موسی حقانی در همایش ملی اقتصاد مقاومتی:
نقطه ضعف اجرای اقتصاد مقاومتی در ایران، صرفاً اقتصادی دانستن آن است
دبیر علمی همایش ملی اقتصاد مقاومتی گفت: نقطه ضعف اجرای اقتصاد مقاومتی در ایران، صرفاً اقتصادی دانستن آن است. اگر فرهنگسازی در مقوله اقتصاد مقاومتی صورت نگیرد، در حد شعار مطرح خواهد شد. در حالی که این بحث، تمدنی است و تمنای ۲۰۰ ساله ملت ما است.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، همایش ملی اقتصاد مقاومتی؛ پیوند به فرهنگ، سیاست و اقتصاد، صبح امروز (چهارشنبه 4 اسفند ماه) در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما در حال برگزاری است.
حقانی دبیر علمی همایش ملی اقتصاد مقاومتی، با بیان اینکه تلاش ما در حوزه فرهنگی و تاریخی خدمتگزاری مردم است، گفت: بحث ما اقتصادی نیست شاید آن نقطه ضعف اجرای اقتصاد مقاومتی این باشد که آن را صرفاً اقتصادی بدانیم.
وی با اشاره به پیوند فرهنگ، سیاست و اقتصاد از معبر تاریخ میگذرد، عنوان داشت: اگر فرهنگسازی در مقوله اقتصاد مقاومتی صورت نگیرد، در حد شعار مطرح خواهد شد. در حالی که این بحث، تمدنی است و تمنای 200 ساله ملت ما است.
دبیر علمی همایش ملی اقتصاد مقاومتی ابراز داشت: از ابتدای مواجهه غرب با ما و مواجهه ما با مدرنیته این سوال مطرح بود که ما چه نسبتی میتوانیم با آن برقرار کنیم و از آن مهمتر نگاه غربیها مبتنی با تضعیف و نابودی ظرفیتهای ما خود به خود یک عکسالعمل ایرانی را در جامعه مواجه شد.
وی ادامه داد: غرب با ما به جهت تضعیف، نفوذ و نابودی ایران بود؛ شاید ایران یکی از استثناها در این زمینه باشد. درباره ایران به عنوان یک کشور قوی در منطقه با سابقه تمدنی هر بیگانهای قطعا مزاحم بود تا الحاق بخشی از ایران به هند پیش رفتند و در این باره نفوذ اقتصادی یکی از راهکارهای غرب بود.
حقانی تصریح کرد: متأسفانه تعریف تمدن و نسبت ما با غرب در کشور ما رواج پیدا کرد و برخی فکر کردند میتوانند توسعه غربی را در ایران رواج دهند؛ از جهت عملی، قراردادهای زیادی بسته شد و از جهت نظری هم شعار از فرغ سر تا ناخن پا غربی شدن داده شد و مشخص شد جریان در کشور ما وجود دارد که میگوید ما تماماً میخواهیم شبیه غربیها شویم و دیگران هم حاشیههایی در این نگاه زدند.
وی گفت: نفوذ سیاسی، نخبگان مرعوب و حاکمیت نفوذزده به مسئله نفوذ غرب در کشور ما دامن زد. در مقابل این حرکت، تکاپوی مرجعیت شیعه و مردم ایران برای مقابله با نفوذ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور ما مثالزدنی است.
دبیر علمی همایش ملی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: ما در این همایش به دنبال نشان دادن عقبه تاریخی مقاومت و تلاش در راه تقویت بحرانهای اقتصادی و رفع آن هستیم و ما اکنون در مرحله نهضت قرار داریم. انقلاب اسلامی با رویکرد و مواضه حضرت امام و مقام معظم رهبری مسیر جدیدی را برای ملت ایران باز کرد.
حقانی اظهار داشت: چهره شاخص مرجعیت شیعه برای مقابل با نفوذ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در مرحوم میرزای شیرازی با شاگرد میرزاحسن آشتیانی است که با تمام ظرفیتشان در این حوزه فعالیت کردهاند. همچنین حساسیت مرجعیت شیعه به انواع نفوذ در کشور، در برخی موارد به پادشاهان قاجار کمک میکرد تا از فشارهای اروپا خارج شوند و حرکت ایجادی از همان دوران شروع شد.