتی که برای فیلمهای موردنظر کشیده میشود چه فایدهای دارد؟ به نظرم باید فیلمهایی نظیر «جشن تولد» در سینمای ایران بیشتر ساخته شود و در اکران نیز حمایت ویژه شود، منظور از حمایت نیز این نیست که حق دیگران نادیده گرفته شود، اما توقع میرود فیلمی که محوریت آن مدافعان حرم هستند در زمان مرده روی پرده نرود. برای همین فکر میکنم اکرانی که برای این فیلم انتخاب شده آنچنان مناسب نیست.
وی در انتهای سخنانش گفت: تجربه بازی در «جشن تولد» را هیچگاه فراموش نمیکنم. ابتدا به خاطر زیارت حرم حضرت زینت (س)، دوم به دلیل اینکه چیزهایی که در آنجا دیدم و تا آخر عمر با من باقی خواهد ماند. درضمن همیشه این تجربه به من متذکر میشود در مسیر ایمان ماندن بسیار سخت است، برای همین نیاز است همیشه بر رفتار و کردار خود دقت کنیم، زیرا کوچکترین لغزش، اولین مسیر برای باز شدن راه اشتباهات بزرگتر است.
منبع: ایکنا