به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در جمع هوادارانش از برخی اسرار نظامی آمریکا پرده برداشت و فاش کرد که آمریکا در هیچ یک از تهاجمات نظامی، تجاوزات و عملیات برون مرزی موفقیتی کسب نکرده و مطلقاً هیچگونه پیروزی نظامی به دست نیاورده است. وی رسانهها و مراکز تبلیغاتی آمریکا را به عوام فریبی و دروغ پردازی متهم کرد و خاطرنشان ساخت که آنها حقایق عینی را وارونه جلوه میدهند و قابل اعتماد نیستند. ترامپ به بخشی ارقام مربوط به هزینههای نظامی آمریکا هم اشاره کرد و یادآور شد که با هزینه جنگی 6 تریلیون دلاری آمریکا در عراق میشد 2 بار آمریکا را از نو ساخت.
در نظر اول چنین به ذهن میرسد که ترامپ با فکری تازه و اهدافی روشن خواستار تجدیدنظر در دیدگاهها و اهداف تهاجمی و تجاوزکارانه آمریکا وارد صحنه شده و خواستار تحولی بنیادین در استراتژی برون مرزی واشنگتن است. اگر ترامپ واقعاً چنین رویکرد مثبتی درباره آمریکا داشته باشد، قطعاً باید از این افکار و اندیشههایش در مقیاس جهانی استقبال شود و تمامی کشورها با تمامی توان و ظرفیت خود به همکاری با آمریکا برای ریلگذاری در جهت جبران گذشتهها، ترمیم خرابیها و ویرانیهای ناشی از تجاوزات آمریکا و متحدانش بپردازند و آیندهای روشن، دلگرم کننده و امیدبخش را برای تمامی ملتها و دولتها ترسیم نمایند.
اما آیا اهداف واقعی ترامپ در همین چارچوب تعریف میشود؟ این سئوال مهمی است که پرسشگران برای یافتن پاسخ آن احتیاجی به تحقیق و بررسی ندارند، چرا که ترامپ در همین دیدار، همه را مطمئن کرد که نه تنها دیدگاه وی با گذشتگان تفاوت چندانی ندارد، بلکه حتی از آنها حریصتر نیز هست! ترامپ در همین دیدار از مخاطبین خود بارها پرسید که آیا در جنگی پیروز شده اند؟ آیا چیزی به دست آورده اند؟ آیا از نتایج عملیات جنگی آمریکا در عراق و سایر کشورها راضی بوده اند؟ ترامپ در همین دیدار مرتباً گوشزد نمود که آمریکا در هیچ جنگی و در هیچ صحنهای پیروز نشده و ساختار سیاسی و نظامی نیازمند بازنگری در تمامی زمینهها به ویژه در اهداف و برنامه هاست.
طبعاً سئوال منطقی در این زمینه این است که کمال مطلوب ترامپ چیست؟ به عبارت بهتر اگر تجاوز نظامی آمریکا به عراق به چه نتایجی میرسید، از دیدگاه وی آمریکا پیروز شده بود؟ پاسخ این سوال را ترامپ، در سخنان و مواضع گذشتهاش داده و بارها گوشزد و حتی گلایه کرده که چرا نباید آمریکا نفت عراق را تصاحب میکرد؟ چرا از فرصت اشغال عراق برای تصرف منابع نفتی عراق بهرهای نگرفت؟ طبعاً باز خورد ناشی از بیان همین دیدگاه بود که مقامات ارشد آمریکائی در سفر به بغداد برای رفع هرگونه ابهامی تصریح کردند که برای تصاحب نفت عراق به بغداد نرفتهاند.
با این حال، اظهارات مقامات آمریکا در بغداد نمیتواند به منزله عقب نشینی ترامپ از مواضعش در تصرف منابع نفتی عراق تلقی شود و ابهامات موجود را رفع نماید. در واقع ترامپ و دستیارانش در جمع بندی اوضاع گذشته و طراحی سیاستهای خود، عملاً خواستار جبران مافات هستند و مواردی را مطالبه و پیگیری میکنند که از دیدگاه آنها «حق طبیعی آمریکا» در تجاوز نظامی به عراق تلقی میشده و هنوز هم میشود!
این بدان معنی است که ترامپ، حریصتر از بوش کوچک خواستار دستیابی آمریکا به چیزهائی در عراق است که حتی بوش و دستیارانش هم به فکرشان نمیرسیده و یا آنکه تلاش کردهاند ولی زمینههای تحقق چنان اهدافی وجود نداشته است. با در نظر گرفتن وقاحت و گستاخی ترامپ در طرح چنین مواردی از موضع رئیسجمهور آمریکا این احتمال جدی وجود دارد که بوش با تبیین چنین دیدگاهی درصدد زمینه سازی برای تامین چنین اهداف شومی در دوره ریاست جمهوریش باشد. این اظهارات صریح ترامپ، زنگهای خطر در منطقه و حتی کل جهان را به صدا در میآورد و نشان میدهد که چه مسائلی در اطاقهای فکر آمریکای ترامپ میگذرد و آنها چگونه به مسائل پیرامونی مینگرند و برای احیای مجد و عظمت مورد ادعای ترامپ، چه راهکاری را در نظر گرفتهاند.
منبع: روزنامه جمهوری اسلامی